Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Кајгано овие пар недели сфатив дека животот е баш ролеркостер, и дека уствари твоите постапки одлучуваат што ќе ти се случи следно во животот.

И не, не ми е гајле што звучам како девојче 8мо за прва :ROFLMAO:

Драга,
Ко мене што ме учеа дека треба да размислам убаво пред да кажам нешто, така и тие треба да внимаваат што зборат, зашто понекогаш знае да здоболи. Ама ако.

Знаеш што?

Сакам да ми се врати она чувство кога бев на факултет и кога ми завршуваше сесијата. Знам многу убаво дека имаше лоши моменти, но сакам да го осетам моментот кога си положил некој испит и кога си идеш накај дома.
Знаеш моментот кога го осетив првпат? После 3 положен испит во прва година кога си одев накај дома и кога си купив сникерс и пепси од продавничката кај што никој ништо не купува. 20 минути ми требаше да стигнам до дома.
Знаеш ли колку немав грижи тогаш? Знаеш, знаеш!

9 години поминаа од тогаш. 9 ебани години!

Ај мрш сега.

Дк,
денес му е роденден на еден твој член, тема не отворив, пошто колку што го познавам (а го познавам доволно) би било клише за него.
Истиот член е една од најпрекрасните личности коишто сум ги запознала, кој како виртуелно така и реално секогаш бил покрај мене, пријател кој секој би посакал да го има. Личност која несебично помага, секогаш ги избира најубавите зборови, без разлика дали се работи за утеха, да се чувствуваш подобро, или едноставно да ти го разубави денот. :X3:
Затоа што лоши зборови, повредување, лицемерие кај него не ни постојат.
Среќна сум што имам таков пријател кајги. Нека продолжи да слуша одлична музика, нека остане најнасмеаната, најпозитивната и духовита личност која ја познавам.
Му посакувам се најубаво од се' срце, и уште малку среќа да успее да ги доположи, неположените испити, и никогаш тие весели очиња да не бидат тажни. Барем тоа најмалку заслужува.:pipi:

Драга,

Абе глупо ми е мене, кога некој од средно, школски на пример да кажеме, ќе почне на фб или во живо да ми зборува со некои примеси од скопскиов дијалект. Значи мене ми е глупо, си викам што му е на човеков, отишол. Ако сум од Прилеп, Кичево, Охрид, зборувај ми литературно, ок, али кога си знаеме како си зборуваме, па кој курац ми зборуваш мене литературно? Али пази, не е ни литературно - сВе, ќе се видиме У 5 саат - тоа секако не е. Бога да чува. :facepalm:
Ај пак тие што треба да зборуваат литературно, мислам за по институцииве, тие пак си цепат на дијалект. Алооооооо, зар дотолку да не си писмен да му се сневиди. Требало да се негуваат дијалектите. Треба богами, ама по дома, не на работа.

И сега ме потсети ова на една случка од прва на факултет.
Амфитеатар за 200 едвај, а 500 души идат на предавање, напикани сите еден до друг, за грев. И до мене седнува една, уште од првата реченица што ја зборна, сфатив дека мора да е од Кичево/Брод. И почнуваме муабет нешто, ова она, таа си цепи на дијалект, јас ја разбирам се, али за и она мене да може да ме разбере, си зборувам јас литературно. Едно време и викам - Ти мака си немаш, се на дијалект, а?
И оваа - Амммииии јаааа, не можжаааа никако да се навииикнаааа да зборааааа поинаку. :LOL:

И така. Оваа истава иначе, уште се нема навикнато, ако ништо друго, барем тоа глаголите да ги врти малце. Али јок, ништо од тоа, нема да дочекаме. :D
А и веќе ми се смачи искрено, на факултет да слушам презентации на литературно со охридски акцент, па литературен со делчевски акцент, па колешки со кога ќе ги завлечат тоа зборовите на скопскиов, мрак ми е пред очи озбилно.

Згрешив јас факултет. Ќе помисли некој на Филолошки сум, а нема врска.

Mnogu mi e ubav periodov....
Gleam samo na mene i mojot potesen krug na lugje da im bide ubavo drugite koj vi ebe mater be, na ku*ac ne ve stavam.

Eve ti draga edno fantastichno parche:
https://www.youtube.com/watch?v=YeaGUfZM5hs
Za vakvi pesni ne treba da ima kraj, do beskonechnost treba da sviri. Kolku raboti mi se vrtat u glava od minatoto koa ja slusham samo...

Последно уредено:
Драга,
денес добив 3 кафиња на фармерки и мајца. Девојката треба да е пресреќна што ме посипа мене, а не некој друг. Може тоа е и мал проблем кој го имам, но немам срце да се развикам на некого. Знам дека ако почнам да се расправам ќе и падне дополнително непријатно... Впрочем, воопшто не ни помислив на расправање. Веднаш сочувсвував со неа и помислив дека ако газдата е тука, ќе ми биде непријатно и мене додека тој се расправа со неа. Љубезно си станав, побарав нешто да се зачистам и на крај фала и кажав. Мислам дека покоректно од тоа не можев да постапам. Е сега, кога од моја страна е се ОК, не покажувам Балкански примитивизам и не почнувам да ја вреѓам како што сум слушал луѓе додека го прават тоа, зошто таа и самото кафуле како локален бизнис не покажат манир на ниво и да го стават кафето на нивна сметка, наместо на моја? Тоа е проблемот од кој патат нашите угостителски бизниси. Наместо да ме задржат како клиент и покрај инцидентот, тие со постапката едвај чекаат да ме истераат за да не се појавам повторно. И што јас како клиент да кажам за тој локал во иднина? Зар треба некој да се однесува идиотски со нив за да ги научи како правилно се води бизнисот. Колку човек се обидува да побегне од примитивен однос, наидува на услуга водена по примитивен концепт - гледај денес да фатиш што е можно повеќе пари од клиенти и ич да не ти чуе дали се задоволни и би се вратиле утре пак.

Нејсе, мислам позитивно за периодов што претстои. Денешниов ден сакам да ми биде најлош до крајов на месецот. Потребно ми е тоа. Многу.
Уште нешто. Доколку успеам да допрам до Американското копно, Филаделфија е на листата за посетување, во линија со Бостон, Њу Јорк и Вашингтон. :love:

Драга,
Ти текнува на оние што ги колнев што ги искорнаа дрвана? Сеа нови 4 засадија. Молимте аплауз еден. Пошо немам што друго да кажам.
Иначе во моментов, најпопуларниот пост ми е во темата Родители фатени на дело. 20 допаѓања имам :pos:And they keep coming... Интересно многу :D
Мило ми е што постепено затоплува, ама ако може да имаме 2 дена со ред со иста прогноза, најубаво би било. Вчера пукаше сонце, мислиш лето дошло, денес дува растура и си позаврнува. И после се чудам зашто глава ме боли. Некој има ПМС и тоа не сум јас :cautious:

Ме фасцинираш а прозирен сум у пичку материн:гик:

XD

Абе дефинитивно пред да вработуваат треба да се има задолжителен лекарски преглед пошо иам колешка со четрсто и пеесе дијагнози. Може и поише да се.
Не сум јас должен да трпам туѓи комплекси, ти бегаш од таквите оно ти ги носат до тебе ебате.

Никогаш не сум сакал некој да ми го преместат од работно место, обично не се замарам ама ова ги има преминато сите граници на нормалата.

Кај се пепси и буцио бе? Што ги снема? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Драга, Клипче и Коњаникот Сабја ти се топ деца за проводи, црковна миса да слушаш со нив топ ќе е

vreme.jpg

Надвор - мраз, а во душава - пожар. Ако, барем на некој му се запролетува.

Porano me karase majka mi:
- Ne ti e sram brat ti masko posredena soba od tvojata ima ova-ona.
Vide nema fajde, pocna da se pomiruva:
- Na brat ti fiokite mu se nabutani, ama biroto cisto. A tebe pa obratno, fiokite sredeni, a biroto, krevetot, stolceto, podot...se lom.

Se fativ vecerva kako go cistam biroto, a stvarive pikam u fioka. Pa sea ti vidi...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom