Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
“Choose a life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television. Choose washing machines, cars, compact disc players and electrical tin openers... Choose DSY and wondering who the fuck you are on a Sunday morning. Choose sitting on that couch watching mind-numbing, spirit crushing game shows, stucking junk food into your mouth. Choose rotting away in the end of it all, pishing your last in a miserable home, nothing more than an embarrassment to the selfish, fucked up brats you spawned to replace yourself, choose your future. Choose life... But why would I want to do a thing like that?”
― Irvine Welsh, Trainspotting

Ja odamna ne se poistovetuvam so forumov tvoj bas radi "kriticki nastroenite intelektualci" so koa ke im procitam post, za koj mislat deka se smesni-smesni, mi se ide da im povratam u faca.

Ima ognomet. Why? :dunno:
Mnogu ognomet. Omg. Haha :-D
Auuuu Sahara Festival! Haha :-D
Bas me interesira so se desava, i koi se holivudskite dzvezdi "sto se ocekuva da pristignat vo skopje.":-D
Za nova god nemalo volku hahahaha :-D

Кајганче!
Ај среќна Нова Година! Огнометов мање-више од памет ме извади, греота птиците не знаеја која воздушна линија да ја фатат.
Инаку ја добра, ме ебе системот ама што да се праи, ќе си ќутиш и ќе си трпиш.
Идам да си праам нескафе, ми е гајле што е 12ипол, опашка посекако нема да ми порасне.

Животот е то,ама да ти кажам искрено веке не ми е чудно ако некој ме измами,ме оштети,ми нанеси зло.Тоа е веке секојдневна рутина, и мора да се прилагодиш.Ама едно се прашувам дали ова ке стане до тој степен шо ке нема излес,тоа ми е малце...

Драга,

Жежок туш пред спиење од секогаш ми било најомиленото нешто. Сега под ќебе како бебенце и да нанам.

Цмок и добра ноќ

Кајгано Хепи брдеј на девојку ми : )

Глеам мноо ѕвезде има овј вечер, ке биде јутре убао време,
киемо на базен...

Dear friend

Знам под притисок си деновиве од моиве серии-озни постови па ќе те догњавам уште ден два. Пошо тука е скренат интернетот, час има час не, ми преостанува уште книги и серијава маратонски да ја изгледам (пошо нели, навреме се припремив, симињајќи ја во целост пред 2 недели, освен последниве 2 епизоди кај што се шлепав за нив).
Како што идам кон крајот, главниов лик ми станува поантипатичен и поантипатичен а со тоа и донекаде серијата. Едино нешто што ме прави задоволен е тоа шо нема некоја инволвираност на претседатели, функционери, теории на заговор, тероризам од прв ред. Тоа ја има срозано од корен онаа со Затворот. Ќе кажам една работа вака доверливо. Првата сезона на затворот е сеуште најдобриот сегмент од било која серија што сум ја гледал. Ама во целост веќе уште во втората сезона длабоко заебува. Оваа има континуитет. И сеуште гласам за чиката на аватарот. Он и Махоун се тие фаци.
Малиот има добар укус на цури, Вака коа збориме.

Love always
Saladin

Како ќе знаеш дека некој човек е веган?

Му пишува на газот. :facepalm:

598634_10101578390285102_1163327305_n.jpg

Pluh, стискај лајк!

Ех така ти оди тоа моја кајги и денес очигледно ќе си чекам, ќе си ги губам минутите чекајќи повик кој знам неам да се случи :( .

“I’ve perfected the art of the fake smile. It’s not so difficult when you are completely numb.”

Добро утро добри луѓе

Она кога си преплавен од уметнички сензации.

Уживаш и впиваш и се радуваш. Скопје мал Бобур. Куршумли Ан светол од насмевки, бас, ритам, луѓе, живост и енергија. Алкохол и умор, диета во торба, сонце по џебови. Честитања и договори онака, крајпатно и со многу прегратки. Верувам во овие случувања, носат нешто добро. Некаква идна соработка меѓу различни луѓе а исти соништа.
Деновиве ми се споени со спајалица. Од работа трчам на проби, мислам дека шатор треба со себе да земам и да преноќувам кај стигнам. Номад во сопствениот Дом. Систематски преглед, импулси, висина, тежина. Минус 2 кг од минатиот месец. Среќа, абе што да ти кажам! Уредна крв и чист абдомен. Си ја гледав матката како ми зборува. Интроспекции, лудила и блага комедија. Умор имам за извоз, но и енергија. Хипер. Средби со Ѓаволот лично. Преговараме, како може да одолее човек? Ќе си се частам сега едно црвено палто по повод книгава, и ќе си нарачам некое парче накит од странција да ми го грее грлово.
Спремен перформанс, три дена по ред ќе биде весело.
Немам време да немам време. Некако така.
Мајка ми плачеше. Секогаш плаче за сите успеси. Tато со дупли наочари чита и не ме разбира. Не ни мора. Доволно е што е татко. Сестра ми ми купи чоколадо, најферски. Другаркиве со мене, по дожд, на први примероци потпишани. Се смееме. Да не се сите овие луѓе, џабе. Мене уште ми е нејасно, ама добро се чувствувам, ако веќе треба да дефинирам. Рано е за вивнување на седми неба, да ја искалкулираме малку земно работата. Сонцево, и онака ќе грее силно денес, знам!
Вчера добив супер изјава од една драга личност - дека можам да се снајдам во сите генерациски разлики, зошто во себе носам една возраст. Не ја разговарав многу темата, само замолчев. Човек си знае кога треба и колку треба, за да не се претвори сето тоа во тапшање.
Нему ќе му пратам копија до таму. Уредно спакувана како љубовно писмо. За роденденот. За нашите збиднувања. Си се прашувам, до каде може да се случува животов? До кое ниво? Па после си се завивам во волненото ќебенце и си заспивам. Ми се може, иде зима, логиките и не мораат да постојат.

Сакав да кажам дека сум среќна. Како што еден обичен земен човек може да биде.
М.

Драга, се расплакав од среќа откако го прочитав ова, шмрц...

Субрата Рој: Ве сакам од дното на моето срце!

--- надополнето: 2 октомври 2013 во 14:00 ---

Што не ќе и текне на бабава моја само да не спијам на раат.
На сред есен и текна теписи да пере, па сите мора да сме на нозе, зошто ако не станеш има со цревото на глава да ти прска...
Не дека ќе придонесеш нешто за чистотата на тепихот, ама ете да станеш, да гледаат комшиите дека се врткаш натака навака, да не речат оваа недомаќинка, па да се рашири муабет низ цел град и да остане кутра внука немажена и со молци во чеизот.

Не знам јас зошто како сите нормални баби не се вози во автобус или не ја следи берзата на нет! :confused:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom