Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ај да се истурам некаде...
Културата на Швеѓани можеш да ја видиш кога се пијани, или додека се возат во автобус. Секако дека не генерализирам и сум свесна дека секогаш постојат исклучоци, НО ми се смачи да гледам луѓе со штаки и стари лица како стојат додека се возат, а на седиштата седат разгалени дечишта, кои си играат на своите таблети. Боли! Боли и тоа што гледам дека не им е океј и пак ништо не преземаат околу тоа.
Чашата се прелеа денес. Се возам во меѓуградски автобус кој беше преполн и неколку души стоевме. На едно од местата кои се резервирани за стари и инвалидни лица седи еден млад дечко, а во меѓувреме влегува една стара бабичка и застанува до неа. Мајмунот ја гледа дека стои, си ја спушта главата и си чепка во телефонот. Бабава прави фаци цело време, јас позади посматрам и ќе се расплачам од лутина. Ама не, Агда си вети дека нема цело време да го јаде поради другите...
Автобусот запира, жената која седеше до дечкото стана и во истиот момент, со брзина на светлината, една девојка која беше околу 16-17 години СЕ СТЕПА да седне до него. Тука веќе ми пукна филмот и рипнав да се карам, за среќа старата ѝ рече на девојката да стане за да седне пред да проговорам. Хвала курцу!
Ми се гади од нивната ладноќа и егоизам! А свесни се, неколку од нив ми признале дека се такви и немале никаков одговор на прашањето „Зошто не се промениш?“.

Nе бе не можам да ги разберам луѓево,зошто мора да поминуваат нис терен кај што се игра баскет,демек за малку да не кружеле:facepalm:.Нормално пензионерите доминираат,сто пати сум им викал дека некој ќе го јаде.И ете вчера еден стар дедо со точак доби баскет у глава ненамерно па циркузи ќе видите вие ова она.Море иди у пичку матер ебате народот несаглам,кај курац идете кај што не вие местото.

Eдинствено поглупо од постојана иронија и сарказам на некој стар форумски лик, е постојана иронија и сарказам на некој новорегистриран форумски лик (за дуплите јузери ова не важиТ). (n)

Да одам на пиволенд ил да седнам да учам? Ни одам ни учам ќе си легнам!(y)

Кеј,

Деновиве си најдов едно убаво жолто пиле.
Е баш вакво. :love:
chickn.jpg

Последно уредено:
Искрено им посакувам на сите да се сакаат и почитуваат онолку колку што се преправаат дека се сакаат и почитуваат на Фејсбук. Светот тогаш би бил многу поубаво место за живеење. :)

12 сати на работа. Од 6 до 6. Че ви ебам то битолчаните че ви ебам.
Уште 2 недели и дим да ме њама, нека ви рмба некој друг. Ебави спечало ебави...

Драга...

... if I had a nickle for every time I heard...

"Абе Рики, ти ебам шабаните глупи, вчера дур пушташе шабанско од лап-топов си бил логиран со мојов акаунт и сеа у recommended само шабанарии ми дава"

... ќе имав пари за еден албум од Цеца да си купам.

Сега гледам пак млад дечко умрел од ФА, читам 98 исчезнати луѓе во земјава, гледам цело време како има акции да се помогне на некој, па многу жал ми падна за се што се случува околу мене и во светот, за се што можам да променам и за се што неможам... Одам да ги гушнам сите што ми значат и да им кажам дека многу ги сакам, бидејќи незнам што ми носи следниот ден и што ме чека во животот.. :)

Драгано мори....
да ти се пофалам бев на еврејска свадба- за прв пат у мој живот
кооооој доживљај еееееееј, а тек какви обичаи имаат иако беше современа еврејска свадба, невестата била на капење- миква , за да се исчистела од гревовите ,веројатно нешто ко нашето крштевање и без таа потврда од таму таа нема право на венчавка- а младите недела до свадбата несмеат да се видат. (веројатно биле презафатени околу припремите :ROFLMAO:
Прстените си ги ставаа на показалците, интересно беше што никој не носеше ама баш никакви поклони- освен пликови и тие ги стававме во една лимена кутија на сам влез на ресторанот која беше прикачена на ѕидот и имаше катанец, а клучот беше кај младоженецот. :ROFLMAO:
Исто што забележав беше тоа што за нив немаше посебно место за седење- туку тие беа постојано во од’ како должност да им беше да ги забавуваат гостите- постојано идеа од маса на маса - играа и сл.
доста интересно и необично
ај еве ти и тебе една еврејка

Драга,

Денес се усрамив од едно мало девојченце, дали имаше 3-4 години.
Јас мртва гладна, али повеќе некако жедна, само шо седнав на маса, одма почнав да џвакам тоа јадењето, а пак кога стигнав да се напијам, отиде скоро се на екс. Во тој момент ја видов таа малата, некако чудно ме гледаше, додека едвај, едвај кубеше од тоа кифлата пред неа и секое залче може 60 пати си го преџвакуваше. Фацата и беше прајслес, па затоа малце успорив. :D
И кога стана, таква цела слатка со тоа фустанчето (многу и беше убаво, да има во моја величина одма си го зимам), видов дека уствари мајка и со количка ја влечка. Затоа она не била гладна, кога не ги користи нозете. :D

И му кажав денес бај-бај на факултетот со едно 9че за крај. Се осеќам среќно-глупо ко Џои.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom