Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Драга

Неопишливо е колку многу сум заебан моментално. Разбуден сум точно 30 часа еве. Ми си спие ми се плаче. А не смеам во никој случај да си легнам сеа. Пробав прееска да „предремам“ некој саат пред ол старот, али јебеш га....снемав цигари во 6, ме мрзеше да одам до продавница, ај реков ќе издржам до утре ( аха важи ). Си ја изглеав цела трета сезона од Newsroom .... па дали не сум одел пешки во 1 саат по цигари пошто колата не ми палеше. Па ај сеа ќе легнам, ама курац..ол старот почна. Еве дојде 6. ОЧИ МИ КАПАТ!!! А наредниве 2 дена долги упм. Во 10 треба да одам на годишен помен, од 3 играм фудбал, од 5 ми е Арсенал, во 8 треба да излезам со другариве. Понеделнички треба да тркнам до факс, па да возам до СК, за глупава емисија во 11 вечерта, и најдобриот дел е што ќе си тргнам во 2-3 утрото наредниот ден............. морав да ти се пожалам...извини вака....неам колачина али еве ти бацка оти ме ислуша :backa:

Кеј,

Цела недела од дома неам мрднато денес температура кренав крајници ме фатија уште бубрези ми фали да ме болат и да прилегнам уште една недела.Глеам збиранка ќе праиш пак 21.02.2015. 21 факинг сабота.Мора да запамтам сто посто.Во понеделник идам да си барам работа.Планот ми е да работам нешто до септември и да уштекам некој денар за пак да упишам факултет.Не знам како ќе биде ама вака не оди.Не сум научен јас дома да седам и да излагам 2 пати месечно.Не дека кога ќе работам ќе се превртувам секој ден ,ама бар ќе идам негде нема дома да дремам. Кој знае што ќе биде , само знам дека моментално од мене и факултетов не бидува ништо.

Понеделник...2 години,24 месеци,730 дена како сакаш така.Лита времево, пораснавме.Здрави живи прави сме сите, секој има свое гледиште на светот и животот, што ми се свиѓа и да ти кажам право пријателе среќен сум во какви особи израснавме.Е сеа тоа што сите да се споиме година немаме завршено на факултет е друга работа.Почивај во мир голем човеку

Драга Кајгана,
Во однос на вчерашниот ден, а воедно и празник...

Се уште се чудам како тоа Македонци Христијани го слават Св. Валентајн, кога кај нас не ни постои нешто такво. Не разбирам како не сфатат дека на 14 февруари се празнува Св. Трифун , празник и ден кога се кројат лозјата, кога се наздравува со вино.

Второ го празнуваат Св. Валентајн како ден на вљубените. Ок, не е проблем, нека го сметаат 14 февруари како ден на вљубените, ама како Православни Христијани да го слават Св. Валентајн, а не Св. Трифун.

И аман со тоа лигавење за денот на вљубените. На тој ден си поклонуваат ова она, а иначе не им текнува ни една ружа да поклонат.
И подобро да ти поклонат на тој ден една вреќа компири, ама од срце и искрено, одколку чоколатца, цветчиња, џиџи миџи, ама тоа да биде дадено едвај и не искрено.

Успат, од секогаш сум викал дека нашето знаме е најубаво, а на вчерашен ден нашето знаме го прогласиле за најубаво знаме во светот :love::oeoeoe:

1.jpg

Ваши, наши. Нивни, мои, ничии. Не поделија, си присвоија се. Ми се гади!

Вратете ја државата на граѓаните!

Кајги не е срамота државата што не е демократска, што има прислушкување, соработки со странски служби, нема независно судство и ред други работи. Многу посилни држави се наоѓаат моментално у полоша ситуација, и многу помоќни држави имале диктатори на власт во минатото.

Срамота е што патуљак како Грујо дојде време да биде алфа и омега во државата, си викам барем да беше некој со харизма и фаца за диктатор. Тоа доволно говори за државата. :aplauz:

Инаку државата нема да е никогаш на граѓаните, да не се лажеме. Сите се исти.

Драга...

... деновиве многу се напињам што државава има многу надворешни непријателства, конфликти кои ги засегаат сите страни, ги навредуваат на културно ниво, допираат емоционални точки во душата на секој засегнат во несогласувањата. Но, не ме напиња самиот факт што тоа постои, тоа го има секаде, помалку или повеќе. Ме напиња тоа што таквите проблеми можат многу, многу лесно да се решат, дури и јас би можел да се стремам кон тоа да придонесам за истото со ова што го учам, имаме огромна можност да извлечеме нешто во наша корист, да ја истакнеме убаво нашата страна, да го одбраниме идентитетот со аргументи и конечно да сме малце по раат од тоа на секој чекор да не оспоруваат. Да, све тоа може многу лесно да се реши, одговорите се тука, она што го изучувам може да послужи како добар дел од аргументите комбинирани во едно, кои би ги искористиле за таа цел, за добра цел, но ме напиња баш тоа што не можеме да го направиме тоа поради внатрешни несогласувања, неединство, его, потрага по личен успех наместо придонес кон заедницата во која живееме, „снајди се себе, кој ги ебе другите“ менталитет, не разбирајќи дека ако придонесеш кон заедницата, ќе придонесеш и кон себе, некогаш да направиш и ти отстапка наместо тврдоглаво да гледаш да си угодиш на газот. Снаоѓање како „имам другар на другар кој ќе те протне таму“, „татко ми е министер па ми се може да газам луѓе со кола по улица“, прогледување низ прсти кога не треба, закони кои важат за едни, а за други не. Тоа е тоа што ме напиња, што секој ден поради овие работи ми се одзема желбата да се борам за подобра иднина на нашата страна, што секојдневието ме тера да мислам на тоа дека не заслужуваме да постоиме, додека пак другата страна продолжува да притиска. Сами себе си правиме лошо, а доколку тоа би го надминале колку поубаво би ни било.

Е затоа драга, ќе бидеме ФИРОМ. Не пошто стварно сме ФИРОМ, не сме. ФИРОМ сме пошто не знаеме да си угодиме на себе, камоли да работиме заедно за да се спогодиме со други надворешни, непријателски настроени страни.

Драга ...

ама ич не ме заболе кој што и на кого кажал, олабавете

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom