Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Draga,
ako saka sokajgandzhikata da odgovori na prashanjeto zoshto go smeta zborot "lezbejka" kako navreda, i dali smeta deka zborot "peder" e istotaka navredliv.
Blagodaram. :)

Драга,
Да му одговорам само на сокајганџикот, вака не сум против тие што спаѓаат во таа група на лезбејки и педери- нивни живот нивни избор. За навреда го зедов зашто не сум таква личност, а кога не спаѓам во некоја група на луѓе а некој ме прави дека спаѓам е тогаш се навредувам и тоа како. :pipi:

Драгаааааааааааааааааааааааа!!!!!!!!!!!! (ова од радост, не од нервоза :) )
Да ти кажам дека се поблиску сум до својата цел, односно барем така мислам сега за сега. Освен ако на 20-ти април некој не ме мавне со камен по глава хаха, а има шанса за тоа да се случи. Туку некако среќна сум, не знам која е причината за тоа ама искрено имам некој внатрешен мир кој во моментов ме исполнува.
Искрено ништо не ми фали, освен можеби малце повеке мозок, ама ај има време и тоа ке дојде со време.
Ја видов другарка ми од градинка како апсолвент и да ти кажам толку ми е мило не можам да ти опишам, како вчера да беше кога прв пат се видовме во градинка - лета времево.
Ај доста те замарам идам да спијам, сабајле сум на факултет од 8 :(
поздрав

Драга,
Како што реков, ова не иде веќе вака.

Драга,

Некако чудно и блесаво течат деновиве, истекуваат. Морам да превземам контрола врз работите пред да ми избегаат од раце, па пак да биде весело.

Не знам зашо ти го кажувам ова, ти не си особа, туку збир на воајери и егзибиционисти, едните се соголуваат, другите се ѕверат во нив. Ништо чудно што Фејсбук бидна толку успешен.

Нејсе, забегав. Биди ми добра и жута и сите тие ствари.

Sve suze sveta sprala je kisa na kraju nisi ni siguran da si uopste plakao niti da si dno dotakao a nagao kakav jesam slagao sam sebe da si laz i vratio se svojim starim stazama ali ni svi peroni sveta nimalo me nisu promenili i dalje isti blejer iz bloka uvek mastarskog oka nikad izvan svog toka mikrofon i dalje rokam na putu do doka luke srece i dan je taj sto me vara plavetnilo neba misli skrece a onda padne noc, prokleto dugi sati sakatim srcem shvatim sitnice, ponos, inati nece mi dati da pratim trag, a znam sve je nista, slomicu kazaljke vreme ce stati, kosmos ce cekati da samo umem da te osvojim trazim te, sanjam te pijanim ocima u nocima, u tudjim licima u stanovnicima nekih drugih svetova gde je nas micem usnama bez glasa dok pada zaborava plastcutim jer znam da znas uvek si znala i uvek znas ti, jedina moja koja odavno nisi jedina svaka sekunda kao godina al' barem znam na cemu sam i spreman sam da budem nasmejan
pred svima iako te kad sam solo i dalje oblikujem od oblaka dima i kroz paucinu vracam dane kad smo ti i ja jos bili tim oprosti sto nemam snage da te slazem da ti zelim srecu sa njim a i sta ce ti to od mene sve uspomene sa kaputa stresi samo budi to sto jesi, tu gde si sta god da se desi ti budi ok i nikad ne saznaj kako to boli kad nekoga volis, a mrzis kad mrzis, a volis
i lomis se da izdrzis ostaje nada da ce nekad negde neko hteti da shvati mene moja lutanja, mastanja i sanjanja i znati da ih prati i ko zna mozda jednom nadjes me tamo gde prestajem ja
gde pocinjes ti, gde stali smo mi gde sada su drugi ali sresces samo stranca slucajnog prolaznika i pogled leden iako te je taj neznanac nekada voleo vise od sebe..

А никогаш нема да биде така, но врне дождот, никогаш не вели никогаш..

Passed down to you...
Да учиш средновековна историја на технолошки мора да си го утнал факултетот.
Како и да е, прекрасно попунет ден. Малку и да сменам местоположба. Башка убав сончев ден...
И ќеф ми беше шо бев протеран од имотот на чистачката (да даде господ да не и` даде владата субвенции за трето дете)
So says Saladin...

Samoshto sakav da ti pisham mega post, ama mi tekna deka sum od mobilen, deka zavrshija kolokviumi i brat mi si go zema laptopot -.-
Na dieta sum, moram do diplomska da bidam schlang -.-
Redovno ti pishuem, si primetila? :D
Ti teknue koa bevme besties? <3
E aj da ne ti teknue i..
Ae tapa si -.-
Spij ubo, dream lucid <3

Драгаааааааа те сакаааааааам :love2:

Драгаааааааааааааааааааа ....

Александра Радовиќ во универзална на 5ти ...... виииииииииииииииииииииииииии ........... тоа не смее да се пропушти!!!! А, замисли да не поминев пред универзална и да не дознаев .... ќе требаше да убивам некој :) Ама сега знам и одам деновиве купуваммм картаааааааа ауфффффффф возбудена сум! :) :smir:

The awkward feeling кога од планинарски Саломон и кошаркарски Рибок ќе се префрлиш на старки :)
Значи Драга Кајгана, најпосле и јас да купам старки :) Денес одејќи од работа до продавница имав чувство како да одам по чорапи, а надвор врне...

А имам и нов глушец, со Боб Марли на него :) Ама не ми лежи на рака, подготвен сум да го дадам на кајганџика која ќе ми лежи на рака :) Нормално, доколку е фан на Марли :)

Пф,
Секогаш имало за нас. Не се разлетувај во очај. Секогаш имало, па и кога немало, сме наоѓале нешто за да има. И од она што го нема, сме правеле да има. И во умот и во тунелот на пеперуткарните соништа. Во двете кутии, и во црната и во белата - секогаш имало.

Драга,
тастатурава да беше клавир, ја би бил Моцарт! Ај чао!

Здр:kajg:

Денеска лошо, утре уште полошо..ај ќерата!!!
free_books_online.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom