Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ова бруцошиве не можам да ги разберам, на уписи со родител, абе сам снајди се, научи се, утре- другиден нема тие да дојдат да ти пријавуваат испити или ко ќе има некоја покомплицирана ситуација во животот.

Пред некој ден на ТВ забележав на некои вести (не се сеќавам добро на која програма беше) објавија дека стапката на неписменост во Македонија е 4%, а другиот ден се уверив дека не е помалку од 10% сигурно. Чекам ред в банка да платам за да го пријавам испитов и нормално нервози, гужви, жешко, и една постара студентка ја слушам прашува како да ја потполни пријавата за испит (3та година стасала не знај да потполни една ебена пријава за испит) небитно то, и чита назад овде ЕКТС треба и не го прочита како Европски кредит трансфер систем, туку Електро кредит трансфер систем.

Денов го поминав цел ден со музика, гледав и документарна за Пинк Флојд (Сид Берет), ги послушав сите албуми, го погледав Pulse и морам да кажам дека е еден од ненадминливите концерти. А вечерва повеќето сум на Joy Division i Radiohead.

П.С Не сум во депресија :P

Почивај во мир Матеј. :(

Уште еден трагично однесен живот ради тоа што и шуто и рогато има пиштол денес. Да не си им во кожа на родителите. Го очекуваме сонародникот Вевчанец Лешо со некоја досетка, ко лебарка да цркне да бог да.

Дрг.

Конечно начекав книга од Данил Хармс. Се смета дека сакал да го урне социјализмот. При тие познати „сталинистички чистки“ бил уаспен и затворен. Умрел во затворската болница на 37 г. возраст.
Ако книжевноста е уметност, книгата уметничко дело, а човекот е создаден како еднаков. Зошто поради нечиви идеали биле чистени одредени гениални умови!? Такви примери се пронаоѓаат и во “демократската“ Америка до нацистичката Германија, се до Франковата Шпанија и до нашата Македонија. Социјалистичките Куба и С. Кореја. Па и јужно-американскиот континент. Денеска најзастапени се во светот на шеријатот.

Јас би се запрашал “дали вреди отпорот во диктатурата“? Вреди затоа што секој подем доживува и пад. После бурата, морето е посмирено. Или на крајот на краиштата ако нема мирни мориња, нема да има ни добри морнари. Но во никој контекст не го подржувам режимот кои го коси народот и одзема животи.

Да се вратам на писателот. Во 37-ма (типично диктаторски) му било забрането да објавува песни, поради песната “Од дома излегол човек“. Песната е многу поучна, за тогашниот народ социјалистички, за нас вака би немала некоја значајна улога, можеби дури ни логика. Јас која ја прочитав без размислување се запрашав “што е толку добра или што има толку значајно песнава’.
Повикува на бојкот и на протести. Дали тоа во една демократска земја е дозволено? И теоретски СССР да било едно диктаторско општество (а било) зошто тогаш во демократијата, во слепата демократија, што протестот е право и слобода, човекот е врзан за партискиот стол. Безразлика дали сакал или не.(зборувам за Македонија). Страв или задоволство?

Дури и во воведната песна има доста логика. Ако ги поврземе точките ќе добиеме скица. Ако се раководиме по таа скица, ќе ја решиме загатката.:)

И така ДК случајно слушнав на ТВ дека плоштадот Македонија бил еден од најатрактивните, најдобрите и (пази ова!) најголемите плоштади во светот. Во иста реченица го имаат ставено со плоштадот во Рим, Прага и Ница.

А знаеш што е најинтересната ситуација? Тоа што има 500 000 овци во Македонија што веднаш ќе поверуваат и после ваква вест од некој амерички трип адвајзор, нема шанси да им го докажеш спротивното.

Најголем бе? Најатрактивен? Боли. Почнува да боли што живеам во Македонија. (n)

Најди го натрапникот во примерите, каде реченицата нема смисла?

1. скај скај скај! сере за турбофолкот, застани кајгано сакам да се симнам.:facepalm:

2. Малколм:love: стана експерт за Френдс, додај ми чкорче, мислам дека резервоарот е празен.

3. Пепси го исмева Буц(ч)ио, песот кој лае, не е доволно сварен.

4. Бомбастичниот слуша рејдиохед, сигурно Гулабица ќе избаци нов сингл.

5. Скај го дупи Сунџеро Боб, бананите се без плава налепница.

6. Ендру:love: е модератор (сеУШТЕ!), иако по години е помлад од сидата на Меџик Џонсон.

7. Кој копа нос на друг, драгонски е машко.

8. Добро познат нема рак, кој бира мастурбира.

9. Филм без Ио, Агда без цицки.

10. Златикевичиус е татко, Никола е татко, бубамарата е мармалада.

И тека.

Последно уредено:
Кајги што мислиш ќе можем да се качим на водно до крстот бес паузи,и бес ониа кратења?ја мислам дека можам,е сеа да најдем уште некоја будала да дојде со мене супер ќе биде.:D.

Драга...

... прееска кај тебе видов една таква голема и тажна слика, кај што успиваат едно кученце и демек оно збори у прво лице и објаснува како го поминале последниот ден, шетале, си играле, све тоа. Е сеа... да ме утепаш не ми текнува на кое место ја видов, го пребарав 300 пати форумов. Ако можеш да ја најдеш ептен благодарен ќе сум ти :)[DOUBLEPOST=1408059056][/DOUBLEPOST]Најдено :)

Последно уредено:
Youtube ме разбира подобро од некои луѓе

rR9sCRN.png

Дрга, ептен почна да нервира ова убацувањево на реклами на јутјуб, на почеток на песна. Taпа се, стварно. :D Дај, дај, дај ми ми микрофооон. Јооо. :ROFLMAO: Прееска си ја испеав цела песна Кад си сречан и ме искараа дека многу сум тропала. Па таква е песната, што да праам. :pos: Ја сам као саат што касни, мало не тачна, не сасвииим. :pos: Утепај ме со песниве, молим те. :icon_mrgr: Ама секој ден ова време сум ко Џубокс. Башка радивцава ми погаѓаат некои постари македонски хитчиња, топ ми е. :D Ај пробај да кажеш брзо вришла 5 пати. Се плетка јазик, нели? :ROFLMAO: Многу е јако кажувањето брзозборки на хелиум. :vozbud:Евентуално Дино дрого, дрого, дроооого. :D Евентуално, не евентуално... све е јако со хелиум. :ROFLMAO: Ииии, моментално ја даваат вино и ноти од Дарко, чути сеа, молам за најголема коинциденција и дискреција, овој дел е мој. :ROFLMAO:

Што ли се случи? Кој зафркна работа? Кој беше пијан на работно место, Ѕевс или Јупитер? ?И зошто овде ги поставувам прашањава во петок во двајс до девт наутрор? Ах, ќерата.

Последно уредено:
Глава боли од новите модерни трендови. Што е финтата што сите (машки) се капат во шорцеви бе? Сум испуштил нешто во меѓувреме? Пред 3-4 години забрането беше во базен да се капеш во кратки шорцеви, сега изгледа ќе забранат купаќи да се носат.
Женскиве па што ставаат слики и го тагираат фризерот во секоја од нив :facepalm::facepalm:

Драга Кајгана,
Знаеш ли како ќе ти тече денот кога не си наспан цела ноќ, та жештините, та комарци, та сонови те мачеле......., а следниот ден мора да будеш буден и немаш време да поспиеш. Баш вака ќе ти тече денот...
...............................:coffee:...................
.............................:coffee::coffee:............
...........................:coffee::coffee::coffee:..........
.........................:coffee::coffee::coffee::coffee:..........
.......................:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:..........
.....................:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:..........
...................:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:......
.................:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:........
..............:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:.......
............:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:....
............:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:.....
...............:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:....
..................:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:.......
....................:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:......
......................:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:..........
.........................:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:.......
...........................:coffee::coffee::coffee::coffee:.......
..............................:coffee::coffee::coffee:.........
...............................:coffee::coffee:........
..................................:coffee:.......

Здраѕо,

Ич не ме боли гајле (да неречам кур) кај бил Заев на одмор, колку и чии пари потрошил, колку и од каде му се вилите и становите во Грција!
Ти ебам мозокоперачките телевизии шугави македонски!

Убаво пиша еден погоре, боли што живеам у Македонија.

Чао.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom