По природа не сум човек кој осудува други луѓе и ги става у кутии. Знам дека позади нечие однесување, ставови, грешки и лоши одлуки стојат многу фактори, некои од истите не можат да бидат сменети, од друга страна пак личноста може да се осврне на други аспекти и да ги подобри кај себе. Такви поделби на глупи/паметни луѓе ми се ригидни, ја сум љубител на сивите зони и иам големи живци и толеранција, секогаш се обидувам конструктивно да го најдам коренот на проблемот или појавата.
АМА
Познавам особа која тврди дека е лошо ако не носиш рачен часовник и не дружи со луѓе кои имаат тапа патика. Еднаш ми го кажа следното: „Daedalus, која е таа будала која слави роденден дур има Х фудбалска лига и колку се глупи тие кои идат на роденден кога ОЧИГЛЕДНО, сите нормални луѓе ја пратат лигата???“
За истата особа, металци, луѓе кои се замараат со „небитни ствари“ и не знам, луѓе кои патат од хронична депресија... Све тоа се забегани фаци.
Епа не друже. Кој те ебе. Инфериорни битија како тебе мора да се покорат. Такви луѓе не СМЕЕ да имаат контрола над ништо, тоа се кучиња на кои им вадиш месо и лаат. Нема сиво за такви, нема разбирање туку безброј тапи удари... со мокра чорапа... по глава.