Дрекслмајер

• Креатор на темата Креатор на темата cige
  • Време на започнување Време на започнување
jas ne rabotam vo dreksler,onaka samo me intersira i se znam sto se slucuva vnatre :D mizi jasna tulumbi pagjaat :D
abe decki normalno e toj sto e vnatre vo dreksler sto e piknat preku vmrovska linija i zima plata nad 300-400 evra ke ja brane firmata,a toj sto od nemaj kade vlegol vo drekler i rabote i sabota i nedela za recisi bez pari i se nadeva na se podobro,da ne ke se uprave na podobro toj ke molce i ke rabote

А кога во Македонија обичен работник со средно или основно успеал да заработи а не да крпи? Па така живееме ние од памтивек, платите ни се само за крпење дупки само, зошто се понашате ко во друга земја да живеете не ми е јасно? Или сте од богати фамилии и смешни ви се суми од 10 или 11 илјади денари, или уште не сте пуштиле нога во реалниот живот и по цел ден дремите на компјутер или филозофирате по кафулиња. Wake up and smell the coffee.

А кога во Македонија обичен работник со средно или основно успеал да заработи а не да крпи? Па така живееме ние од памтивек, платите ни се само за крпење дупки само, зошто се понашате ко во друга земја да живеете не ми е јасно? Или сте од богати фамилии и смешни ви се суми од 10 или 11 илјади денари, или уште не сте пуштиле нога во реалниот живот и по цел ден дремите на компјутер или филозофирате по кафулиња. Wake up and smell the coffee.
Затоа што е така веќе 25 години значи дека мора така и да биде и понатаму ? Зарем поентата на животот во Македонија е да седиш цел живот и да крпиш без никаков напредок ? Иако стварно е уметност крпење со 10-11.000 денари кога и со поголеми суми од тие е исто крпење на дупки цел живот.

п.с Мојата фамилија е далеку од богата,но смешни ми се платите од 10-11.000 и помалку.

Требаше да почнам од денес, но не одам, 2 саати патување 8 саати работа и други 2 саати патување или 12,5 саати за мин 8800 ден но не одам.
Не иструјаа со тестови, предавања, прегледи.. 5 мин за WC немаш слобода треба да се најавиш за WC дека одиш.. како не, не сум од тие WC што киснат да им помине денот или забушант да не работам, но до толку..., не нема шанса и ми е гајле ако ме избришат од агенција за вработување 1 година, имам бугарски пасош ќе му ја дувнам некаде европа, требаше градено да раб Германија за 6 дена 800 еу, но нешто се искомплицира, но ќе се најде друго или пак место градежно.[DOUBLEPOST=1397057292][/DOUBLEPOST]
Требаше да почнам од денес, но не одам, 2 саати патување 8 саати работа и други 2 саати патување или 12,5 саати за мин 8800 ден но не одам.
Не иструјаа со тестови, предавања, прегледи.. 5 мин за WC немаш слобода треба да се најавиш за WC дека одиш.. како не, не сум од тие WC што киснат да им помине денот или забушант да не работам, но до толку..., не нема шанса и ми е гајле ако ме избришат од агенција за вработување 1 година, имам бугарски пасош ќе му ја дувнам некаде европа, требаше градено да раб Германија за 6 дена 800 еу, но нешто се искомплицира, но ќе се најде друго или пак место градежно.

Инаку да потенцирам, не го поценувам минималецот од 8800, имам работено и за 5000, туку причина за што не одам е 12,5 саати губење.

Последно уредено:
од кој град си ти што патуваш 2 саати до Дрекселмаер??? Од Велес се стигнува за 30 мин. од Неготино за 15-20 мин, од Кавадарци за 10 мин.Да не патуваш од Охрид ??? :):)

Не иструјаа со тестови, предавања, прегледи.. 5 мин за WC немаш слобода треба да се најавиш за WC дека одиш.. како не, не сум од тие WC што киснат да им помине денот или забушант да не работам, но до толку..., не нема шанса и ми е гајле ако ме избришат од агенција за вработување 1 година, имам бугарски пасош ќе му ја дувнам некаде европа, требаше градено да раб Германија за 6 дена 800 еу, но нешто се искомплицира, но ќе се најде друго или пак место градежно.[DOUBLEPOST=1397057292][/DOUBLEPOST]

Инаку да потенцирам, не го поценувам минималецот од 8800, имам работено и за 5000, туку причина за што не одам е 12,5 саати губење.
Ete kako razmisliva nekoj koj sto cel zivot sonuva za rabota od 5 saata bez proverki od doma za 800 EU. Keep on dreaming . Ima dosta luge sto bi ja prifatile ovoa rabota. Banalni ti se pricinite za odbivanje rabota.

Ete kako razmisliva nekoj koj sto cel zivot sonuva za rabota od 5 saata bez proverki od doma za 800 EU. Keep on dreaming . Ima dosta luge sto bi ja prifatile ovoa rabota. Banalni ti se pricinite za odbivanje rabota.

кој работи градежно 5 саати? кој става дрога у кафич? :icon_lol: да појдам и јас таму?

во 4:12 ми е автобусот на утро што значи треба во 3 30 да се разбудам

од каде сум?... од Дојран :pos:

Оваа работа би ја прифатиле луѓе кои што немаат друг излез, освен да работат тука за да на своето дете му купат патики за да оди на училиште. Да ги плати сметките и да има нешто за јадење, онака мизерно, отвораш фрижидерот и се мислиш дали да ја јадиш јетрената паштета или од вчерашниот грав.

Постот ти е посери ме на сила , оти гад ми е сам. :pos:

Знаеш ли ти што значи да патуваш 2 саати во еден правец , да работиш 8 , и пак да патуваш назад 2 за бедни 9000? Само на хирурзите во Америка им се исплаќа тоа кои зимаат по милион долари годишно.

Банални биле причините. :pos:

Јас во секое CV пишувам дека сум способен да работам под стрес, на смени и под строг надзор и буквално не ми смета некој да ми се дере над глава.

Блазе си ти.

Епа ако мала плата е банална причина, баш ме занима која е небанална?

кој работи градежно 5 саати? кој става дрога у кафич? :icon_lol: да појдам и јас таму?

во 4:12 ми е автобусот на утро што значи треба во 3 30 да се разбудам

од каде сум?... од Дојран :pos:
Ako si od Dojran togas OK... ama i nekako e nelogicno da se prijavis za rabota vo Kavadarci![DOUBLEPOST=1397067749][/DOUBLEPOST]
Оваа работа би ја прифатиле луѓе кои што немаат друг излез, освен да работат тука за да на своето дете му купат патики за да оди на училиште. Да ги плати сметките и да има нешто за јадење, онака мизерно, отвораш фрижидерот и се мислиш дали да ја јадиш јетрената паштета или од вчерашниот грав.
Pa toj e sindromot....Em nemas em kukas em birash![DOUBLEPOST=1397067868][/DOUBLEPOST]
Епа ако мала плата е банална причина, баш ме занима која е небанална?
I samiot kaza deka parite ne mu se pricina...banalni mislev za vreme wc, testovi i drugi raboti

Последно уредено:
Pa toj e sindromot....Em nemas em kukas em birash!

Синдромот на "немање свое јас" е изгубен, од проста причина што разликата помеѓу богатите и сиромашните е голема. Кој би ти излегол да протестира кога се му е наредено во животот? :)

Синдромот на "немање свое јас" е изгубен, од проста причина што разликата помеѓу богатите и сиромашните е голема. Кој би ти излегол да протестира кога се му е наредено во животот? :)
Se slagam ...Ama ne samo vo MK ...Kaj nas izgleda na site im e arno....Onie vo Belgija Grciija itn...sto strajkuvaat na ulica izgleda polosho im e !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom