Дрекслмајер

• Креатор на темата Креатор на темата cige
  • Време на започнување Време на започнување
За позициите наведени во статијата не е толку, земаат информации од АВРМ а таму се внесува минималец (предефинирана вредност), веројатно за поголема сума потребно е внесување на одредена бројка па „ги мрзи“ да внесуваат.
Доколку се покажиш добро за време на интервјуто на крај те прашуваат и колку плата очекуваш ...

Доколку се покажиш добро за време на интервјуто на крај те прашуваат и колку плата очекуваш ...

Се може да те прашаат на интервју, ама не и да те вработат, знаеме како одат секаде вработувања.

Се може да те прашаат на интервју, ама не и да те вработат, знаеме како одат секаде вработувања.

Конкретно за оваа фабрика не се знае кој јаде кој пие тиа што се на главните места се партиски другото се е мешано има и од едните и од другите

Нема логика у напишаното.
Ја сум обичен работник (оператор на линија), и за месец декември земав 14.000 денари, имаше некои и со повеќе.

Убаво што си земал толку пари, ама колку слободни денови имаше во декември или ги изработе и сите недели? за сабота е сосем јасно дека е направена како редовна работна ден па дури и почнале на луѓето да им бараат оправдание ако некој отсуствува. Па нели прекувремено се плаќа? зошто ако некој не сака да работи прекувремено да му се бара оправдание кога тоа нема да му биде платено.Оправдание се бара за редовните работни денови бидејќи тие ќе ви бидат платени, затоа нека не ве залажуваат со такви работи.
--- надополнето: 14 февруари 2014 во 00:47 ---
[
Инаку за огласите тоа е веќе завршена работа барем за овие што се објавени на аврм се само формално, а тоа дека ваквите појаки работни позиции ќе бидат 8,100 мало морген.

Последно уредено од модератор:
Колку е пресуден видот за работа во Дрекслмајер и колку се обрнува внимание за видот при лекарскиот преглед и доколку некој е слабовиден колкави му се шансите за работа?Би сакал да ми одговорат веќе вработени,бидејќи нешто имам наслушнато а би сакал да бидам повеќе сигурен во муабетите што кружат.

Пријателе ајде биди попрецизен..
1)Кратковид си а не носиш наочари или леќи?
2)Кратковид си и носиш наочари или леќи?

Колку е пресуден видот за работа во Дрекслмајер и колку се обрнува внимание за видот при лекарскиот преглед и доколку некој е слабовиден колкави му се шансите за работа?Би сакал да ми одговорат веќе вработени,бидејќи нешто имам наслушнато а би сакал да бидам повеќе сигурен во муабетите што кружат.
Познавам човек кој беше на интервју и имаше проблеми со видот и не го примија на работа. Почна да носи наочари и после неколку месеци повторно отиде на интервју и тогаш го примија.

Пријателе ајде биди попрецизен..
1)Кратковид си а не носиш наочари или леќи?
2)Кратковид си и носиш наочари или леќи?
Прашањето не се однесуваше за мене,туку чисто информативно ме интересираше врз каква основа прават дискриминација.Бидејќи имам слушнато многу поплаки од луѓе кои аплицирале а не ги примиле за работа во Дрекслмајер.

Јас носам наочари и работам тука..Така да можам да кажам дека не е точна твојата информација..А и нормално е кога имаш проблем со видот да носиш наочари или леќи ..Поздрав

Sent from my GT-S5360 using Tapatalk 2

Познавам едно девојче 20 годишно што го избркале затоа што не била брза и се понашала несериозно кон работата, прво ја преместиле на друго работно место, а потоа и од второто и дале црвен картон.

Познавам едно девојче 20 годишно што го избркале затоа што не била брза и се понашала несериозно кон работата, прво ја преместиле на друго работно место, а потоа и од второто и дале црвен картон.

Па веројатно се во право. Имам правено муабет со многумина шо работат во ДМ, и тоа баш со овие деца од 20-22 години. Викаат не е тешка работата ама и не знаиме баш шо работиме, местиме и лепиме кабли ама се прават многу грешки, викат пола од каблите ги фрламе. Значи ја не го измисулвам воа, ми го кажуваат луѓе шо работат таму. А дека имало строг режим-имало и тоа е инфо од прва рака. Се смееме уз муабет- којзнае какви дефектни мерцедеси ќе испаднат со нашиве кавадречки кабли.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom