Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
По сите случки што ми се случуваат последниот период...се мислам сега кога ќе излезам од врата да не ме тресне некоја цигла врз глава.
Или нешто поголемо!

Се` е можно Кајги. Тоа сфатив.
Изгледа нема крај сето ова...

Излегувам одсабалје да завршам некои работи и пропаднав в шахта со едната нога до колено. Арно шо истураше па луѓево си мислеа дека некој со кола ме има напраено жива вода. \m/

Д.К

Вчера на романтичниот дожд, решив да појдам да купам фарба.. секако не за мене, за мојата мајка. Тргнувам по пат и се мислам како да постапам, а да не испаднам глуп (знаев дека тие што работат таму се јаки). И така по 5-6 минути размислување, решив, и реков на мама да ја пиши шифрата од фарбата на ливче, а јас толку невино да и го дадам на продавачката. :love:

И така тргнав со таа намера.

Влегувам внатре, глеам топ женЦка за наши стандарди! :vozbud: И го дадов ливчето, но за жал немаше таква фарба. Си се "оплакнав", демек неам видено :cautious:, но забележев едно нешто... со двете раце си ја фати косата и забележливо беше дека беше тазе бричена подмишка, па оттука си помислив на нешто скокотливо и така.

:pos:

не ми смета некој да не контактира више со мене, ама само ако прочита/види (книги/филмови) нешто што особено сум го поштувала.
И кое уствари, го дава (да го има и да го чува) целиот тој/мој/наш начин на размислување заради кој и сме биле блиски.
(можда некојаси слободумност, критичност, аналитичност, без претенција за некаква само-фалба).

вчера мислев на ова, не дека не е стара тема за мене.
но особено помислив на ова, додека ги читав последните делови на книгата, дека треба бар оваа една книга да ја има(ат) ...
Не само за успомен и долго сечање, него за да си фурам дека сме се познавале (сме се запознале меѓусебно) better than that.

можда смс со насловот би завршил работа, но од друга страна, гордост. Па моите препораки не биле слушани ни додека "се знаевме".
Не ми смета ако не се глеаме, само да знам дека се знаеме (кои сме и што сме).

Макар што човек никад не знае како е набљудуван од имагинарно око, макар сметајќи го и за око на пријател/и.

Драга, ми го примети новиов аватар? Мојот омилен филмски пар, Mаверик ( д бест оф д бест ) и Чарли. :cool: :D Патем, баш убав ден ми е денеска, ми се случи нешто што одамна сакав....да, да, на петок 13-ти. :cool:

Читам коментари на фб: Прекрасна си како ангел!
Шо е то ангел? Си видел како изгледа во живо до сега? Зошто даваш таква споредба?
Седнувам на маса за ручек и имаше ѓеврече оставено од сабајле мајка ми ко одела на работа од некоја си нова пекара да го проба купила и не и се допаднало, го зедов и го мириснав.
-НЕ ГО МИРИСАЈ ми вели
-Зошто?
- Леб не се мириса :facepalm:
Вчера излегувам од дома за на испит и баба ми: ајде мило господ нека ти поможи!
Ми помогна? Ми ги реши задачите?
Дури ги чекам резултатите од тој проклет испит ваквите глупави и клише муабети ме вадат од колосек, едноставно се нервирам. !

Да му дадеме на овој петок доза драматичност, шо викаш? :X3:

Ко што реков си има некоја посебна убавина овој петок. :vozbud:На враќање ме фати ладен дождец, се осетив ко у Shawshank redemption, се до моментот кога не ме избања еден сељак со кола, ама ако. :icon_lol:

Да ти ебам баксузот.
4 дена слободни добив од работа и се утепа од врнење вчера и денеска....

а мори ти,ако не си знаела,да си знаеш од сеа.

Ова ти е еден од оние денови кога Скопје станува Венеција и коа кај мене у населба вежба кану репрезентацијата...

запамти го тој магичен момент.....запамти го,редок е како рецесија,сладок е како добитно бинго. Не ми се веруе каква енергија,прв пат меѓу нас,океј имаше малце мрчење од татко ми да оставе впечаток :D

п.с. де однади го ноа наквото....:pos:

кајги ма зошто си непослушна ??? два дена може 10000000000000 пати се мачам да пратам порака на на една особа и ништо ти си непослушна :mad: па не фер ма :( ајде биди послушна ;) и ајде шепнии и на особата дека и праќам безброј бакнежи :X3:

Сакам да имам в соба одма спроти мене едно вакво. Јас да го гледам, то да ме гледа, јас да му намигнам и то да ми намигни.

cute-baby-seal.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom