Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Кога сите молчат јас имам храброст да прозборам, кога треба да прозборам и нема потреба од никаква храброст не можам.
Немам храброст за тоа .....

Дождот + чудово - книгата вовед во Европска Унија = :drk:
Taков е денов, намуртен, то е
Прееска појдов да јадам, имав пуштено пост рокче на слушалки, ко се врајчам ја гледам мајка ми со слушалките на уши........Ми вика оп оп, шубо е.

Море гајле ви е вас шо не ми пали култиваторчето

Д.
многу сум среќен. прв пат се запознавам со девојки лезбејки кои беа во врска. си застанаа до мене дамиве и си се бацуваа :D сакав да им се придружам ама не сум ги привлекувал. (глупаво од моја сртана што се понудив)
значи конечно видов две девојки во такво издание.
не на ТВ, не на нет, не слики, не си замислував туку во живо веднаш до мене.....фак јеаХ......мораше два пати да го посетувам вецето на локалот.........(if you know what i mean :icon_lol:)

Драга Кајгано.

gde-si-bila-celog-mog.jpg

Знаеш што сакам да кажам со сликата нели?За жал во денешно време спонзорушите ги има се повеке што понекогаш се срамам да кажам дека сум женско.:facepalm:Задоволството го гледаат само во парите а каков е човек во душа и дали и одговара тоа и не е толку важно нели ?Се додека има некој кој им купува гардероба,штикли-микли и ги вози во новото Пежо.

Денот, никаков. Глава ме боли, грло ме боли, ми се спие...а купот од книги чека да биде прочитан.

Сакаат да емигрираат во Германија/Швајцарија, да земаат европска плата, да се однесуваат балкански и да бидат сакани од сите.

Macedonians.

дарагаја, ојдех да си легнам... и да: у случај да не станам до 3 саато, разбудејте ме...

Патот од кој никогаш не се враќаш

2177363137_8312fc9e51.jpg

Тага, болка и беспомошност. Денес си насмеан, позитивен и енергичен, утре лежиш во ковчег без збор да изустиш, ладен со бледа боја. Дури и цртите на лицето ти се изменуваат, како да не си истиот кој со години и години си храбрел, советувал и сочувствувал. Некогаш зборовите се излишни, подобро е да молчиш, да гледаш немо во знак на поддршка и да се прашуваш зошто мора да биде вака. Ти се стега грлото, во твојата глава не наоѓаш ни еден соодветен збор за утеха, се она што ќе смислиш изгледа како фарса, без душа, без смисла. А само пред неколку мигови тој човек имал живот, имал семејство, се радувал на внуците, се шегувал, живеел. Ништо не останува од човекот, го снемува наеднаш без предупредување, останува таму некаде, далеку од очите на најблиските, никогаш не се враќа. Многу боли, остануваш немоќен и затечен, бараш одговори, оправдување, знаци, но ништо не помага. Неможеш да поверуваш дека го нема, како може да го нема?! Зошто ова се случува, зошто оваа болка, зошто овој бес, зошто овие црнила, мора да се врати, едноставно неможе да си замине засекогаш. Но таму има само земја, цвеќиња и крст кој те потсетуваат дека си беспомошен. Неможеш да го вратиш назад, не те слуша, не те гледа, не постои повеќе.
Почивај во мир, беше голем човек.

драга,

вчера имавме прекрасен ден со девојката, буквално цело Скопје сме го прошетале. Посетивме доста добри места како и едно од нив беше Cineplexx. Го гледавме James Bond Skyfall. Стварно добар филм а и да не заборавам да го пофалам и киното како и City Mall. За прв пат одење таму малце се изгубивме али нема врска, кој има шанса нека не прошута нека појди да си прошета да го види CityMall и ако има вишок пари нека изгледа некој филм во новото кино. Нема да зажалите! Сето заврши перфектно, но по разделбата со двојката, неможев да си опростам на погледот кој го видов..пред мене умре мачка и последните погледи и беа насочени во мене...Се осетив малце виновен иако не ни ја ни пипнав мачката само ја следов со поглед како трча пред мене и како се сплетка и падна. Мислев прво дека бркала некој глушец и го фатила, но кога падна пред моите нозе само здогледав крв како се шири од нејзината уста..очите и беа насолзени и гледаше право во мене. Цeла вечер не ми беше добро иако прекрасно си поминав со девојката целиот тој уморен ден. Уште осеќам "вина" и тешкотии во мене бидејќи сум многу осетлив кон животните.
Толку од мене ,пријатна вечер на сите членови,
па се читаме друг пат.

кјаги се двоумам дали да се дружиме јас и ти повеќе, можеби е време да напрајме пауза, ни јас сум интересен а и ти нема шо да се пофалиш, до наредно гледање

Драга, во план сум да бидам будна до сабајле, почнав со слушање концерт од нокаут, после можи филм да пуштам...
А уствари планирам да останам будна дури не цркнам за спиење..
е така.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom