Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Драга Кајги,

Успорена снимка сум! Два дена око не сум сколпила, маки... Прво не можев да заспијам оти ја изгубивме војата со татариве. Сеуште не ми се верува дека така лесно ја шитнаа еМакедонија. Потоа, имав куп луѓе кои ми се мотаа низ глава, со куп нивни проблеми. Едниот од тие проблеми нема никогаш да го средиме :( Велат треба време, а јас велам не требаше воопшто да ни се слчи. Не можам да кажам дека е готово, не можам да кажам дека бидна и дека сега џабе е целиот труд кој ќе го вложуваме за да се поправат некои работи, кога знам дека тоа е многу погрешно и дека никогаш нема да биде исто. Толку се спремвме, се радувавме, чекавме, за на крај се` да се сруши во само 5 минути. Џабе толку радост, толкава верба, толкава еуфорија. Како сме сега!? Сеуште во шок и не верување дека и ова зло не стрефи. Нема да биде подобро, бидејќи не можеме да се помириме со загубата. Секој си жали на свој начин... Јас на пример, си купив нови чизми, сега се спремам да си купам уште една ташничка и да се прогласам себе за нечувствителна кучка, која престанала да ги брои ударите во животот и предавниците, оти се премногу. Драга, јас сега почнав да си ги бројам добрите работи! Има само неколку рецки до сега, ако се малку, вредат многу. Сега Драга, и јас како Гwујо после долго в`тење успеав да св`там нов лист. Нормално дека на почеток е празно, ама за неколку месеци ќе стане пренатрупано. Успеав во многу работи со малку труд, сега ќе вложам поголем труд и ќе успеам уште повеќе. 2011 треба да ми биде успешна година и да знаеш дека ќе биде! Оваа година се` почнува од почеток. Некои работи се променија, ме здрмаа убаво и успеаа да ме вратат на правиот пат. Лани имаше еден тунел на кој го најдов излезот, иако мислев дека тоа е знакот за погрешна насока. Оваа година нема да има тунели, оти оваа година ќе бидам исто како „Алиса во земјата на чудата“! Се` ќе биде ново, убаво и весело! Новава година ми почна супер. Секој со среќата во нови походи!
Драга, овој Ерос ептен засипнат, ма! :pos: Од утре почнуваме пак со италијанскиот... Замисли изненаден тест да ни стегне. :vozbud: :raz: Овие сигурно ќе ја колат! :pos:

Драга Кајгана,
Значи најмрзливиот викенд @ALL.
Добро, поправив еден компјутер што ми беше оставен да го средам на работа, ама не ми се чепкаше на работа, па си го однесов дома, и добро ми дојде. Не се тепав со сестра ми за лап-топ :)
Имав идеја да фотографирам наоколу, ама голема мрза сум кога ќе видам надвор температура 0 (нула).
Имав идеја да идам у скапан ан на тупан и бас, ама клаберот во мене, некако не е ха-це ко што беше порано.
Имав идеја да идам на гости, да си приберам дискови што имав давано по народ, ама и тоа не испадна.

Од друга страна пак, прописно рејдам на oGame, и се вратив на eRepublik. Малку ми падна криво кога видов дека мојот стар акаунт сега е 25 левел. Гарант ќе смелев 10тина бугари додека да кажеш бугарија, ама јбг, со нов акаунт во нови победи.

И ќе ги замолам новинарите од Перо Наков ББ да не коментираат дека владата е крива што на А1 иде чкарт телевизиска програма.

Драга топ еј..

Кога секој ќе си го исполни своето ветувања, не е потребно ништо друго, а во случајов како плус дојде и добра журка (уште да има посовесни луѓе во градов и помалце сељачана:smir: ) али јас си поминав топ..Ова ми требаше и ме исполни, а сигурен сум и друштвото... Јас останувам на своето и знам дека се ќе биде добро, се додека ја гледам таа насмевка на лицето =)

Драга,
немам сила ... Ова економијава живот ми зема - гаден поимник по економија.
Па малце ми беше овој семестар економија, па следниот и право земав.
Утре поимникот треба да го пратам на меил, а не е готов уште. Најинтересно е што сега немам ни желба ни сила да го завршам.
Со голема грижа на совест ке легнам да спијам со цел утре порано да станам и да го средам.
Ееее драга... тежок е животот преведувачки...
ајде поздрав :smir:

Еј bro
Го имаш бројот на fosters home for imaginary friends?
Ми треба работа.

Ти напишав цел пост на англиски, и сфатив дека звучам патетично и грдо, па ќе ти пишам на македонски.

ЗАШТО МА СЕ ЗАМАРАМ САМО СО СЕБЕ И НИКОЈ ДРУГ ?!?!?!

Преку глава сум си сама на себе веќе -.-
Досада ме убива, немам шо да праам. Изглеав 20 филма изминативе 24 часа. Ок, не 20, 7.
The Killer Inside me. Memento. Magnolia. Buried. Unstoppable. Butterfly on a Wheel. Pineapple Express.
I really didin't learn anything worth living for from these movies.
Му се спремам на Dinner for Schmucks сеа, дај ми сила овојпат да го изглеам ЦЕЛ !
И така <3 *:

И знаеш...мрзам коа ме шутираат кај шо им душа сака, а тоа ми го праат моментално -.-

Pardon my French in advance;
Да ти ебам денот скапан.

Толку од мене.

Драга, најдрага...
Се чувствувам за никаде. Можеби е времето, можеби таков ми е периодот, како и да е, катастрофа е. Само Joy Division ме одржуваат во живот деновиве. Иронично, нели? Ме расположува депресивна музика. А да, мразам магла. И сакам снег. И сакам да почнам да учам, и се да биде како порано. Можда школото ми недостасува? Хах, lol jk секако. Ама знаеш, за промена би можело нешто да се случи. Пошто монотонијава ме убива...
Љубов, Елена. :smir:

Draga kajgana,neznam sto e fintata so temava,no izgleda kako da zborime sami so sebe,ili da vodime monolog,ili mozebi kako da mu zborime na "Oce nas koj si na neboto",no ne dobivame nikakov odgovor,pomos,sovet.Gledam dosta depresija,dosada,monotonija i sl,no toa e ona prepoznatlivoto kaj covekot....zivee ubavo,srekjno i zadovolno se dodeka ne se nasiti so toa sto ima,a posle mu stanuva dosaden zivotot i go zivee ednostavno mehanicki,kako masina,samo za da izvrsuva nekoi dosadni obvrski,koi nemoze ni da gi smisli.Prodolzuva so zivotot ne obiduvajki se nisto da smeni i cekajki da mu padne srekjata i zadovolstvoto od nebo.Odejki niz patot kako pustina,gledajki go napred ona sto go pominal pozadi zivee so pomislata deka "nadezta posledna umira" i deka "spasot e vo trpenieto",i tocno e toa,ke go najde spasot koga ke prestane da mu pulsira srceto i da mu tece krvta niz venite.Tokmu koga ke pomislis deka ti treba nesto novo,osvezitelno za da se ozivees,togas ti se nanesuva bolka,i te uci na edna vazna lekcija od zivotot,"da naucis da bides srekjen so ona sto go imas" i togas posakuvas se da bide kako porano,kako predhodnite denovi koi ne si mozel da gi podneses,pa so tek na vreme ke se naviknes i na dosadata,i na monotonijata i na zivotot so ona sto ti go nudi,a ponekogas ke ti isprati zrak niz oblacite za da si reces:ne e se tolku crno kako sto izgleda.I ajde sea dosta poezija,vreme e da se ide vo krevet,pa so noviot den ke se rodi i nova nadez:):):):):):nesvest::nesvest:

Ехеј Кајгаџиќе ... збунета сум, неопишливо е колку ми е се измешано, веќе не знам ни шо осеќам ама едно знам, то шо си дробел то ќе си сркаш.:smir: Појќе пати си помислив шо ако:toe: ... ама на то АКО-то му немат крај бе. На моменти ми идат прашањето шо ак даев одговор поинаков од тој шо го кажав ... на кој пат ќе бев сега и до каде, а на кој пат сум сега и до каде. Бетер Ниџо ќе станам.:tapp: Знајш децана ко ќе се мали и ќе почнет во некој сад да редет од се шо ќе им се најт низ дома од храна и мешет преат некој експерименти нивни? Е баш така ми е во мозоков, да се отепам од мислење и пак не најдвам некое решение. Еден разговор шо е многу битен го одложвам повторно и повторно ... од една страна имам лошо претчувство и да го започнам.:nesum: Ама прва уба прилика и то е то.:wink: Оптимист сум, знајш.:)Комбинацијата на оган и вода владејт во мене овај период. Чак и напишав песна со истиов наслов, ми дојде од негде инспирација врска неам од кај зш последно сум ко табула раса ак станвит збор за инспирации. И не знам шо ми се дешават се шо сонвам имат некоја поврзаност со наредниот ден. Ама едно сум сигурна, ми требит адреналин ... и ту ептен ногу ,некоја авантура, нешто шо било би ми дошло убо на душичкава.:) И така размислувам шо ми се дешават и некој други работи, та лично, та дома, та сегде ќе си го почнам утрово со дочек на изгрејсонце, онака кејфска прошетка.:wub:
Абе почнале и волци да се шетет слушам па ак видам некој ќе го поздравам од тебе.:smir:

Е кајги ја сум тотално сјебан....женската ми рече имала некое прашање за мене и дека мора утре коа ќе и одговарам стрикно у очи да гледам...како ли ќе се вадам сеа па сум зезнам работа нешо...ама не е се така црно..во Вторник сабајле идеме на планина со другари..еве сеа не спијам за утре вечер порано да си легнам сабајле за на Воз чакмак да бидам..а и пешачење ме чека едно 3-4 добри саата..има да биде фенонелално..виното е тука..ракијата е тука, Ајвар..:uvo: е шо сеа и тоа ли да мкнеме по пат? Ајвар ќе се снајдеме таму некако...до петок таму сум..после си се враќам и не застануеме во Велес..Не нЕ...идеме во Мартолци да оган..таков е адетот..гости ќе истерам ден два..така да наредниве 5-6 дена нема да те дружам ...поззу

Драга
Од каде да почнам...
Знаеш вчера св. Стефан,па по некоја не мала случајност другарче го носи тоа име.Па мораше на визита да се оди али од 6 пи ем ,само затоа што денес тој тргнуваше за банско.Најдов друштво за да нецапам сам до кај него(зашто живее на спротивен дел од градов),а и вестче си купив попат.
И така стигнавме кај него,се раскомотивме,пуштивме фудбалче -реал играше,занимлива утакмица,по малце и мезнавме...после пола сат,сат време намина девојка му со друштвото и ни ја разби монотоноста на машкото друштво :).
Се пушти музиката колку што можеше најгласно и се направи атмосферата. Незнам чија идеа беше да се пушти народно ,па (силното)вино помешано со кола лизгаше.
Е сега на ред е нештото што најпозитивно ме изненади во новава година :),што најмалку го очекував беше една од девојките(другарките на другаров) ,да ти биде DnB фрик.:) Сакаше да пушти музика,си викам некое комерцијално срање ке закачи ,а она днб и тоа noisia -stigma :).(која е теоријата на случајноста сеуште си размислувам да се погоди во иста просторија 17 годишна dnb адиктед девојка со мене ,во град во кој ако 1 % од популација и знае што е днб.и тоа визита).
Се "изнаѕензав" како никодаш досеа :),нека наполни 18 ,за жена да си ја земам :P.
Ама немојт да е една вечер скроз перфектна.Така од кај другаров заминав на кафе(која будала еј ,после виното на кафе) џоа да се подотрезнам малце.На кафе бош муабети и дома.
Е сеа тоа лошото беше на ред...срцето од кафиштето почна како ненормално да ми чука и за уште повеќе да го заебам дома и чај се напив затоа што си имав проблеми со настинка предходните денови...15,30,45,60 мин никако да престане да чука брзо...Пошто татко ми си има проблеми со притисокот неодамна имаше купено апаратче кое мери и пул...што да видам од 105 откуцаи не ми се спушти.За малце и тестаментот што не го напишав....
Среќа што легнав 1 цел сат да се одмарам и едвај некако се поднамали.

среќа добро заврши.

Драга,

Ти се случило да станеш од спиење а да се чуствуваш премногу уморно? Е мене ми се случи денска....Уморна сум ама баш од се !!! Премногу ми се измешани работиве,а и премногу е очигледно дека пробувам со глава низ зид да одам.
Ај биди срце и речиму на ова чувствово да си оди :cry:

Чаос:back:

...ама Драга,она сакаше да има уште еден лајк повеке:nesum:
Туку...знаеш што ми беше зборот?
Хич се смее,друг се жали а јас работам на пц ко некоја канцелариска секретарка...
Мрза ненормална ме фатила,работам на тоа да ме пушти.
Еми,нема да биде така лесно,ама знајш за проба не се плака.
Еј :pos:
Смешно ми е зошто ке заспијам на пц а нема да има кој да ме разбуди.
Шо ти зборам на тебе ма,ај да се фатам за работа,само да допијам кафето:pos:

Maгдуш Ка doesn't like the awkward looks and moments of silent she gets кога им кажува на другите дека ќе преполага предмет зашо има 8ца.
Испитна се ближи, а странава факултетска ме заебава два дена веќе. Ми дава предмети од други факултети -.- Ќе ги пријавам сеа Антички писма и извори и Вовед во архивистика и баш ќе видам шо ќе ми праат.
И ми вика дека сум машко од Арачиново. Сите сме машки од Арачиново.
Сигурна сум дека електрашите шо се на форумов многу подобро ќе ја средат ако им се дозволи. Дури и розева со срценца позадина ќе ми стаат.
Ама нееееееееееее, неписмени стваат!
За писмени се доплаќа... си пишува таму доле.
И не ми се допаѓа маглава ама ич. Особено коа станувам у 10 за да одам на факс, и ми се јавуваат 1 станица пред да се симнам дека не требало да се оди -.-
Очекувам поубава вечер него утро.
ба баи.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom