Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Обожавам кога дремам на прозор пијам кафе или чај од јаболка со цимет и ги клатам нозете, истото го правев како дете, истото го правам и денеска, само денеска таму носам животни одлуки. Во маало кај мене има интресни ликови. Знаеш дека е недела кога мириса на микс од разни јадења и се слуша звук од чаши за здравица, крици од деца. Омилен лик ми е една бабичка од чив прозор свират француски шансони од старото радио и мириса на тазе кифли.
Она ја има акумилирано целата животна мудрост во светот. Кога седам со неа како да читам по неколку книги во исто време, премногу приказни има во таа жена. Ми вика: Ова џезов што свири од кај тебе ме враќа во младоста кога еден офицер ме носеше на игранка. А подоцна со него заедно остаревме. А он од страна седи, чита весник, се смешка на приказнава и со главата ја потврдува случката.
И како стивнува денот и се активира жеже пече, веројатно ова чудо кое го носи звукот на летотото се појавува кога е над 30 степени и паѓа ноќта, почнуваат да доаѓаат мириси од локалната пекара. Тој мирис на тазе леб е неверојатен. Има денови кога маалово мириса на Париз.

Последно уредено:
Добро беше малку пивата ги измешав и сега посабајле горчини в желудник имам. Туборг, Скопско, Хајнекен па Амстел на крајот, сето во лименка и Амстелот е најдобар.

Не можам да ги озборувам луѓето тука сега ќе прочитаат :icon_lol:.

Svetsko prvenstvo vo paraglajderstvo
zu6amebu.jpg

ДК, многу ми е смешно кога некој/а ќе каже: денес цел ден ја слушам твојата песна...
И јас среќна, прашувам која (мислејќи на melancholy, poison, gone with the sin.. И ред други да не ти набројувам, знаеш за каков стил на музика ти зборувам... И оп одедно време соговорникот ми одговара: "паа, лено мори, отвори ми бело ленко, елено ќерко..
Стаписах се :D

Ај уше 5 дена и после пак ќе треба да се работи со шлајмот во државава.

одморот тоБ.

Се мислев кајгано тука да го одвалам текстов, ама долг е за у тебе (хехе), па го залепив на блог.
У принцип не кажувам нешто што не го знаат многу други, ама убаво е од време на време да се појави и нешто вакво чисто родителите да научат како да бидат по-родители за своите деца. Не е дека сум родител и знам како е, ама имам двајца совршени дома од кои константно гледам како треба. А човечки е да се помага.

Поздрав

Bitch
My transformation starts from this moment!

Кајг, ја испичив малку од работа да се истегнам на лежалкава, уба работа. @The Magus ме опишал мислам со лирика од некоја power metal шведска песна :D
Ти викам, ќе ги соберам сите и муабетот е од Riddick некој дел, ќе да беше третиот кога вика: We move with one speed, mine! :D

Друго шо да ти кажам, не знам баш, освен знам дека овдека е пекол денес, а утре идам Скопје, под сачот шо вика баба ми да се испечам, исушам, нешо слично, бла бла, сварам и така натаму пошо сигурно таму е едно 45,7 степени.

И нешто не поднесувам многу работи во последно... чудно...

п.с. уште на плажа не сум отишол, да знаеш само, да не испадне ние западњациве тука ни е Струга, Охрид и по плажи кисниме цело време... То није тачно!

Фиууууу, за неколку месеци и Нова година ќе дојде, еј. Каде ќе одиш бе, Кајфичи? :ROFLMAO: Јас веќе испланирав и како ќе фарбам јајца за Велигден. :P Не, озбилно, многу брзо лета времево. :D
Туку Кајфичи... болело коа ти идел памет, бе. :ROFLMAO: Ме болат непцата после седмиците, подуенки ми се. Не знам дали почнуваат да растат осмиците, до душа уште ништо не никнало, ни кокиче, белки му треба време... али боли. :X3:
Инаку, цел ден сум на лубеница со еурокрем. Фино е, знаеш? :love: Ај, чао. :D

Сабајле знаеш колку работа имам пуууууууууууу па еден саат :icon_lol:, после ќе симинам от торентот.

Резиме се изгушкавме со братучедот втор пред Take Five кој што го запознав пред неколку месеци, тоа пивото ни за зголеми блискоста роднинска :icon_lol:.

И како беше скршив муабет со @turvior за безбедноста на фестивалот, го провоцирав малку @The Magus, ги запознав @llumious и @bebush мислем дека беше, со @Hurin иииииииии другите подсетете ме кои бевте..

Со песмата :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom