Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Уште точно девет ( 9 ) месеци ќе се мачам со оваа проклета машина, ма не бре.... флипер, тостер! :mad:

драга к, празно се осеќам последниве неколку дена... :(

da zivees lepenka kajgi ne ja biva, nemozes raat muabet da naprajs,kolku bi mi godelo edno stance ili mala kuka...

уф валда церемониите завршија скроз, и утре добив одмор, малку... пааа работа...
Иначе ми кажаа дека требало да почнам да пишувам и да се жалам тука, али, не се осеќам така... единствено нешто што би се жалел е дека некои луѓе доаѓаат касно во мојот живот или да кажам, онака лошо кога немаш шанса да се видиш :D But hey, I like you and hmm, can't wait to see you and i think i miss you and I'm fucking confused and where the hell were you all my life and our messages, if someone reads em... :P if u know what I mean, And thanks for being honest with me :)

и еве ти песна, со посвета, баш ми текна на сцената на Trance :)

I will be right here
Till all the pain
Just disappears
I will always stay
Till all this light
Just kills the day

<3

Kajgi odam za Korcula lalal .... koa ke imam vreme ke te posetuvam i pisuvam kako si minuvam do togas ostani mi so zdravje , tie so treba da mi pisat i ke me mislat znaat kaj sum i so koj sum a tie so ic vakvo ne gi boli za mene , mene uste poveke ne me boli za niv :cuc::pos::vozbud::гик:

Кајганче ... тоа е тоа нокаут како да добив во последниве два дена ... изгубен случај станав :tapp: ајде ќе биде подобро... бар јас така мислам а и да ... живееме во град каде вредиш онолку колку што имаш во џебот. Во град каде се отфрлуваат грдите, сиромашните и болните луѓе. Во град кој е свртен кон материјалното, каде што секоја трета е спонзоруша. Во град во кој тешко можеш да најдеш вистински пријател. Во град во кој се живеат туѓи животи, а својот се смета за совршенство и за него не се зборува.

кредити
казни
камати
курви
казина
краденје
драга незнам зашто али у последно време ја мрзам буквата К

Драга.... Конечно си најдов работа.. Таква каква што јас од секогаш сакав.
Ова е голема шанса за мене.. Ваква шанса морам да искористам....
Пресреќен сум а исто тако малку нервозен затоа што одговорноста е голема..
Wish me Luck hun..

Еј ја видов мојата братучеда после токсикоманија од М. роденденот, таа ме препозна мене магла ми беше пред очи :icon_lol:. Ја гушнав ми вика дека ќе му речи на онај нејзиниот да не ја нервира многу оти ќе ме викни мене, еј понизок од нејзе е една глава, и викам бурек да му јадиш на глава, е то да сум видел штикли кога носела покрај него :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos: . Да сум гледал натаму и озбилен да сум бил :icon_lol:, е ај првиот кога ја заврти главата да ме види беше нормално, ама другите неколку пати многу попретпазливо ја вртеше главата :pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

Ди Кеј, што има?

Кај мене се случуваат чуда. Ми дојдоа гости од Србија, људенца што ги запознав лани на Егзит, се скрпија некако и решија после месеци договорање да наминат во соседството. Не можам да ти опишам колку ми е драго што се тука.

Дојдоа во Неделата вечерта, пред 2 дена и еве веќе 2 ноќи како јас легнувам доцна навечер а се будам рано за на работа и практично месечарам цел ден. Знам дека тука се фалам како ми е убаво а во другата тема за проблеми со сонот се веќе неколку дена се жалам како не можам да се наспијам ама па не можам да ги оставам сами да скитаат, нема шанси. Морам да стиснам заби, макар биле тука уште еден месец.

Вчера бевме излезени и се направивме ова, немаш претстава колку ме боли глава. Малку беше мизерно во дискаќот ама нас не ни смени ништо, буквално ништо.

Е да, и ова.....уствари ај друг пат.

Вторник, обично е тапа ден.

Нека победи Животот денес. Така, без да се запрашува човек. Кога ќе го исчистиш срцето од непотребен немир, подобро е, можеш да тргнеш каде сакаш.
Сливи, летна манџа, штурци, домашен леб. Кујната пее со продорен глас, како црнкиња. Најголем зен во тој простор. Морам да имам свое, мало катче кај што сите зачини играат различен танц. И јас се фаќам за фустанот, со имагинарно дајре или кастањети сакам да влезам во таа метафора.
Разгледувам што се’ нуди светов, од галерии, перформанси на сред улица, морски пејсажи и бродоломи во живо, без жртви и без бол. Лесен, пердувест а истовремено макотрпен живот. Ти се приближуваат многу нови стварности, жалосно би било да се плашиш пред нив. Предај им се, како да ти се отсекогаш тука.
Во музика од Le Petite Dejeuner Parisienne. И позадина во акварел, тиркиз и корално црвено. И две љубови. Една за градот и улиците, една за морето и песокот. Си го визуелизирав и наредното мое остварување. Сигурно ќе биде нешто водено. Тоа е фазата кога ќе станам и мајка, се надевам.
Којзнае што не’ чека. Куфери полни тајни и вешто скриени богатства по џебовите. Корнети сладолед изедени набрзина, книги со пречкртани наслови и напишани нови.
Небо, најголем дар и денес. Ништо не паѓа од него. Освен ѕвезди. Па дури и тогаш сме толку себични, што сакаме да ни се исполни желба. Несовршен вторник де.
Несовршени луѓе. Ама топли, живи. Што повеќе...
Како оваа магична галерија за растот на еден убав Живот:
http://www.flickr.com/photos/punkinmom/with/473339758/

Се топам... И од Љубов и од топло.
Како ли им е на сите сладоледи на светот?

М.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom