Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ДК
Имам една молба до тебе ако можит да го замолиш @@cool@ да престанит веќе еднаш да копират постој и текстој од руски сајтој и форуми и еднаш барем еднаш нека кажит нешто свое,макар колку и глупо то да звучело.Thanks

Дали ако бев на Пивофестот, а не спомнав овде, сум кајганџија?o_O

Евоцирам спомени од стари постови

Се возам еднаш со битолски автобус ( ТРАНСКОП-БИТОЛА). И тоа нивните шофери се најзабегани у свет (надалеку прочуениот битолски мајтаплук). И така итаме кон Скопјено со сите битолски каприци и дијалекти и како шо е ред застанавме у Велес. Од таму у автобус влетује една ромка, госпожа, со црвена јака штикла, со цел рубин кармин на неа и хамбургер у едната рака. Седнува баш позади шоферот (уствари две три места позади него). Продолжи нашето патешествие. Ромката земаше баеги големи грицки од тоа хамбургерот, месечината си играше со другарките ѕвезди а низ автобусот беснееше арома на кромидоини. И така како шо ги дал Господ Битолчани си ќутеше шоферот,голташе, си го фаќаше пенисовидниот орган со патент за да заплачи ( демек од тоа е а не од кромидот) али не можеше да издржи и тогаш:

- Алооооооооооооо комши шо направи бе, не уби сите со тоа кромидоините ( дигестивна потреба јбг).

- Ами мајсторе ми се пријади , што да правам?

- Шоферот со сета своја наивност : - Ами ако ти се приебеше шо ќе правевме!?

Последно уредено:
Kej,

Sakam vaka koga gi citam ova decata oti se zbirat i si se druzat. Pa i pijat. Mene mi se dopaga toa, epten mi e milo. :)
Druzite se decki, sega e vaa. Posle ke napukate po 30+ godini, do nisto nema da vi bide dojdeno, osven kako da preziveete.
Normalno ne site, tuku poveketo od vas.
Pozdrav, nezdrav!!! Vi posakuvam uste mnogu druzbi. (y)

Драа

Кд глеаш у сат, мноо споро ти проваѓа време
Којзнае на Салета:cool: колко брзо му лети

Фан клуб Јунајтед > Сфи остали фан базе тугедр
Знаеш зшто нели?

Едит(текна ми ск док беше у кујну)
Што е исто куде овија млади фанови на Ливерпул,СтивиЏи и Сашу Матиќа?
Никад не виделе премиерлигашку титулу на Енфилд:icon_lol:

Последно уредено:
Драга Кајгана,
Ете денес завршува овогодинешниов Пивофест на кој си поминав преубаво, повеќе изедов скара од што испив пиво.......... башка од утре сум на годишен одмор две недели, се враќам во Гостивар, па ќе одам во Скопје, па на одмор и така :)

Иначе денеска, поточно вчера на 20 јули беше и е еден голем ден посветен на една голема светица, СВ. НЕДЕЛА ............. нека не чува сите нас :)

Драга,

Прееска заприметив дека многу кучиња-скитници има низ градов. Али стварно ги има.
Во Прилеп можда им е доста намален сега бројот, знаеш, за Пивофестов.

Нане ми се.

ДК мора да ја слушнеш класикава , уживанција е :icon_mrgr:

Драа

Па ја, у исту страну само подоле, невиден спам : D
А ти знаеш ли како изглеа една недеља гледана од кумуњарски аспект?

Понеделник - Цел град мирише на брезу шампон, пролеќе зелени : D
Фторник - Тапа дн,јоште е сфежо, птиците пеат
Среда - Почиња да се раѓа мишкина сфест
Четфртак - Некој се теши сс рексону, некој почиња да копа
Петак - Кој копа кој ора сс рало под мишке,млади тражиф азил по кафиќи и дискотеке
Субота - Тровање, глусци бегаф у канализацие, мишка рулз
Недеља - Недељашки ручак си крчка, ракија се лие а од под мишке искачаф змие:ROFLMAO:

И знаеш га оној кд идеф пензионери на турнеју низ Балкан, вика му брииииј глеј ги ама су убави базени, лепота, штета што не е недеља да се испобањамо : D

Тутуноберачи се вративте ли дома.Ги симнавте ли кошевите од добиците. Ги измивте ли рацете.
Што ме потсети ова утро на ова. Можеби сонцево. Веќе почна да пржи,а тоа значи дека тутуноберачите се вратени дома, бар оние на кој им се поблизу нивите. А да и нована тема „Одмор“, а баш студентите порано одморот го поминуваа така и таму на берење тутун и потоа нижење цел ден.Ако има базен во градот можеби и ќе појдат до таму потоа,ама прво тутунот.
А ако е Црна ,Крива или Треска во близина тогаш во река. Баш така беше прашајте ги - моја генерација.
Јас многу години сум одел на ова берење и нижење тутун по прилепските,поречките,велешките и радовишките села,затоа и ова го знам,кога ќе опече сонцете и почнат прстите да се лепат на рацете,време е за назад.
Дали некој сега,годиниве се уште сади тутун.Ако Да,тогаш сигурно се бере на истиот начин како некогаш со раце.
Но има ли раце за берење тутун. Кого сега ќе разбудиш-натераш во темница да стане и да оди на нивата со тутун.
Дали имаме овде Кајганаџии кој утрово биле на берба на тутун.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom