Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Ауф долг напорен ден, се прибираш дома и моментот кога ти треба сат време да се конектираш на интернет пошо SunWireless е толку опасен... во соба светло од мониторот и плинското на кое ми се вари супата... супа, незнам од каде али ми текна на супа...
.Иначе како е кога после некое време сваќаш дека си изгубил се што вредело, си го испуштил и слично? секогаш истата грешка... кога наеднаш се вртиш околу тебе и сваќаш дека немаш ништо и некако чекаш некој да дојде да ти го земе и тоа ништо... И некако се осеќам садистички, премногу се повредувам себеси од тоа што немам баланс, немам граница... Во исто време playing mind-games with my mind и нормално дека ќе изгледам ко полуден, да, малку сум и повеќе од тоа... Нешто морам да сменам, а незнам што, поточно незнам од кај да почнам...
But all that I wanna do is go and search something beautiful in me... Strangely what can I possibly find in void?
--- надополнето: 18 март 2013 во 19:38 ---
Ауф долг напорен ден, се прибираш дома и моментот кога ти треба сат време да се конектираш на интернет пошо SunWireless е толку опасен... во соба светло од мониторот и плинското на кое ми се вари супата... супа, незнам од каде али ми текна на супа...
.Иначе како е кога после некое време сваќаш дека си изгубил се што вредело, си го испуштил и слично? секогаш истата грешка... кога наеднаш се вртиш околу тебе и сваќаш дека немаш ништо и некако чекаш некој да дојде да ти го земе и тоа ништо... И некако се осеќам садистички, премногу се повредувам себеси од тоа што немам баланс, немам граница... Во исто време playing mind-games with my mind и нормално дека ќе изгледам ко полуден, да, малку сум и повеќе од тоа... Нешто морам да сменам, а незнам што, поточно незнам од кај да почнам...
But all that I wanna do is go and search something beautiful in me... Strangely what can I possibly find in void?

Драга....
Не ми треба веќе никаква физичка активност деинитивно тепам километража на работа ко луда. Она чувство кога ќе се вратиш дома и само креветот го бараш, па ќе си заспиеш од умор. Струмица беше потапа годинава и ептен студ не изеде, ма да јас не се каам барем искочивме од Скопјево на ден. Друштвово почна да создава некоја вештачка клима, работава никој ништо не кажува, а на крај сите знаат. А се друго е исто.......

Драга,

Незнам како да почнам да ти кажувам.
* Некои работи во буквална смисла ме оставаат без зборови... :cenzura:

Драга кајгана немам некому кој би можел да ме разбере но сепак овде ќе го пишам ова бидејќи можеби малце е глупо но малце ми е тешко ...

Донесов одлука која знам дека можеби лошо ќе влијае на мене но се решив ... нема да никогаш девојка бидејќи не сакам да уништам нечиј живот бидејќи можеби знам доста работа да кажувам што сакам но крај испаѓа дека не се трудам доволно да овозможам некои работи решив дека нема да имам семејство едноставно се откажав... има во мене длабока депресија веќе долго време и со тоа јас неможам да ги имам работите који јас сакам да ги имам едно е да сакаш друго е дали имаш мотивација и така моја драга кајгначе јас ќе си одам понатака во животот ќе гледам некому друг да помогнам колку што можам, ќе давам мотивација што повеќе на другите бидејќи отсекогаш така било за другите секогаш сум им помогнал но на себе никогаш не го најдов вистинското решение да си помогнам. тоа е тоа драга моја кајганче не сакам никој да провредам едноставно ... фала и довидување до следното видување.

Драга,

Се учи ли пола материјал последниот ден? :unsure:
Не, не се учи, за жал.

Али ќе пробаме, што има да се изгуби?
Ништо, само сонот оваа вечер и уште мал милион нерви. (y)

Е, баш утре ќе видам дали имам среќа на факултетов (што досега не се појави никаде), оти на нејзе се потпирам! :(

Јооој драга,
што читам кај тебе не е значи можно. Уште не расонет да ги читам тие мислења е значи нешто најубаво со што можеш да ми посакаш добредојде :P
Ебате мажиштата ебате, љубов и секс подфорумот РУЛЗ :D

п.с. Good morning :свиркам:

драга моја кајгана па види што е убаво надвор :love: сонце пече ли пече за возење е супер за шетање уште подобро нешто поубав ден не може да биде :love:

Во чест на денешниот ден да постирам неколку сликици :cool:

23.png23b.png43.png123.png341.png432.png3451.png32432.png12332213.png

Мала, станав алергичен на зборот ПРОЕКТ. Thanks a lot Gwujo !

Btw се плашам да не имам влезено во профил шаблон. Случајно најдов една особа од минатото. Радо би се сретнал пак со неа. That smile ... :)

ПС - Седни асаално да учиш будало !! Ќе ти гори под газот за две недели.

BFu1nhLCEAA33Jr.jpg

Драга Кајгано.

Занесена во музиката...
Мислите ме водат некаде далеку...
На место кај што сум препуштена сама на себе...
На место кај што секое утро ке го гледам изгрејсонцето.
Воодушевувајки му се и на зајдисонцето.
Слушајки ја песната на птиците,правејки си кули од песок.
Посакувам да...Да беше вистина ова...
А не илузија...Не сон...Вистина...
Да се радувам на животот...
Да се почуствувам жива...
За кратко далеку од проблемите...
Да не претерувам со желбите.
И вака сум задоволна...
И вака сум срекна...
Благодарна на она што го имам.
Јас,зелена и луда...
Ке продолжам да сонувам...
А за остварување?
Во далечна иднина.

Овие 10 дена се едни од поубавите во мојот живот. Веројатно секогаш тој предпролетен и почеток на пролетта си го носи своето ( без разлика на времето какво е, годишното време пролет си ги носи истите чувства па и на дожд и невреме и на топлата страна ). Овие 10 дена имаат неколку важни настани. Поднесов документација за летна школа во Брно, Чешка. Ми падна малку тежината, сега само ги очекувам резултатите. Доколку ме изберат ќе учам чешки јазик цел месец, со доста поволности, но и со дружење со луѓе од цел свет. Прво осамостојување би ми било ова. Втората важна работа е следната. Ние студентите од мојата катедра организираме собир на сите балкански студенти по општа и компаративна книжевност во Скопје. Ќе дојдат преку 80 души од Белград, Нови Сад, Загреб и мислам Сараево и Црна Гора. Организиравме предавања, дружења, поетски читања. Многу ми е драго и го чекам тој викенд да ете, се запознаам со моите колеги од Балкан. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom