Дрекслмајер

• Креатор на темата Креатор на темата cige
  • Време на започнување Време на започнување
не Синдикат, туку Кадрово

Human resources, да, знам.

Муабетот - множење, делење, собирање.. општи мат. функции и разликување на бои. Претежно со заокружување биле. Останатиот дел од прашањата се однесувал на тоа што мислат сами за себе и како би се опишале со два три збора - не им го разбирам на овие што работат како HR.

Oд искуство, интервјуто е најважниот дел (бев дел од HR процес, од нивната страна).

Плус, овие болд работи од погоре би требало да бидат дифолт за некој што поминал основно/средно. Или не? О_о

Целата тема, се што е кажано овде е исто и во Кромберг и Шуберт во Битола.
Во сите фабрики изгледа нема место за инжинерска работа или нешто слично на тоа.
На почетокот ако си ја имал среќата и ако си бил на повисоко ниво во партијата на пример со биотехнички факултет си можел да лапниш доста високо место со почовечки примања. Сега откако се наполнија секакви клошари на повисоките места едноставно не гледаат факултетска диплома, овде на пример многу деца со завршени факултети работат во погонот на линиите.
Што до некаде разбирам, ни се удира главата дека секој не е способен да заврши факултет како што треба т.е се делат дипломи како што ќе стигни. Криво ми е само што оние малкуте што имаат заслужени дипломи не можат да добијат шанса да покажат дека знаат.

site vikame i znaeme deka se mali platite opsto sekade vo mkd,a site vikame poarno nesto odkolku nisto ako sedam doma
epa vo mkd so 10 000 - 12 000 den. plata moze semo leb da si kupis i kolku da se preranis. A kade se drugite troskovi,kade e oblekata itn. da ne pravime muabet sho nemozis da otidis na odmor i na setanje nekade

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh
Некој човек уште првите денови се пожалил дека има проблеми со видот и дека тоа му ствара потешкотии во работата и веднаш го напуштиле. Не му дале шанса да отиде на лекарски преглед.

Во фабриката „Дрекслер Маер“ во Кавадарци со работа почнаа 200 велешани.

dreksell.jpg

Од Велес сопствениците до април планираат да ангажираат 800 невработени лица. Досега 1.100 лица аплицирале за работа во оваа фабрика.
Кај невработените велешани постои голем интерес за вработување во Кавадарци, каде примањата се 8.500 денари месечно плус обезбеден платен превоз од Велес до работа и назад.
-Работодавецот нe бара некои посебни услови за вработување. За нив се важни два, дали има чувство за рачна работа и дали препознава бои. Останатото се` се учи, се` се осознава преку работата. Според работниот план до април тие ќе вработат околу 800 лица од Велес, изјави директорот на Агенцијата за вработување Влатко Поповски кој беше во посета на Подрачната единица во Велес.
По огласот за вработување во Дрекслер маер досега се пријавиле 1.100 невработени велешани, на разговор биле повикани 500 а од нив 200 и вработени.
http://kurir.mk/republika/opstini/145341-Vo-Dreksler-Maer-pocnaa-so-rabota-200-velesani

Ај некој што е вработен кај овие ако сака да даде одговор на следниве прашања:
1) Што е работата на еден работник?
2)Колку е платата?
3)Дали се јавуваат на сите што имаат поднесено апликации за вработување, бидејќи и во фабрика имам однесено и преку нет па до сега никој ме нема контактирано?
4)Како е со паузи? Или такво нешто тешко?
Поздрав ...

Ај некој што е вработен кај овие ако сака да даде одговор на следниве прашања:
1) Што е работата на еден работник?
2)Колку е платата?
3)Дали се јавуваат на сите што имаат поднесено апликации за вработување, бидејќи и во фабрика имам однесено и преку нет па до сега никој ме нема контактирано?
4)Како е со паузи? Или такво нешто тешко?
Поздрав ...
1.cel den na noze,nema sednuvanje
2.kolku sto imam slusnato od moi bliski lugje platata e najmnogu 13 000 ako si obicen rabotnik,tuka ti se staveni i sabota i nedela i nokno
3.mozno e da ti se javat bidejci ima mnogu sto si odat,zatoa ima sansi da ti se javat
4.kako sto imam slusnato od lugje vnatre nema mnogu pauzi,jadenjeto na brzina go jadele a za pus-pauza cigarite gi pusele do pola

znaci ne sum vraboten vo dreksler,ova e samo od muabeti sto gi slusam od lugje sto rabotat tamu

Гледај ги шо праат племе нивно капиталистичко:
http://faktor.mk/archives/96117?utm...majer-bara-rabotnici-nudi-plata-8-050-denari#

Цицај, цицај од народот, од државата, кога има будали шо им дозволиле така да прават. Ах таа Југославија, ќе ја бараме уште 100 години, Тогаш со еден вработен во фабрика опстанувало 4-члено семејство. Сега тој едниот шо работи не можи да опстани самиот :tapp:

:tapp: Патетика

„Па така, за помошник на генералниот директор, со забелешка дека станува збор за технички асистент на технички директор, со работно време од 8 до 16 часот, односно 40 часа во неделата, и на определно време од 6 месеци се нуди плата од 8.100 денари.“

можеби и тие ги осигураат на минималец, а остатокот во плико на рака ... :pos::facepalm:

:tapp: Патетика

„Па така, за помошник на генералниот директор, со забелешка дека станува збор за технички асистент на технички директор, со работно време од 8 до 16 часот, односно 40 часа во неделата, и на определно време од 6 месеци се нуди плата од 8.100 денари.“

Нема логика у напишаното.
Ја сум обичен работник (оператор на линија), и за месец декември земав 14.000 денари, имаше некои и со повеќе.

Нема логика у напишаното.
Ја сум обичен работник (оператор на линија), и за месец декември земав 14.000 денари, имаше некои и со повеќе.

А дали си пријавен на толку, тоа е болката :facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom