Dream Theater

• Креатор на темата MSV
  • Време на започнување
Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
Периодот од 80тите до Roll The Bones од 1991 им е најмекиот период, бидејќи влијанието на тоа време ептен навлегло кај нив со други зборови синтисајзери на сите страни, во 1990тите се вратија на постарото со шмек од 90тите, закон албуми како Test for Echo, Counterparts, и конечно новиот албум Snakes & Arrows. Neil Peart легендарен тапанар, мислам дека Портној има или лично учено од него, неми текнува што ми кажувашееден другар, ама како и да е, сигурно е тоа дека има од него ептен многу попримено. Срцки ми се Rush.
пa тоа е уствари прогресив рок,ногу се употребува синтисајзери, и мелотрон-вид на органа,и како шо викаш разлетани на сите страни а на мене највеќе ме погаѓат албумите farewel to kings,2112,moving pictures,hemispheres

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
пa тоа е уствари прогресив рок,ногу се употребува синтисајзери, и мелотрон-вид на органа,и како шо викаш разлетани на сите страни а на мене највеќе ме погаѓат албумите farewel to kings,2112,moving pictures,hemispheres
Да тоа е, само што тие неколку албуми се прегризани од 80тите, премногу ги има синтисајзери одколкушто би требало за прогресив, мада како и да е мене ми се свиѓа.

Сепак првите албуми се права класика.

Член од
12 септември 2007
Мислења
502
Поени од реакции
4
страшно добар бенд.прават извонредна музика ,членовите на бендот се луди,особено мислам на Mike Portnoy еден од најдобрите тапанари на денешницава

filip_247

сељак...
Член од
30 септември 2007
Мислења
0
Поени од реакции
6
законннннннн сееееееееееее !!!!
The dark eternal night !!
The big medley
Metropolis
Erotomania
6:00 ima uste mnogu! :) ZAKON se,a osobeno John Petrucci i Mike Portnoy :)

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
ги слушам dream theater и закон се!!!Неверојатен звук на гитарата особено ме импресионира,членовите се луди а музиката исполнува..John Petrucci е дефинитивно најдобриот гитарист што сум го чула покрај 2-3 други!Највеке ги сакам песните Erotomania,Pull Me Under,The Dark Eternal Night,Metropolis i неверојатното соло во Spirit Carries On

џо!

Фаличниот Ром
Член од
31 октомври 2009
Мислења
519
Поени од реакции
52
Проверете ги Liquid Tension Experiment ја у трансови паѓам од нив.
Петручи-гитара
Портној-перкусија
Тони Левин-Чапман,бас
Рудес-Клавијатури

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Проверете ги Liquid Tension Experiment ја у трансови паѓам од нив.
Петручи-гитара
Портној-перкусија
Тони Левин-Чапман,бас
Рудес-Клавијатури
Многу јака музика имаат, баш накај тој музички правец забегувам многу во последниве 2-3 години. Преслушајте ги исто и Liquid Trio Experiment - истата постава како и Liquid Tension, само без Петручи и се поџезерски ориентирани.

M

M del Mar

Гостин
песнава ме импресионира, од звук до текст, туто комплето!
во два партови е....

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
песнава ме импресионира, од звук до текст, туто комплето!
во два партови е....
Ептен ми се допаѓа новиов албум, ептен се стегнале DT, а и изборот на преработките ми се допаѓа (посебно Stargazer, Flick of the wrist и Larks' Tongues In Aspic).

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Не слушам веќе ДТ бидејќи создаваат завист. Кога дојдов до копии од оригинални CDа од еден другар, ги слушнав на квалитетно озвучение по дома за малку не паднав во транс. Траеше тоа неколку години се додека не ги оставив дома сите албуми од ДТ и сега кога ќе ги слушнам на јутуб не е тоа филингот.

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53

Видеото кажуе се за нив. Сите са со надприродни способности, а чудо е колку добро звучат заедно, колку усоглгласено до мили секунда. Како што кажа членот пред мене создаваат неверојатна завист, доволно ми е да пуштим една песна од нив, и поsле неа два дена ништо друго не можм да пуштим.
Dream Theater - Dream Team

Член од
14 септември 2007
Мислења
118
Поени од реакции
5
Мислам дека се генијалци сите. Labrie малце остарува ама сепак....респект.

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
мене лично најдобра песна од Dream Theater ми е Anna Lee. Прекрасна е баладава

Г

Господ

Гостин
Новиот албум им е ремек дело го препорачав за албум на годината често ми врти на плеер инаку омилена(таа шо највише дреме на repeat:wink:)ми е Rite of Passage а у последно време и Count of Tuscany

Kajgana Shop

На врв Bottom