Дрога ( Наркотични дроги )

• Креатор на темата Креатор на темата Southpark
  • Време на започнување Време на започнување
Ракија и тревче-и само се сеќавам како се држев за гелендер,со последни сили се смогнав до лифтот,па втора тура на гелендерот проследена со обилна содржина на вомитус,и дома само сестра ми ме виде,не можев да се пресоблечам и со алишта легнав во кревет.Наредниот ден не отидов на работа и кога направив реконструкција на настаните,сфатив дека еден саат ми фалеше во вечерта,од моментот кога го исчурев двојчето додека сум стигнал дома-минале саат време.И ден денес е мистерија каде бев за тој еден саат,може сум лежел позади зграда,поима немам.
хахха си ја погодил и ти комбинацијата ракија + џоинт = македонско лсд :)) позз друг пат пивцето со тебе и не претерувај позз :))

Salvia Divinorum пробал некој, легална е кај нас и тн? Ако има некој информации што ми требаат може и по ПП if you know what i mean :)

Salvia Divinorum пробал некој, легална е кај нас и тн? Ако има некој информации што ми требаат може и по ПП if you know what i mean :)

Имаат пробано неколкумина и се благо ретардирани, немаш потреба од тоа.

Пишувам овде од друга приина да знаат посебно оние кои макар и нередовно конзумираат хероин дека истиот се меша со Крокодил како би се добил уште поголем профит, го заборавив терминот(името) но веќе е почнато и го има во Македонија, веќе во хероинот додаваат крокодил слично како што во екстазите додаваат PCP..

Неколку митови за крокодил.

Како прво опијатот во крок што се користи е дезоморфин и е безбеден за употреба(се мисли медицнски) штои е докажано клинички бидејќи од 1932 ако не грешам и се произведува како лек името му беше на П, но поради фактот што е 8 пати појак од морфинот а има кратко дејство(час и половина па затоа и додаваат потентатори како капки за очи кои го пролонгираат ефектот) беше повлечен.

Е сега во дрогата наречена крокодил џанаците сами го синтетизираат и тоа многу лесно и во домашни услови и најчесто они се конзументи но проблемот т.е опијатот тука и не е проблем, туку процесот односно покрај дезоморфин има уште шест до 8 додатни супстанци кои се byproduct на реакција,меѓу кои парацетамол,кофеин,бензин(и после сакате да н се ретардираат) и солна киселина, токму поради промашување на вена гореспомнатата киселина и корозивни byproducts го уништуваат ткивото локално и тоа изгледа налик кожа на крокодил.

Ова сакав да го се разреши бидејќи контактирав со Roche, фирмата која пред 70 години произведуваше дезоморфин и одговорот беше јаден, чист дезоморфин не е проблем посебно ако е медицински оправдано, но овие гниди кои се уништуваат себеси и деугите незнам и дали се свесни дека квалитетот на нивниот крок е сличен колку на амфетамините т.е кога би инјектирале уличен амфетамин повторно кожата ќе ви изгледа како да сте користеле Крокодил бидејќи со мала разлика истите корозивни и нагризувачки средства ги има и во амфертаминот и екстазите само што конзументите најчесто шмркаат но кога би ги користеле интравенски резултатот докажано е идентичен со Крокодил.Посебно ако некој знае некој кој нуди вакви отрови амфетамини,крок веднаш нека пријави во полиција бидејќи со крок ќе се спаси (море ќе јаде ќотек ко магаре и ја да сум таквите мрзливци и паразити безмилосно би ги тепал) бидејќи се што е потребно за него е легално но со амфетрамините не е така..
Пазете се повторувам не станува збор за наркотично средство туку за мешавина од отрови како црвен фосфор(кој заедно со капките за очи буквално го суши црниот дроб и цел организам губи течност),сулфур солна киселина, корозивен, нагризувачки и да ви нудат без пари НЕ ЗЕМАЈТЕ НИШТО!!!
--- надополнето: 21 мај 2013 во 11:03 ---

Имаат пробано неколкумина и се благо ретардирани, немаш потреба од тоа.

Пишувам овде од друга приина да знаат посебно оние кои макар и нередовно конзумираат хероин дека истиот се меша со Крокодил како би се добил уште поголем профит, го заборавив терминот(името) но веќе е почнато и го има во Македонија, веќе во хероинот додаваат крокодил слично како што во екстазите додаваат PCP..

Неколку митови за крокодил.

Како прво опијатот во крок што се користи е дезоморфин и е безбеден за употреба(се мисли медицнски) штои е докажано клинички бидејќи од 1932 ако не грешам и се произведува како лек името му беше на П, но поради фактот што е 8 пати појак од морфинот а има кратко дејство(час и половина па затоа и додаваат потентатори како капки за очи кои го пролонгираат ефектот) беше повлечен.

Е сега во дрогата наречена крокодил џанаците сами го синтетизираат и тоа многу лесно и во домашни услови и најчесто они се конзументи но проблемот т.е опијатот тука и не е проблем, туку процесот односно покрај дезоморфин има уште шест до 8 додатни супстанци кои се byproduct на реакција,меѓу кои парацетамол,кофеин,бензин(и после сакате да н се ретардираат) и солна киселина, токму поради промашување на вена гореспомнатата киселина и корозивни byproducts го уништуваат ткивото локално и тоа изгледа налик кожа на крокодил.

Ова сакав да го се разреши бидејќи контактирав со Roche, фирмата која пред 70 години произведуваше дезоморфин и одговорот беше јаден, чист дезоморфин не е проблем посебно ако е медицински оправдано, но овие гниди кои се уништуваат себеси и деугите незнам и дали се свесни дека квалитетот на нивниот крок е сличен колку на амфетамините т.е кога би инјектирале уличен амфетамин повторно кожата ќе ви изгледа како да сте користеле Крокодил бидејќи со мала разлика истите корозивни и нагризувачки средства ги има и во амфертаминот и екстазите само што конзументите најчесто шмркаат но кога би ги користеле интравенски резултатот докажано е идентичен со Крокодил.Посебно ако некој знае некој кој нуди вакви отрови амфетамини,крок веднаш нека пријави во полиција бидејќи со крок ќе се спаси (море ќе јаде ќотек ко магаре и ја да сум таквите мрзливци и паразити безмилосно би ги тепал) бидејќи се што е потребно за него е легално но со амфетрамините не е така..
Пазете се повторувам не станува збор за наркотично средство туку за мешавина од отрови како црвен фосфор(кој заедно со капките за очи буквално го суши црниот дроб и цел организам губи течност),сулфур солна киселина, корозивен, нагризувачки и да ви нудат без пари НЕ ЗЕМАЈТЕ НИШТО!!!

Текстов е наменет со превентивна цел, да бидете информирани и да не послегнете, честопати и еден убод е смртноносен или завршува со ампутација на рака!!!

Значи некој ме праша дали кај нас во стандардна форма и МДМА или има Анѓелски прашок или PCP епа првен вака

What Is It Made Of?
PCP has no links to anything that is found in nature. The only way to make it is to combine dangerous industrial chemicals. One ingredient is cyanide (SY-uh-nide), a deadly poison. Other ingredients are chemicals that may otherwise be used to make plastics, paint remover, motor fuels, and other products. In fact, one of the clues that frequently leads to the discovery of an illegal PCP laboratory is the strong odor of chemicals. Labs are also found due to explosions or fires caused by careless handling of these chemicals by the illegal drug manufacturers. When found in large amounts, PCP gives off a powerful odor like that of ammonia.

Запомнете амонијак мириса налик...налик...епа нечисто ВЦ како тие по училиштата-е таму имате амонијак-трк шмркајтееее.

Значи овие средства имаат и цијанид-ПОНАСТРАНА!!!!!!

Понатаму

ueda_0001_0005_0_img0267.jpg

This ecstasy pill is laced with PCP. It is stamped with an image of a Pokeman character. AP/Wide World Photos.

Ниту покемон не е чист а не пак Хари Потер-педери, и Ролс-Ројс и Мерцедес и Јинг-Јанг, митсубиши, е имаше едни галапчиња, како врапчиња одаааамна и вредеа пред 5 години.

Јас би разбрал најискрено при тешка опијатна криза да се земе лек кој делува 20-24 часа т.е метадон но во Болница никако дневен третман т.е злоупотребата факт е дека центрите и бројот на зависници расте абе луѓе ОТРОВ ви ДАВААТ и ве ретардираат и вие ПАК!!!

Книги

Carroll, Marilyn. PCP, the Dangerous Angel. New York: Chelsea House, 1985.
Marcovitz, Hal. PCP. San Diego, CA: Lucent Books, 2005.
Monroe, Judy. LSD, PCP, and Hallucinogen Drug Dangers. Berkeley Heights, NJ: Enslow Publishers, 2000.
Newman, G., and E. Newman Layfield. PCP. Springfield, NJ: Enslow Publishers, 1997.
Phillips, Jane Ellen. LSD, PCP, and Other Hallucinogens. Philadelphia, PA: Chelsea House Publishers, 2000.
Weil, Andrew, and Winifred Rosen. From Chocolate to Morphine. Boston: Houghton Mifflin, 1993, rev. 2004.

бар една читни оти.

Are There Any Medical Reasons for Taking This Substance?
Some researchers are investigating a possible medical use for PCP. Giving the drug to patients immediately after they have suffered a heart attack or may protect them from suffering permanent brain damage. If this proves to be true, a less dangerous form of the drug might be developed that would give the brain the same protection without causing the serious side effects connected with PCP.
Researchers also continue to study the effect of PCP on animal brains in the hope that they will learn more about mental illnesses such as schizophrenia. People suffering from schizophrenia show many of the same symptoms common among PCP users, including: 1) paranoiabnormal feelings of suspicion and fear; 2) hallucinationsisions or other perceptions of things that are not really present; 3) confused thinking; 4) detachment from reality; and 5) a generally twisted view of the world. Some scientists think they may be able to figure out more effective treatments for schizophrenia by studying the effects of PCP on animal subjects.

Но сепак цената е скапа

The 1990s saw another upswing in PCP use, along with the many so-called
club drugs being used at certain dance clubs and all-night dance parties called . Most PCP users abuse a variety of drugs, and many of the other club drugs are closely related to PCP in chemical makeup.
PCP is frequently used along with other drugs in order to produce stronger, different effects than either substance would produce alone. PCP is often taken with amphetamines, cocaine, crack cocaine, ecstasy, ketamine, LSD, marijuana, or methamphetamine. Users who have taken some sort of PCP drug cocktail at a rave frequently follow up the next day with a tranquilizer called benzodiazepine (ben-zoh-die-AZ-uh-peen) in order to help them cope with the terrible feelings of coming down from their high. (Entries on benzodiazepines and tranquilizers are included in this encyclopedia.)

ueda_0001_0005_0_img0266.jpg

As shown here, hippies gathered, danced, and discussed politics in the Haight-Ashbury district of San Francisco during the 1960s. The first reports of illicit use of PCP occurred in this area in 1967. © Bettmann/Corbis.

Ова е напишано за членот кој ме праша дали ставале PMA во МДМА и одговорот е секако, всушност МДМА нема ниту 30%, остатокот е проклетиов прашок кој има медицински потенцијал ама на улица не е добар, на крај краеви немаше толку млади да ни клукаат антидепресанти да таблите кои им ги даваат по дискотеките се чисти, значи најчесто е ефедра измешана со анѓелскиот прашок(кој предизвикува топлотна исцрпеност потење, задовлство и на крајот состојба блиску шизофренија, ако не инфаркт), ако не тоа тогаш

Feeling No Pain

PCP users frequently display signs of confusion, a decrease in reasoning power, and poor judgment. An inability to reason properly can lead to serious accidents, especially when combined with an inability to feel pain. Individuals on PCP may injure themselves and not even feel it. There have been reports of people setting themselves on fire, banging their heads into walls, pulling out their own teeth,
and gouging and cutting themselves, yet not responding to the pain. More people die as a result of the bizarre, dangerous behavior brought on by PCP use than by the drug's effects on the body itself.
The most frightening stories about PCP intoxicationosing physical and mental controlre those that involve people who explode into violent behavior. They may feel that they have super-human strength or that other people are plotting against them. Because they are temporarily numb to pain, PCP users may aggressively attack large groups of people or even armed police. People have jumped from windows or cliffs, believing that nothing can hurt them.
Hospital records show instances of normally peaceful individuals attacking their families because of some paranoid brought on by PCP. In most cases, however, extremely violent behavior due to PCP use is more likely to occur in individuals who already have a history of violence.

Значи не е важно колку го има во тавлата или екстазата но знајте поевтин е за производство (никако полесен пак имаме отровен и опасен процес каде се летнува ваздух или завршува успан...за навек но

Mimics Mental Illness

On a chemical level, PCP affects behavior by acting on substances in the brain called neurotransmitters. Alterations in neuro-transmitter levels often result in extreme mood swings, emotional instability, and an inability to organize thoughts logically. PCP scrambles the normal transmission of information in the nerves that run to and from the brain. Scientific studies on animals have shown that the change in brain chemistry typically caused by PCP is similar to changes caused by schizophrenia, a serious mental illness. A person who is suffering from schizophrenia, like a person who has taken PCP, may experience hallucinations, delusions, paranoia, and confused thinking.

Д фак настрана од синтетика или дизајнер дрогите па ова е во речиси СИТЕ Екстази додека оние "чистите" се ретки бидејќи МДМА чисто ќе ви даде само чувство на среќа и емпатија но нема да има еуфорија и задоволство ако нема Ејнџл даст.

Нели во екстаза е или амфа(а ја менува бојата на амфата од портокалова, до светлоцрвена и некогаш плава налик син камен но чист е кристал.

Ова морав вака набрзина бидејќи еден член ме праша а немав време да одговорам се надевам одговоров ќе биде задоволителен ако не е разбрана поентата најдобро-не земајте екстази без разлика на боја или лого или цена бидејќи доаѓаат од исти "лаборатории" од исти ѓубриња се дур еден ден не икм се јави искрење и не изгорат живи или МВР не ги среди, а ако знаете за лица кои нудат екстази не чекајте ниту се двоумете околу пријавувањето.

Имам криза за никотин а потоа многу работа па ако членот бара објаснение нека пише бидејќи профилот го скрил како Ким Јонг Ил Џуниор;)

не сум сигурен дали е за тука прашањето или пак упатете ме кон тема каде што е .... Што кога приметуваш дека твој близок станува зависник...и не може да го контролира тоа...како да се помогне? не сум сигурен во ситуацијава но се упатува на кристал мет..

не сум сигурен дали е за тука прашањето или пак упатете ме кон тема каде што е .... Што кога приметуваш дека твој близок станува зависник...и не може да го контролира тоа...како да се помогне? не сум сигурен во ситуацијава но се упатува на кристал мет..
За хероин на почеток сите имаат изразито добра кожа (бебешка) првите неколку месеци. Гласот им се менува завлекуваат кога зборат. Никако не пијат алкохол.

Пријави во полиција, ќе го соберат и ќе го однесат да се лечи...ако сака да се лечи.

Ако станува зависник од хероин, верувај нема никогаш да се излечи.... Секоја добра прилика нема да ја пропушти, ќе распродава се живо и диво само за да дојде до нова доза. Се додека не види дека нема повеќе пари тогаш ќе побара замена хептанон или слични за да му ја ублажуваат болката.

Реагирај најбрзо додека не е касно.

Нема кристал метамфетамин тука, има ѓубре на кое џабе ги дава парите има отрови,има фосфор, има метали кои ќе го направат за нигде и ќе остане без заби со оштетен мозок.

Седни, разговарај убаво, отворете ги картите наједноставно.

И најдобро е да се смени место, едноставно сам да увиди дека може и без тоа ѓубре, било да се отиде на кампување,планинарење во викендица со пичиња дека појќе допамин ни дава пичка отколку метамфетамин.

Констатирај онака општо дека џанки стануваат само слабаци а оние кои успеале да одолеат се многу појаки психички бидејќи пробале но не станале зависни.

Лага е тоа дека не се контролира посебно ако го користи викендашки.

Мене исто ми се случи само што јас не бев присутен т.е не бев тука додека другар ми влечел хероин и метадон(сега неможам да го познаам уништени раце и вени сонливост легачење ужас), разликата е што ти можеш да реагираш.

И ако тврди дека е чист однесете примерок во лабораторија па побарајте анализа има најмногу псеудоефедрин/ефедрин, каптагон здробен секако и отровни соединенија т.е тоа е полошо и од крокодил, бидејќи има професионалци го чистат дезоморфинот и така има вииисока цена(слична на White Horse a.k.a fentanil) додека ова ѓубре не го чистат-тоа е додатна работа..

Врати(тете) си го другарти додека можеш/те.

Не се помага со изговори во криза сум дај некој денар да земам амфа и слично бидејќи тоа е уште полошо а и не е опијатна зависност па да биде толку тешко.

Зошто роден здрав прав да се уништи а згора на се и да богати некои тиквари а на крај кога ќе се поремети цел живот ќе биде на антипсихотици,антидепресиви и седативи-е тоа го чека ако продолжи.

Ајде нека шиба енерџи дринк, ако кука за енергија и концентрација а се е булшит.

Сам знаеш дека тоа е синтетика, не е купена ампула морфин(од фармацевска компанија) или фентанил туку отпад направен од отпад.

Инаку за одвикнување од било која дрога барем така имам чуено (зборам пред 13-14 години) имало руска клиника во Белград која им ја менувала крвта на пациентите, влијаела на центри за уживање и имало добри резултати.

Имам познаник кој забега и го однесоа таму. После толку години не се има повратено. Неговите истурија многу пари таму половина стан сигурно ама изгледа вредеше...

Реагирај најбрзо додека не е касно.

Нема кристал метамфетамин тука, има ѓубре на кое џабе ги дава парите има отрови,има фосфор, има метали кои ќе го направат за нигде и ќе остане без заби со оштетен мозок.

Врати(тете) си го другарти додека можеш/те.

повеќе луѓе приметија не само јас а со дечкото работата е што постојано бара пари...не е битно во колкава сум битно нешто да му фрлиш, дали се работи за 300, 500, 1000 денари...имаше супер работа, сега ја изгуби истата, има и стан ама можеби не за долго...ептен ми беше драга особа, сме се дружеле, но ова од кога се случи скоро и секој почна да го избегнува...едноставно не кажува кој е проблемот, а се сомневавме или на коцкање или на дрога...ама кај ќе се коцкаш со толку малку пари, а и муабетот што пред некој ден го направив по телефон со него ме упатува на тоа дека е зависник...едноставно да искористи секој момент на сентименталност што ја имаш кон него за да ти извлече пари...стварно е лоша работава, се мислам со еден друг поблизок другар да седнеме и да направиме интервенција, само до каде ќе стигнеме...

US Air Force Transports 24 Tons of Cocaine to Miami

Airlift destined for ‘Cocaine Capital of the World’ “shrouded in secrecy”
Paul Joseph Watson
Infowars.com
August 7, 2013
The US Air Force recently airlifted nearly 24 tons of cocaine from Costa Rica to Miami, the cocaine capital of the world, in a program described as being “shrouded in secrecy”.
070813usaf.jpg

Image: Wikimedia Commons
According to the Costa Rica Star, a Boeing C-17 Globemaster III out of Dover Air Force Base landed at the Daniel Oduber Quiros International Airport (LIR) on Saturday July 27, loaded almost 24 tons of cocaine in pallets and then set off for its ultimate destination of Miami, but not before stopping in Nicaragua and Honduras.
The US Air Force agreed to transport the cocaine after a successful Costa Rican program that was destroying 300 kilos of the drug an hour had to be suspended because of a broken incinerator.
Following the airlift, Costa Rica’s Organization of Judicial Investigations said they would no longer authorize the transportation of cocaine to Miami and would go back to stockpiling the drug in secure warehouses.

се мислам со еден друг поблизок другар да седнеме и да направиме интервенција, само до каде ќе стигнеме...

Ако ви е стварно драга и блиска личност интервенирајте, не се мислете. Пробајте отворете ги картите се работи за живот, неможете да ја влошите ситуацијата никако, ако има памет тој може ќе се подзамисли, колку и да се губи разумот со овие пороци... Јас би пробал да интервенирам за мој пријател, сакал тој да го прифати тоа со убаво или со лошо, знам дека би ја направил правата работа со самиот обид...

се мислам со еден друг поблизок другар да седнеме и да направиме интервенција, само до каде ќе стигнеме...

Има една дестинација пожелна, да си признае дека е слабак со тоа што нема контрола над својот организам и не му велите директно туку наведете го да свати сам, а потоа од стручна помош нема подобро т.е невропсихијатрија барем недела-две да се тргне од улица и плус да го исчистат и средат добро оти не е срамота да згрешиш, срамота е да не признаеш имајте предвид дека вашиот настап и чин иако со добра намера може да резултира лошо и затоа претходно консултирај се со другиот другар бидејќи зависникот ќе бара изговори а вие сте тие кои треба да го фатите "во тесно" да сам си признае и разбере дека што тој самиот си прави-никој неможе да му направи.

Сепак мислам дека имате добри шанси (многу добри) бидејќи користи кристал, кога би користел хероин би било многу потешко и речиси невозможно.

Друга многу важна, исклучително важна ситуација е да гледате да не остане работата на разговор т.е другар ви треба да го изолирате од зависници, контакт со нив и слично бидејќи додека тие тонат повлекуваат и други.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom