Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Кајганче!
Денес, прв озбилен контакт со книгата.Ооо тешкото..
Не знам зашто толку напињаат да го знаеме секој детаљ за ЕУ.Сфаќам дека треба да се знаат некои работи од општа култура, али ова што го прават според мене е претеризам.Како и да е, ко што ме фатил инат уште на почетокот на годинава, ќе ја отерам работава до крај.Ај остај што цмиздрам за мочан тест за ЕУ, полека ќе почнам и за другиве предмети истото да го правам.Тоа е, коа не сум фатила книга у рака од 5ти месец.
Ајт, идам нешто да преведам, да "одморам" од учењево.

Пак јас после доооолга пауза......неможам да пишувам по другиве теми затупевввв..... не да затупев неможам ни сама да се препознаам. Не ме интересира ништо, не читам како што читав порано, креативноста на 0 неможам ни едни обични плочки за кујна да изберам......како можев толку да се сменам?ај може е период на драстични промени во животов. Една недела до терминот за пораѓај на сестра ми, една недела до колоквиумска, една недела уште работа дома со реновирање.....

Почивај во мир г-дин Цветановски......ете и таква вест проструи во овој период.
Ајде зајдов со жалби и поплаки али што да сториш кога нема нешто убаво да се задеси да се испофалам да ми биде мелем на душичкава.........:noze:

Хеј, Драга :noze:

* Ете ме пак мене со нови импресии кои се случуваа од саботата до понеделникот.
Знаеш не се препознавам себеси, не сум оаа која попушта во се нешто, онаа која нешто не и се допаѓа претравува, оваа нова личност става црти на личности кои мисли дека доволно играле со нејзиниот живот, без да се сврти позади, и да размисли за последици.
Имам тежина мила, незнам зашто толку е тешка не ми дава да голтам, од мене бара само да траам и да остаам сами солзите да течат.
Од друга страна сакам да трчам, да пискам се додека не ми засипне гласот и не паднам на колена не воздивнам.... и тогаш да осетам сека сета тежина излегла од мене.
Но не... секогаш се тешам со исти зборови: ,, Период е ! ,,
Саботата се осеќав like a :гомце: мн ми беше глупав денот, но со сила пробав да го направам убав.
Се осеќам alone, поради глупион факс, немам време за ништо, а тоа страшно ме живцира.
Се борам и морам да успеам. Периодов свесна сум дека ќе биде тежок и морам да бидам спремна и јака за да го пребродим.

* Во понеделникот ВМРО правеа журка имаше многу луѓе кои сите беа дојдени за гага, но не и она, таа дојде за да го состави срцето само кога ќе го погледне, секое делче се составаше, но тоа не траеше долго паѓаше секое делче пополеку и ја сечеше дупло повеќе од предходниот пат. Душата и беше празна немаше осет колку зема воздух, колку испушта, дали воздухот е ладен или топол. Тој беше човекот кој и го забрзуваше, успоруваше и замрзнуваше срцето.
Пристигна и тој на журката девојчето блесна мила. Не беа потребни светла во диското, доволна беше нејзината среќа да осветли се. Се изнагушкаа, изнабацуваа, измоабетија и по некое време секој си се врати кај своето друштво. Таа физички стоеше со нас, ама не и психички, таа гледаше низ нас, оите и се претворија во бранови го бараа цело време низ диското, а кога го пронајде замрзнаја и по сето тоа следуваше ,, таинствената насмевка. ,, Во нејзината глава се вртеа зборовите кои ги кажал пред два-три дена, иако знаеше дека сето тоа е лагам, дозволуваше да ја уништи, се надеваше на трошка надеж дека можеби му значи.
По 1 час него го снема, таа мораше да провери каде е излезе до надвор, се врати по пола час, но се врати преполовена, унништена, девојче кое пробуваше да издржи на нозе а не можеше, срцето и се замрзна, воздухот не проаѓаше, имаше карпа во грлото од кое немоеше ниту да зборува ниту да голтаа, овој пат погледот не се шеташе на околу туку целиот беше свртен кон подот со големи напори да не настане цунами и одлично одглумена лажна насмевка. Тој замина со другга како и предходните пати уште една лузна голема која остави трага во нејзиното срце. Од се и секого може да скрие по НЕШТО, од мене НИШТО. Само и упатив поглед се доближи до мене и само рече: ,, Тој замина со таа, не посакувам никој да е во моментов во моја кожа. ,, Сакаше да плаче, да писка, да крши, да тепа но се воздржа продолжи да пее, танцува како никој да неможе да ја примети и така испадна. Се качивме во кола прстите ги фати со вратата, но таа болка не можеше ни да дојде до израз поради таа што ја имаше во срцето, ништо немоеше да осети. Тргнавме накај дома, имав желба да ја гушнам и тоа го направив, немав што да и кажам не и ни требаше некој да и одржува лекции, туку и требаше рамо да се потпре и да си ја искаже сета горчина која и лежеше некаде во празнината, тоа беше тој дел кој и горчеше....
Но, се надевам и и посакувам да си најде личност која ќе може да и пружи се што таа посакуваше.
А јас секогаш ќе бидам тука што и да и притреба ! :pipi:

Само фејсбуков мене ми личи ко политичка програма низ слики? Овој направил ова, овој се посрал во ќошето, другиов го куди за шитенцата, некои му ракоплескаа, другите му испишаа графити - Смрт за серлото! и така натака. Налет друго најново гледам и политички ајвар донираат со амбалажа на која има ѕвездичка и едно цвеќенце, абе патентиран, заштитен аУ да зуја :confused:
Шо е најглупо дечишта се занимаваат со политики, исправаат криви дрини, а истите до некни полагаа матура за тоа што претставува глагол, предлог, сврзник........ И после оти сум бил ироничен, оти сум покажувал ароганција, оти не сум разговарал на таа тематика со нив и така натака и така натака. Арно рече чинам Аристотел беше, човекот е политичко суштество, но по однесувањево овие се далеку од човеци. Ај батали, само кукам у пм.

Знаеш што сфатив? Премногу сум фин за да сум во политика...
Dojdi, wanna learn drskost I bezobrazie? :D
Yo! Shaddafaka!
3 posta in one day on one thread <3
Welcome back nemoderator Woki bitch :D

What is this me being bolna and my nos full?
Da vi se pluknam u bolnite decista u skolo!
I gotta sleep yo.

Драга кајгана.

Уф гадно се чувствувам жими се. Денес прв пат предавам на факултет. Ај што ми се тресат нозете, па уште сум ненаспиен. А и осеќам дека ке заебегам за Волтер, Русо и Дидро. Више у сон почнаа да ми се појавуваат.

Туку, зборот ми беше, се чека Лајбах!! :vozbud:

Колку гејски ми звучи она преку тасета :pos:
Кога се чита се повеке и повеке како им било преку дотичниот,дури ти доага нагон за повракање.

Д.
дали е можно од 07h сабајле до сега ниедна тема да не се отворила? :eek: чудно ми е.........

инаку ова ми беше муабетот
when+i+sleep.jpg

whyyyy? HATE THEM
и после слушај: што си бе ваков ко заспан целиот?
реков да се одморам барем саат и пол ама не. за 40мин бев станат и ми се преспа. :tapp:

Малата Бисера
седи и плаче
зошто не ја играат другарчињата.
Стани Бисеро
избриши ги солзите
погледни во Сонцето
и насмевни се! :)

Хихихи, знаев дека на вистинското место сум го доверила оптимизмот на чување. :)

Ауу КејГениќ , колку сум вреден денеска само !
Ај ости тоа што полагав сабајле колоквиум , туку само што завршив со усисавање во станот.

Ама јас правосмукалка не оклучувам така , само да работам и да се потам . МУЗИКА !
Кога сум рокнал на максимален волумен Хард-кор , цела зграда се тресеше. Супер 15 минути во денот .
Ај може ќе ми даде сестра ми пари за чоколатце кога ќе си дојде од работа , кога ќе види каков ГЛАНЦ сум направил .:D

Кајганооо....се појави некој откачен член на форумов (се претстави како женско) и отвори тема дека само еднаш имала секс со нејзинот брат и забременала.:vozbud: Па бараше совет тука ние одма да одговориме како стручни лица со висок IQ ,и широко познавање базирано на преголемото искуство во нашето битие:D
И јас таман ги утврдив сите аргументи за личноста која бараше помош, дојде leandra и ја затвори темата.
Еве овде Лиза нека си прочита кои се заклучоците:
-дека брат ти не е стерилен
-дека си ја почитуваш и сакаш фамилијата на секој можен сексуален начин
-дека запечена си ко тавче каобојско
-дека не си верник
-дека си отворена према јавноста, не се срамиш да кажеш, без разлика што ќе те критикуваат
-дека своето го сакаш повеќе од туѓото (што те прави чесна и поштена)
-дека не практикуваш кондоми...мразиш вулканизери
-дека даваш, и си алтруист
-дека сакаш и несакаш бебина
Е сега...според ова ми е многу тешко да утврдам дали треба да се задржи детето или да се абортира, али доколку отвориш уште една тема со пообемни податоци од типот: колку траеше сексот, какви пози правевте, дали практикувавте орален секс, дали брат и е црномањест или плавуша....ќе знам точно да проценам за судбиносната одлука на сперматозоидот што се наоѓа внатре во тебе мори Лизо.
Сега засега можам да кажам дека ми го направи денот поинтересен.

Откако се чув со сите мои другарчиња од муслиманска верисповед, кајгич бејби ќе ти го злоупотребам просторов и од тука како шо е ред ќе им го честитам празникот Курбан - Бајрам на сите форумџии кои го слават.

Имам прочитано дека ова е ден кога тензиите исчезнуваат и сите учат еден од друг. Ден кога се споделуваат само моменти на радост и љубов,на хармонија, обединување, вера, отвореност...

Тргнувајќи од тоа, можам само да посакам да се почитуваме повеќе, да си помагаме повеќе, да веруваме повеќе едни во други, затоа што на крајот на краиштата сите сме толку исти - (повеќе или помалку) ЛУЃЕ. Границите и разликите постојат само во нашите глави.

Нека Ви е честит Курбан - Бајрам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom