Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Lotta money, lotta luggage, lotta hoes... when u put in work - thats how it goes.

Добро утро драга.
Денес се надевам на убав ден. Првиот од многуте кои сакам да следуваат. Немам некакви обврски денес, ама ќе си најдам, сакам да ми биде исполнет.
Сега ќе си сварам чајче и кафенце, ќе си ги испијам натенане и почнувам со денов. У меѓувреме ќе те читам додека си пијуцкам, де од кафето, де од чајот.
Е после драга ќе ме нема, ќе си најдам некоја занимација која не е поврзана со интернет. Ма ќе си правам некој убав ручек денес. Гулаш на пример, ммммммм колку ми се јаде гулаш со шпагети. Може и да им направам сладолед на оние од гурманското катче. Ај ќе видам, ако правам слики ќе има за да видиш драга.
Ќе си ја дочитам денес книгата која не успевам да ја дочитам веќе некое време. Знам дека е интересна до крај, ама па секогаш ми излегува нешто поинтересно за правење од неа. Е денес нема да ми излезе, ќе си ја дочитам, па не знам што сака нека биде.
И најновата епизода од True Blood денес ќе си ја гледам, после гулашот таман за да одморам, па после да се фрлам на сладолед правење.
А бе треба и да се распакувам. Па и за перење еден куп ствари имам.
А бе што не сум машко, сега мама ќе правеше сите овие работи за мене, а јас со сите 5 у вис ќе си кулирав. Е не сум де, мома сум била, требало сама да си ги правам. И ќе си ги правам, не ми е проблем мене тоа. Освен кога ме мрзи. :D
А денес не ме мрзи драга.
Денес е првиот ден од остатокот на мојот живот.

Комарец,зуење...и се ви е јасно.:icon_lol:Добро бе,прскано е ЗА или ПРОТИВ комарци?Гадни суштества...
Денес имам важна мисија...Морам да дадам се од себе.Морам да успеам.На пораз не сум навикната...Aко ништо друго ке знам дека сум се потрудила.:icon_mrgr:Држи срека.

Некоја работа во која може да се пронајдете сите, плус некоја доста стара шала.
Нешто како опис демек имам нешто за правење во мојот живот, али онака мистериозно, како да се прашуваат другите и знак демек сигурно ќе биде готово и со поздрав дека и следниот пат ќе пишам за тоа како сум завршил.

Бонус - 2 смајлиња.

Значи ова сообраќајот е хаос! Не кружни текови и правоаголници да направат пак исто си е!
Решив со точак да си се повозам, то пеш не се оди не со точак! Бреее...

Многу му ги сакам хејтањата на Сусаро. Само неговите tl;dr ги читам. Штета што забушава и со други постови, да му беа сите хејтерски ќе го следев. Вака треба на среќа да се надевам дека ќе го сретнам негде по темите...

Здраво Драга,

Дојдоа и моите 5 мин убаво ми е, најдоброто девојче кое сум го запознал до сега и не планирам да ја пропуштам оваа прилика, this is the golden ticket !!

и така ај отидов кафе да си варам. :love:

Кајганче!
Чуството да легнеш во свој кревет, да си ја гушнеш перницата и да потонеш во сон е неописливо :). После 15 дена трчање, потење, спиење во автобус, мрчење на комшиките за нивната прегласна музика од која не моеш очи да склопиш It's good to be back home :). Не знам од кај да почнам, а богами и не знам со кое место да завршам. Италија е прекрасна, пицата им е врв, кафето перверзии, а во тесните улички се снаоѓав и италијанскиот го парлав како да сум родена таму:love:. Плажите во Шпанија, фламенкото, ноќниот живот, Барселона.. абе предобро! Кец на десетка : бев на утакмица Барса - Сантос на Камп Ноу :vozbud:. Си го усовршив и шпанскиот :icon_lol:.
Французите не ставија на диета после гнетењето претходно, ладен народ како што претпоставував, али Монте Карло а особено Кан ме импресионираа. На улица секоја трета кола беше или Ферари или Ламбурџини или Бентли :eek:. Само ги погледнував и длабоко воздивнував како на нив така и на прекрасноста и воедно елитноста на Франција. Толку средено, толку наццкано да ти е жал да фрлиш пикавец на асфалт.
Џабе се обидувам да ти преточам барем дел од она што го видов и искусив, тоа не може да се раскаже во еден ден, а камоли во еден пост :).
Назад во Скопје, со секојдневните обврски и дешавки, мене веќе ми недостига Лорет де Мар, дружбата и алармите во 4 саат сабајле кои не' собираа сите од 6ти спрат на едно купче кое потоа ќе го дочека изгрејсонцето глупирајќи се до бесвест :).

Ех кајгано ма,уште малце го терам овој филм и после завршува,сакал јас или не. Е после,после почнува по хардкор филмиште.

А ти знаеш јас како мало дете у дизниленд,тоа е исходот од досегашното "не замарање" со "не битните" работи..... тоа че мора да се поправе - одма ! :D

искуство,памет,интелигенција,снаодливост.......е треба малце да се разграничува не курназ изигравање :icon_lol:

П.С зафркната работа е шо мора брзо да го пиам сокот,оти се топле у чашата :D

Драга ,
си барава саатче на амазон да си порачам незнам како ми светна у глава изглуглав најскапите часовници и си ја кубам косата колку чини првиот да не прајме муабет за останатите. :)

http://www.ealuxe.com/worlds-most-expensive-watches-2013/

еве погледни си и самата :)

:icon_lol::icon_lol:
yeah-nailed-it1.gif

Кој ли ти се сега дежурни во аминистрација,
да ми е да знам - ме кинат два -три пати, ама ќе истрпам јас и ако ми е,
си одам јас во подрум, да заварам нешто од вчера што почнав,
а и точакот по две години сефте денес една гума се дупна-јазк.

ДК
Веќе неколку години залудно иде со дипломава, се фатив за занаетчиска работа којзнае каде/дали ќе дотуркам, два саати теренска работа на сонцево, руменилово ми е машала.
Има и нешто добро, татко ми зема прва пензија се среќа нека му е, и нека не ми прави гужви по ЈСП, ќе го скинам знам каде живее :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom