Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Во лето се јаде помалку, јас напротив повеќе... од нервозата и од секирациите е... знам јас...

денеска малце on road, си начекав без пари нафта па бевме низ регионов, другар ми правеше репортажа на селава околу кривогаштани и крушево, се прошетавме, му се бапнавме на кафе таму, после во кафана во прилеп и сега одам да одморам малку па од утре пак :)
на одмор официјално на втори одам, седум дена одмор(замор) па посел пак на обрвските, од септември ќе се бара работа доста е џаболебарење

Драга К ...

Насмевка, кое е нејзиното значење
дали е таа слика на цинизам или задоволство
воздишка, зошто се создава таа
за да искаже страст или лутина.
Пред мене постои само верувањето во искреноста
како и тагата поради отсуството на причината
поради која тоа постои.
Не разбирам зошто, но препознавам надеж
онаму каде што за неа нема нималку простор,
дали јас грешам, недоволно внимавам
и премногу или воопшто очекувам.
Комуникација, кому му е потребна таа
зошто ни се зборовите кога постојат погледите и движењата
се запрашал ли некој, јас да.
Дволичноста и двосмисленоста се одговорот,
уништуваат и создаваат несигурност,
го менуваат својот облик, со прелевање ја менуваат бојата
оставаат зад себе лажни траги
не присилуваат во донесување на погрешен
или уште пострашно несигурен заклучок.
Се останува на нас,
наш е начинот на кој сето тоа ќе се одигра
за нас останува правото како да се постапува
кога да се реагира, а кога да се повлекува.

Другар, да ти го кажам и ова.
Вечерва пред 50 години,првата вечер по катастрофата не ја поминав во градот.
Веќе на пладне почнаа да пристигаат многу камиони и џипови во градот за секаква помош.Е ама тогаш тие не беа како денешниве 4х4 што ги гледаш насекаде. Тоа беа од оние рускине зеленине што во тоа време ги имаше во шумските и земјоделските стопанства. Е во еден таков џип од пред НА-МА на плоштадот ние неколку деца бевме однесени - евекуирани во велешко. Јас и братми не одведе попладнето шоферот во неговиот дом,во неговото село,нема никогаш да го заборавам - Кумарино. Незнам точно колку дена бевме таму,бидеиќи наредните денови се вршеше евакуација на сите деца од Скопје,па од таму бевме право префрлени во воз,да од старата железничка станица и возот тргна,поточно повеќе возеви,и ниедно дете не остана во Скопје.Тажна беше разделбата со родителите. Возевите оставаа деца секаде.Од Врање до Марибор.
Секаде добро не пречекуваа. Го поминавме и Београд,во Загреб само еден одмор и капење,па возот продолжи.Веќе се беше полно со скопски деца до таму. Во Марибор не симнааа од возот,не сместија некаде но по ден-два,не однесоа во Руше каде поминав неколку месеци,се сеќавам местото беше покрај една голема река во едно летувалиште,школо или некој младински центар. Не чуваа како свој деца.

Momentot koga ides so devojcheto u kino i nema nikoj u salata osven ti i ona. I se cuvstvuvas kako da si u filmot "kad porasnem bicu kengur''. :icon_lol:

samo shto se ispadna dobro i ne se desi ova:

:pos::pos:

Skopje vcera se seti. Dovolno mu bese.
Nemase potreba i denes da se sekjava.
Nit pa da me provocira za da go mrzam.
Mnogu takvi ima kaj mtv. I drogirasi.
Poubavo mi e fancy, so vino, sednata na belo i opkruzenje sto mirisa na skupi parfemi, a ne na gane.
Porano sakav potenje, duri i se butav namerno u guzvi.
I hate it nao.
Sakam da sedam na fotelja, da slusam tivka prijatna muzika i da se smeskam simpaticno.
Ko Marie. Samo ne znam zoso takva hipsterska muzika mu staia na filmot.
Aj bye <3

• Ми се допаѓа
Reactions: MIL
Draga kajgana
Dali i ona e kako site onie so prethodno gi imav ili e nesto novo nevoobicaeno za mene ?
Neznam u dvoumenje sum cudna mi e ne e kako site , fascinira i privlace jao boze :P
Ke se obidam da se drzam ramnodusen dali ke mi uspee ke vidime
a i ona e zainteresirana i ni e interesno hihi samo da ne se sjebe neso zivi bili pa videli aj
Dobra nOK draga kajgi !

Аии вечерва многу А-ХА! моменти паднаа. Тибам предметот изведуваш равенства на 2 страни за една еурека на крај!

Види во природава има перфектна симетрија:
zebra__perfect_symmetry_by_woxys-d1lu64i.jpg

Jас знам и едни груди со перфектна симетрија и туборг меѓу нив, али да не навлегувам. :icon_lol:

Кајгано мори, да се смеам или да плачам ? :pos: Не е на арно, ни едното ни другото :D :D :D Ама ако :D:ROFLMAO: Тоа е просто невеероватно ! :ROFLMAO:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom