Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Picture 1899.jpg сачекачу до сутра, ако овај Зајко из Моноспитова не баци бомбу,
морам вратити Бранка да среди те ствари тамо с југа, неки зли ветрови почели фурати.

Кајг, Divine Moments of Truth...

Како маглата се поклопува со целата мешавина на портокалови улични и испаднати лисја, се низ замаглената шофершајбна. Педалата беше толку лесна а семафорите работеа... споро.

И маме му ебем скопчав дека возам со 30 на сат :D

Станувам меѓудимензиално вишо суштество, за момент.

И тогаш ми текнува што е работата со ова

I see a city trapped in amber full of all the joy and the misery that's captured
Bright lights emitting in a pattern by the fireflies like a symphony of lanterns

А и целава „портокалова“ приказна.

Кеј да си знаеш,

За добро друштво нема лоша риба и наопачки

Драга,

ти се десило ли да се видиш со некоја подалечна личност повеќе пати во еден ист ден. Пример: одиш на кафе, ја гледаш, чекаш бус, ја гледаш, отвараш фрижидер, ја гледаш. И се прашувам дали стварно само на мене ми е незгодно, или и на тој/таа од другата страна. :D

Нејсе, него често си ги читам конверзациите со бившата, чисто онака да си се потсетам на некои убави моменти и на нејзината посветеност. Читајќи така, се сетив првиот пат кога се решив да и пишам. Доаѓам дома од кафе и вообичаено си седнав на фотељата при што си го земав мобилниот да видам кој има онлајн. И оп, гледам дека таа е он. Ми требаше 10 минути дур се натегав дали да и пишам, и кога и пишав, се сеќавам убаво ко улав го оставив телефонот и отидов во друга соба при што се вртев во круг се дур не ми врати...Еххх времиња ! И да уште ја ..... , ама јебига, нема назад !

Драга,

Не знаев дека една од полошите работи кои мораш да ги трпиш е машко кога ќе се разболи. Искрено, поарно јас да се грипосам отколку да го слушам како кенка на секои 5 минути дека готов е, ќе кинел конци. Бебиња.

Кајгана брад,

сакав некој филм да симнам за вечерва, па си реков ај да видам предлози од форумџииве. Си читам така рецензии, и наидов на една која ми остави посебен впечаток. Во рецензијата открив сублиминална порака. Онака, суптилно "им го става до знаење". И да ти кажам право, има смисла пораката. Fuck the System!

Passed down to you...
Коа викаш приоритети у живот ти се тие и тие работи, створи ги, а не да ги ставаш у изговор за секоја девијација која помалку ти одговара.
Јер ако не, изговорите стаи си ги у CVто и најди си работа.... ако можеш.
Знаеш шо е мушки ПМС? Коа знаеш како ќе се одвиваат работите, знаеш дека изговорите се едни-те-исти, и секако ти си крив дека подлегнуваш на тие идеи. Импровизориум од карактери, а никој да ја земе целата одговорност. Бар кога праиш конечен избор, застани и и зад последиците што тој избор ти ги носи. Но не, убаво е да собереш неколку идеи, да нашкрабаш некаква скица, план, да потпалиш малку огнот и после мирно да си се повлечеш. Е таков импровизориум од карактери... со години.

In other news... убаво ми тргна до фотографијата. Морам да проширам тоа круговите, дефинитивно.
So says Saladin...

Уз муабет се присетив на Казабланка и на лудите пијанки од ефтините текили и камикази. Нарачуваш даски, те опоменуваат безброј да се симнеш од масата што ќе се преврти во секој момент, ама што да праиш кога ти ја погодиле песната.
Средношколски денови. Пијани и млади. :свиркам: Не дека сега сум нешто стара де, ама паак.. :ROFLMAO:

Драга, имам двајца колеги, машки. Едниот е фраер, лепе жене, проводи викендашки, кул ова она, но кога ќе не може да реши некој проблем, ич не е кул, го мава маусот од маса, а другиот почнува да се смее како да е на дроги (сега идеме на него). Другиов колега, понов што е, се смее толку често и силно што го опоменаа дури од портирница дека многу се смеел. Прошлиот викенд бившата го избриша од ФБ, виде дека му ја дава во саџестед френдс од страна и 5 минути се смееше гласно. На почеток ме иритираше и не можев да се концентрирам ама сега научив и јас да се смеам на свашта. :pos:
Интересното ми е што се двајцата постари од мене, по 2-3 години ама си ги гледам ко деца :D и дозволени ни се такви екскурзии со мозокот зошто се` е средено и сите рокови се запазени, но тоа е кога ќе ти се странци директори. Да беше Македонец тројцата ќе летавме за два дена. Уште да средиме некако да не ни се јавуваат проблеми во петок цирка 16 часот се` ќе биде во ред.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom