Драга,
Немој да гледаш на тоа што поминало, плачи еден ден ако ти се плаче, другиот терај понатака, немаш време за разочарување.
Биди реална и гледај да се разбереш самата себе.
Не живеј во илузии.
Животот е многу комплициран, али да си ставаш се на срце те прави само послаба.
Признај кога си направила грешка, научи од неа и не ја прави повторно.
За да ги откачиш досадните од тебе ти треба бујна фантазија.
Не ја нервирај мајка ти без потреба.
Ова се реченици што сум ги слушала од татко ми низ нашиве подлабоки муабети, гледам дека се сум запамтила скоро, а по тоа првото гледам секогаш да се водам. Best advice ever!
Прееска не падна некоја животна мудрост, али си помуабетивме.
Ваљда му се сонило на човекот дека некое време се ми оди наопаку, дека ме мачи нешто, врска немам дали развил некое шесто сетило или пак дотолку добро ме познава.
Како се ми оди наопаку, супер сум, викам.
Кога ќе видиш, тоа е вистината. Факултет, социјалниот живот, здравје, семејство, се е ок.
Мал детал е дека љубовта е отидена у пм, али тоа не ги менува другиве аспекти ради кои треба да биде среќен човек. Четири од пет е супер процент.
Но, некогаш и тоа што мислиш дека си го поминал и пребродил, а биле низа случки, сепак ти влијаат. Потребно е може само малце да се присетиш и ете ти го. Несоница. И болка во желудникот која не е тоа што си легнав гладна.
Пак сфаќаш дека се е релативно, тие четири утре можат да станат три, трите две, а никогаш целосно пет.
Чувството кога мора да се преправаш пред единствениот човек кој те сака повеќе од себеси и кој уствари твојата болка може и повеќе него ќе го боли е просто ужасно.
Си го обожавам татко ми. Го сакам повеќе од било кој и што на планетава. Да дојде некој да ми фрли милиони за два збора што тој некогаш би ми ги кажал, I'll pass.
Не знам. Не знам дали сите тие случки ме смениле мене ко личност, па бар и малце, па сега ми е чудно да си се најдам. Или тоа што сум мислела дека поминало, поминало, али оставило поголема трага од тоа што сум мислела. Најлошо е што тоа не те прави имуна на тоа што доаѓа пак. Не се сипаници за да не ги фатиш пак. А тоа што иде, може ќе биде ептен полошо од другово.
Премногу анализирам, трошам енергија на глупости, а ништо и од ова нема да излезе.
Ова е само мал, минијатурен испад или момент на слабост, што и да е, утре сигурно ќе размислувам поведро за било што.
Некогаш е и убаво да не знаеш кај тераш.