Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Koj vecerue alkoholce si pojadue vodicka kilo kajgi a nametnav samo da ne su zeden .... zeden za ljubav I od alkoholll :)))) kajgi u svaki slucaj be top se provedov pa I jagoda na shlahot .... ne e sekojdnevie retko se glea ...

Не знам дали е останат на светов некој што има осет...Денес сами ми се поканија на ручек да ми дојдат дома, четворица и тоа...Значи сами се поканија и тоа со следниве зборови - еј ќе дојдеме денес, што имате за јадење...Јас мислев се заебаваат, викам без уста - ок бе повелете, и они- важи околу 13:00 доаѓаме...:mad:
Си викам - стоки едни, ем што треба за толку луѓе ручек да спремам, ем цел ден ќе ми го утепаат, а само денес сум слободна, да не можам да се одморам и да се опуштам по дома како човек...Ем после тоа кафиња да им вариш и нивните две деца куќата во воздух ќе ми ја кренат како отсекогаш кога доаѓале...Ми иде да им јавам и да им кажам дека нема да бидам дома :mad:, ама ги изедов лајната уште пред да се поканат реков - еве јас денес дома, конечно еден ден...
Јас кај никој дома не сум стапнала, на кафе едно, а не па на ручеци да се поканувам сама...Ако планирам на гости да идам(многу многу ретко), поканета се разбира, се јавувам 2-3 дена унапред, купувам кафиња, чоколади и идам, седам саат и нешто преку сила и правец дома...
Што луѓе ќе беа ова не ми е јасно...?!

Да се надоврзам на самата себе...ИМ СЕ ЈАВИВ И ГИ ОТКАЧИВ! Викам ме викнаа на работа, имаме хитно нешто, случај ова-она... :) Викам ај утре се слушаме и ќе се договориме за друг ден...
Кога се тие безобразни и јас сум...:)

Драга, јас да те поздравам на 1397.340 км подалеку од тебе.

Почнав да се прилагодувам на животот тука полека. Гратчево е тајни вајни и лесно е да се снајдеш, јез да ми помага што веќе сум била тука порано.
Ама убаво е.
Убави куќички, во убава населба живеам. Веќе си измеркав една куќа кај шо ќе си живеам со љубовта :P
Луѓето тука се пофини, покултурни.
Те поздравуваат пошто си жена, иако не те знаат.
Дури и постарите те поздравуваат! Не ти се дерат дека си некултурна зашо не платиле во автобус и сакаат да седат :)
Замисли имаш предност секаде, не те туркаат да влезат туку чекаат да излезеш.
Продавачките ти викаат добар ден и пријатно, те покануваат пак да дојдеш. Ти објснуваат и кажуваат што им е на промоција за да платиш помалку.
Во администрација жената ми се обраќа со срцка и ми се извинува што ќе мора толку време да чекам лична карта и покрај тоа што сите сме свесни дека не е до нејзе. Ми посака добредојде во државава и памти која сум и каква е мојата ситуација кога доаѓам пак.
Не морам да платам ништо за документите.
Не плаќам ништо за здравство. Доаѓаат од други градови со опрема и нудат бесплатни прегледи. Само аман заман лечете се и бидете здрави.
Дедо Мраз се шета по разни објекти и дели бомбони и чоколади, жив среќен што е таму.
Градоначалникот прима луѓе на муабет цел ден. Замисли цел ден ги слуша луѓето, им помага и не мораш ни да закажеш.
И не го знам јазиков баш најубаво, ама на сите тоа им е неверојатно слатко и се смешкаат кога ме слушаат како трескам зелени.
Пошо морале да измислат посебен збор за се.
Не можам да кажам дека ќе дојдам од Македонија. Морам да кажам дека ќе допатувам или долетам.
Прснуваат од смеење кога ќе кажам дека дојдов - пошо да дојдеш значи пешки а кој би одел пешки 1397,340 километри.
Не можам се да пробам.
Не можам да пробам како ми стојат пантолоните туку морам да ги ставам на себе и да измерам дали ми се добри.
Кога пробувам храна треба да кажам дека ја вкусувам, а кога пробувам нешто тоа значи дека се обидувам нешто да направам...
А и љубовта пукна од смеење кога му кажав дека имаат посебен збор за се, but it's not so funny now, is it?!
A и буквиве им се чудни. Имаат обични а, ц, е, л, н, о и с - и со цртички. А з-то им е обично, со точка и со цртичка...
Sooooooo....yeah...

Чудно е.
Кај сум навикната јас да поминам еден ден без некој да ми се испонаша, да ми се дере, да ми каже колку сум некултурна/невоспитана/необразована...
„Да ти ебам културата“ (Со нагласок на „да ти ебам“) - ко шо рече ден клиент кога луѓето ја оставија количката за пазарење пред него. И он мораше да ја гурне 1 метар.
НЕКУЛТУРНИ НЕОБРАЗОВАНИ НЕВОСПИТАЊА!!! leaving trolleys like that!

И така драга ти викам јас....

Драги

Ова сакам за Нова Година ...

LFiM1dc.jpg

Сакам да си го нарачам на eBay, али ќе ме убие кеш, особено за достава.

But I wantz it :cautious: ...

oKKOJ.jpg

Во пакет со ова:

1476044_684035941662481_2052806065_n.jpg

Само да е складна со бои :P

Customized, hand-made. Носи вредност ова бе, не е шала! Чув некоја талентирана Ирска баба со екстра време на располагање го направила за нејзин внук. Зошто be вакви баби немаме кај нас? Треба на Project Runway да ја пратат, најсериозно. Баш ова треба за ваквo глупаво време од годината да ти го направи ем потопло, ем позабавно и уживачки.

Ајде, до следниот пат :)

Дгејм... ми се дига

ми се дига притисокот чат пат од нив
ми се дига температурата кога сум болен
ми се дига курот
ми се дига капакот на шољата
ми се дига тегови во теретана
ми се дига багажникот на колата

Сварно бе си имале они слобода,таму немало ништо.....да си ја набиете слободата у газот.

empty freedom зошто ти е ?

1003937_10202870788155527_1861799634_n.jpg

Капат на се со вакви срања треба да се занимавам наредниот период....

Д.
Blondi ти се жалеше дека и се најавиле гости за ручек, ама ај на крај сепак лесно си поминала пошто ги откачила....а кај мене бетер.....дојдоа не најавени гости на ручек (n)(n):свиркам:
ебате културата македонска....ебате џокерите не најавени....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom