Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Драга, одамна беше кога во живо ја слушнав песнава. Вечерва ќе уживам исто како и тогаш, не друго, ми буди убави спомени на тинејџерски денови (демек многу сум остарела :pos:). Се надевам нема да ми се уништат спомените :)
Добра ноќ драга и посакај ми добар провод :pipi:

Драга,
цеееел ден го поминав во легање. Одамна ми се нема десено толку да неам воља за ништо. Контакт со други луѓе сведен на минимум, малце да одморам глава, а и тие да одморат од мене. Едино тебе те пуштам да ме дружиш денес. Да си имав маче и тебе ќе те баталев. Ќе си легавме со мачето во кревет, ќе ме топлеше и ќе предеше, а немаше да збори...
Да се досимне филмот па ќе уживам во него уз лут чипс со растопен крем, пошто нели ладно е за сладолед.
И то.

Абе кај без песна

Седнуваме денеска со мајками да касниме нешто ( во пицерија). И идат едни бабички, изгледа од гробишта. Си се распостелија, си извадија леб од продавница, кесето со доматчина и краставици, кутиче со сиренце, ножето си го спремија, фалеше уште чаршавче да си постелат, и му вика на келнерот, ај ако сакаш една плескавица за со лебов. И овај цел зелен ја гледа напреку, и вика не смејте да носите вакви работи, пицерија е ова ако сакате нешто порачајте. И овие е да де плескавица да си порачаме. Келнеров и вика неможи така, ајде станете, и едната од нив ко фати мајки шајки да кара. Немаше толкав фејспалм шо сакав да си го акнам за да биди соодветен за ситуацијата. :facepalm:

Кајгана, боље филм од Before Midnight, здравје! Richard Linklater ем е фаца, ем добра шишка. :icon_lol:

images

У контекст на јакоста на филмот... Релативно полесно е да се напраи филм со јак заплет и мајндфак распетлување на истиот, или пак филм со необична ситуација (натчовечки моќи, можност за патување низ време, планети, игри со меморија, продолжен живот, непознати суштества, итн), отколку да се направи филм кој треба да го опише животот/неговите најбитни прашања, низ разговор, тие филмови се без конкуренција за мене.

Сирова интелегенцијо

Емигрираш од периметарот на сонот со генијалноста ко униформа.
Отмено го штиркаш Месечко из бубулице, при сурова контемплација.
Дудлаш кај Достоевски, голташ без кондом од Ничета.
Мењаш девици за три ромки, таква ти е браншата пер, саде фистули и врски.
Топографијата гомна да јаде, ти од ново му правиш фелацио на небото.
Ферментираш по кафани, го сецираш ткивото на ракијата, дишиш по телефони.

Не замарај!

Не зауздувај!

Пушти ги каишите да дишат и така само го резбаат големиот ти стомак.
Стареат ѓумбирите, не постојат сентименти, само ерекции ко навигатори.
Нагоните ја провоцираат тривијалната интелегенција - мамлази.

Но Ти...

Ти ја титриш човечноста,
осцилираш кон бесмртноста,
ја мазиш хуманоста,
пенетрираш низ спарината на пепељарите,
кондензираш пред предизвици,
дехидрираш пред подочњаците на животот,
се оградуваш од драмата пред писоарите, мочаш слободно по туѓи ѕидови.

Фала ти шо те познавам!

Колку сум уморен, идам на спиење, утре ранo идам да собирам печурки.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom