Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Три дена и три ноќи да ја брусам мајка му на тој што ќе напише "бајо мој" у темава. Да и го заковам у фрфуљот, ни Артур да не може да го извади.

Драга...

... у ебанава држава, факултет и у мојов живот нема да дозволам НИКОЈ да се изживува со мене како ќе му текне. Вчерашното полагање кое се одложи за денес, прво ми го поремети цел распоред за учење, второ ми ги поремети цел биоритам, а сега сабајлево кога дојдов, ѕверот пуштил групи од други два предмети да полагаат пред нас. Пази го полагањево: Влагаат првин тројца, им дава 15 минути за да си напраат концепција. После тоа полагаат еден по еден, минимум 15 минути. И да не знаеш да зуцнеш, седиш 15 минути у кабинет, а ако знаеш седиш уште поише. Од 30 души досеа положиле тројца со највисоки оценки, значи или полагаш со 10ка или не положуваш, средина нема (а книгата е докторски труд, наменет за експерти кои се бават професионално со медиевистика, плус две скрипти). И така еден коа ќе добие оценка излага, друг влегува. Значи за да пројде еден човек, треба да пројдат минимум 15 минути. За да фатиш место, треба да седиш у тесен кабинет кај што шиба промаја, да патиш и нозете да те болат. Затоа вчера изгубив 7 и пол саати од животот на матерјал што го учев непрекинато две недели. Денеска ако останев, пак ќе заглавев, и прашање е пак дали ќе полагав уопште. Си отидов нервозен, се шишав кај берберот и барем раат ќе сум, ме заболе, ќе полагам коа мене ќе ми се присака. Ќе си се фокусирам на битниве предмети, не планирам животот да си го трошам на небитен предмет кај небитен професор кој сака да пука сеир само. Имам две 10ки семестаров, утре полагам за третата место 9 да ми биде 10 и тоа старогрчки, наговорен бев од професорот иначе ќе ја оставев, али знаел дека ме бива и дека знам за 10. И ја да дозволам при ваков успех овој да се заебава со мене? Не го гледа тој филм никој у мојов живот.

Ако ви значи нешто, дел од матерјалот беше за востанието на none other than форумски популарниот...

... Петар Делјан.

Мала...

Шо треба човек да направи за да добие едни обични резултати од испит што е полаган пред месец дена ?
Како координатор праќаш мејл до професорот, те игнорира. Праќаат други координатори мејл, ги игнорира и нив.
Па добро бе мајку му стара, толку ли е тешко да објавиш резултати ?

Го читам на фејсбук Стојанче, пишал : да не исчезне човечкото во нас, се надевам побрзо ќе закрепне Али Ахмети... :facepalm:
Ебати патриотот...

Него еве кај мене ќе проработи правничкото, па ќе си прашам :
Зошто никој не прашува и не пишува со колкава брзина одела колата на Ахмети ?
Зошто колата и бетонот на патарината се у нераскинлива љубовна врска, сигурно треба да го казнат баткото што возел, а не знам дали има можност (мислам дека има) да му се одземе и возачката на одредено време.
Ама не само шо нема да го казнат, туку гарант и орден ќе му даде државава...

Да даде Господ да се лупаат така силно во банкини да мораат со шпакла да ги собираат за на судска. Не само педофилов погоре, туку сите оние што работат против народот. Човечкото во нас , ја мајката....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom