Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Драга К,
Толстој во едно дело зборуваше за непотребните членови во многу организации. Баш така се чувствувам. Сосема непотребно, но што можам, така веројатно и многумина несамобендисани се чувствуваат.
Инаку времето си игра топло-ладно со нас а?
Ај се гледаме во друга прилика кога работите ќе бидат постабилни, кога ќе има одговор на поставените прашања и кога ќе почуствувам дека барем нешто добро произлегло...

Здраво драга
Помина многу време од кога сум ти пишал, се надевам дека не ми си лута.
Причината зошто сакам да се издувам некаде, а те одбрав тебе како најадекватна, е револуционерната младина со која јас а и ти живееш, револуционерна на социјалните мрежи кои доколку не постоеја, Македонија навидум ќе изгледаше држава во која се е во ред, како држава од Скандинавскиот полуостров. Трула е државата а трул е и начинот на кој се бара промена. Неможам да сфатам како тоа седнуваш пред компјутерот,пишуваш статус во кој го искажвиш целиот свој гнев(гнев кој се јавува во секое новосозреано лице кога ќе се соочи со вистинските проблеми во животот) , независно дали на фб,твитер и слично и потоа чекаш да видиш колку лајкови си собрал , колку влијание имаш кај другите ,односно секундарно си ја храниш душевната потреба за внимание, си легнуваш насмејан и што после ? Следното утро Македонија е иста, твојот статус месец потоа ќе биде заборавен (како и овај пост) и се се врти во круг поточно лавиринт од кој моментално нема излез затоа што излезот сами треба да го креираме...

Сетете се пред 2,3 или 4ри години кога фб/форумов/твитер беа места за забава, места каде квалитетно ќе се насмееш и ќе заборавиш на секојдневните проблеми , барем на момент а не места на омраза каде, како што спомнав си го билдаш егото...

Се надевам дека ваквиот период ќе помине,револуции ќе бидат кревани на улица а не на интернет и дека македонскиот интернет просторот ќе си го врати стариот шарм.

Благодарам за вниманието, пријатно до моментот кога тоа ќе се оствари а јас во меѓувреме заминувам на хавајските острови мадам кајги.

кајги обожавам кога ќе сум продуктивен, абе не се чуствувам самиот дека сум јас, овие два дена како што е сонцево излезено, абе ќе излетам :)
ме примија за надгледувач, семинарот ќе се одржи, влргувам во форма, читам хорори и гледам серии, и цело време сум кеиф, пролета е само за мене измислена :)

Ти бегаш од политики, митинзи и 300 чуда, тие пред зграда ти идат. :гомце:

Абе како само пред зграда, кај мене нон стоп звонат, кого не нашле сабајле, мораат да најдат навечер, по секоја цена. Фул опремени, со списоци и УДБА дојавувачи, одма знаат дали си тргнал ѓубре да фрлиш и ОП! Ете ти ги пред врата, те чекаат да се вратиш.
Лепење плакати по влезови, пресретнување на врата и на улица...како тргнале, уште и ќе не силуваат ако не земеме програма:facepalm:

драга кајгана, тај пост ке го посветам на човекот шо ми беше како втор татко и на човекот чие име носам: дедо ми...

Ако треба на некој да заблагодарам шо имах убаво детство, тава е дедо ми. Човекот шо ме научи да возам точик и да возам кола е се негова заслуга. Денеска додека го гледаах за последен пат, потајно се надеваах дека ке стане, ке потере вода и ке потере да го пресоблечеме оти времето тука беше бааги топло. посакуваах да можеше он да ми води орото напред на мојата свадба ко ке дојдеше моментот наместо јас денеска да го водам „орото„ кон неговиот вечен дом. не требаше денеска да се разделеме... не пред да видеш правнуци... како и да е, јас знам дека ти ке ги видеш пред истите да се родат... почивај во мир голем човеку.. ако треба на некој да кажам фала шо ме има научено на некои работи од животот, тава си ти. почивај во мир и нека ти е лесна црната земја..

Со почит и чувство, твојот внук Илија...

Киров Илија
06.02.1941 - 19.03.2013

Passed down to you....

Според оние тестови кои ги правев деновиве, резултатите покажаа дека сум во право. И анализа на крв и ЕКГ докажаа дека страдам од рамни табани.
А тапата болка во гради е сеуште тука. Ај сеа go figure.

So says Saladin...

Денес, ако ми веруваш пијам од три. На AnFem, пукни!

Драга,

Спокојство, кафенце со омилените, некое мило ветерче да ги избистри мислите и најубавиот звук на дождот. Ова е тоа што ме исполнува. :love:

http://www.rainymood.com/ Ах.. прекрасност :pipi:

Ke cues glas, ponekogas
deca stradale, o Boze, ne
na vesti slusam povtorno
vo svetot negde nova vojna
novo nasilstvo

child_soldier.jpgchild_soldier_congo1-300x281.jpgcrying-child.jpgiraq-war-child.jpgvietnam-war-kids-smoking-archival-photo-poster-print.jpg

Ni treba miren son
ni treba nevinost
da nema strav i solzi
seto zlo da iscezne
da nema tazen den za nas

45.png432.png

1231b.png
Za ovoj svet
eden i edinstven
treba se da storime
samo toj go imame

Za ovoj svet
koj ni e edinstven
i so detska nasmevka
treba da se borime
za ovoj svet

Vo srcata ne dopira
za troska ljubov, sekoj mig
po edna molitva

Decata se nevini
da ucime od niv
za verbata i nadezta
nam ni treba da e ziv
sonot sto gi hrani niv za spas

1232.png12341.png4542.png4545.png12312.png

темава албум со сликички.

Passed down to you....

Според оние тестови кои ги правев деновиве, резултатите покажаа дека сум во право. И анализа на крв и ЕКГ докажаа дека страдам од рамни табани.
А тапата болка во гради е сеуште тука. Ај сеа go figure.

So says Saladin...

Темата не е за цитирање, ама си се проверил ли за рефлукс? Мислам на стомачен рефлукс

Темата не е за цитирање, ама си се проверил ли за рефлукс? Мислам на стомачен рефлукс
Оноа позади коа маваат во слабина? Да. Нема разлика. Изглеа ќе да е кичмата да притиска некој мускул. Тоа ми е коа седам у канцеларија со саати.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom