Dream Theater

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Периодот од 80тите до Roll The Bones од 1991 им е најмекиот период, бидејќи влијанието на тоа време ептен навлегло кај нив со други зборови синтисајзери на сите страни, во 1990тите се вратија на постарото со шмек од 90тите, закон албуми како Test for Echo, Counterparts, и конечно новиот албум Snakes & Arrows. Neil Peart легендарен тапанар, мислам дека Портној има или лично учено од него, неми текнува што ми кажувашееден другар, ама како и да е, сигурно е тоа дека има од него ептен многу попримено. Срцки ми се Rush.
пa тоа е уствари прогресив рок,ногу се употребува синтисајзери, и мелотрон-вид на органа,и како шо викаш разлетани на сите страни а на мене највеќе ме погаѓат албумите farewel to kings,2112,moving pictures,hemispheres

пa тоа е уствари прогресив рок,ногу се употребува синтисајзери, и мелотрон-вид на органа,и како шо викаш разлетани на сите страни а на мене највеќе ме погаѓат албумите farewel to kings,2112,moving pictures,hemispheres

Да тоа е, само што тие неколку албуми се прегризани од 80тите, премногу ги има синтисајзери одколкушто би требало за прогресив, мада како и да е мене ми се свиѓа.

Сепак првите албуми се права класика.

страшно добар бенд.прават извонредна музика ,членовите на бендот се луди,особено мислам на Mike Portnoy еден од најдобрите тапанари на денешницава

законннннннн сееееееееееее !!!!
The dark eternal night !!
The big medley
Metropolis
Erotomania
6:00 ima uste mnogu! :) ZAKON se,a osobeno John Petrucci i Mike Portnoy :)

ги слушам dream theater и закон се!!!Неверојатен звук на гитарата особено ме импресионира,членовите се луди а музиката исполнува..John Petrucci е дефинитивно најдобриот гитарист што сум го чула покрај 2-3 други!Највеке ги сакам песните Erotomania,Pull Me Under,The Dark Eternal Night,Metropolis i неверојатното соло во Spirit Carries On

Проверете ги Liquid Tension Experiment ја у трансови паѓам од нив.
Петручи-гитара
Портној-перкусија
Тони Левин-Чапман,бас
Рудес-Клавијатури

Проверете ги Liquid Tension Experiment ја у трансови паѓам од нив.
Петручи-гитара
Портној-перкусија
Тони Левин-Чапман,бас
Рудес-Клавијатури

Многу јака музика имаат, баш накај тој музички правец забегувам многу во последниве 2-3 години. Преслушајте ги исто и Liquid Trio Experiment - истата постава како и Liquid Tension, само без Петручи и се поџезерски ориентирани.

песнава ме импресионира, од звук до текст, туто комплето!
во два партови е....

песнава ме импресионира, од звук до текст, туто комплето!
во два партови е....

Ептен ми се допаѓа новиов албум, ептен се стегнале DT, а и изборот на преработките ми се допаѓа (посебно Stargazer, Flick of the wrist и Larks' Tongues In Aspic).

Не слушам веќе ДТ бидејќи создаваат завист. Кога дојдов до копии од оригинални CDа од еден другар, ги слушнав на квалитетно озвучение по дома за малку не паднав во транс. Траеше тоа неколку години се додека не ги оставив дома сите албуми од ДТ и сега кога ќе ги слушнам на јутуб не е тоа филингот.

Видеото кажуе се за нив. Сите са со надприродни способности, а чудо е колку добро звучат заедно, колку усоглгласено до мили секунда. Како што кажа членот пред мене создаваат неверојатна завист, доволно ми е да пуштим една песна од нив, и поsле неа два дена ништо друго не можм да пуштим.
Dream Theater - Dream Team

Мислам дека се генијалци сите. Labrie малце остарува ама сепак....респект.

мене лично најдобра песна од Dream Theater ми е Anna Lee. Прекрасна е баладава

Новиот албум им е ремек дело го препорачав за албум на годината често ми врти на плеер инаку омилена(таа шо највише дреме на repeat:wink:)ми е Rite of Passage а у последно време и Count of Tuscany

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom