Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Драгаааа Кајгиии
..Многу те сакамм..Ејј утре идам на свирка у Карев ќе видам мнооогу посакувани и интересни личности..Одвај чекам!! И послем сум на роденден кај едни другарии, осеќам дека све ќе биде убавоо:):):)

..Ама има и еден мал проблем!..Вечерва имаф чувство као да ја губам смислата за хумор.. Али не!:baeh: Послем пак ми се врати***

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Пивце, смоки и најпрекрасното друштво...
Вечерва, ВРВ во последниве 3-4 месеци (ако не го бројам роденденот:)).
Па сега па, како што ќе се стоплува, сè почесто и почесто се надевам ќе го повторуваме ова:)

I'm feeling happy!!!:vozbud:

Koлку се надеваш на подобро, толку све тргвит на полошо.
Е, и сеа дур го пишам постов се оправ и после ќе цвичам.

И можда инает сум голем и претервам,ама знам дек сум во право.
Изгледа од вечерва треба да почнам да го очеквам најлошото.
Којзнае..

Поздравот плус некој ник.

Пост во кој пишувам работи кои за некои се небитни а за некои ептен важни за да си ги заситат своите еротски ниски страсти. Пишувам како сум поминал на факс и дека си ги сакам другарите/другарките и какво било кафето. Потоа стаам песна со скриена посвета во текстот али никој не сфаќа и тука на крај срцуш праќам.

:pipi:

Би сакала да можам да ти го доловам денешниов ден, ама мислам дека нема да можам. :)
Би сакала и да можам да ти ги доловам промените во мојот живот, нештата што не верував дека нема да се случат - се случија.
Некои моменти се чудам дали се реалност или сум забегала.
Ама знаеш шо, мислам дека во овие 20 години, не сум била волку среќна, исполнета и мирна.
И сите се грижат мене да ми е убаво и ја да сум среќна. Што е волшебно.
Мислам дека ми светат очите :icon_bigg (Л)

Едит: E да имав вила :pos: :pos:

Денес сум нешто филозофски настроена....:pipi:
Сте забележале ли дека најубавите љубовни дела писателите ги напишале кога го достигнале врвот на недостигот и страдањето,кога личноста која ја посакувале не била до нив.Сите песни сите раскази и романи се креација на фантазијата и мечтата.Но кога една личност ќе ја засени имагинацијата и се појавува во слатката реалност се губи секоја воља да се исполнат страниците.Реалноста ја убива имагинацијата и тоа на добар начин.
Нема потреба Данте да копнее до Беатриче и да и пишува песни кои таа никогаш нема да ги прочита ,кога ја има покрај себе од крв и месо.
Да не била мечтата ќе ни била ускратена можноста да прочитаме многу убави нешта,но да не била реалноста никогаш немало да ја живееме мечтата....

Колку дробро помниата вечлер не знам што да ти кажам ама ќе ти кажам декја утре пливање немаа псссссттт не кажувај

Дома и интернет. Oh the joy!
И цеден сок од јаболки, морков и портокал. И дожде пролетно. Има четири зрели јаготки, јас имам многу домашни и поезија за анализирање.
Работилница треба да спремам, а време немам.
Се селам од Скопје.
Доста е.
Вакви утра се за гушкање и топло кафе со млеко и цимет.
Еј на апсолвентска ќе идам бре! Не сум апсолвент ама цела генерација е! Јас сум шетач и hence оставач или заостаната. Така некеко му иде.
Сакам да седам на дрво и да гледам луѓе. Од ќеиф.
Кога ќе немам што да правам. Сега ме чекаат два преводи и Ezra Pound во кревет.
Јога.
Би oтишла во Индија после 27ми. Лажам, после 5ти Јуни.
Мишел сака да не собере на кафе овојпат во Европа. Убајни!

Сакам кафе и дожд.
Доста е.

Драга Шенка,
Зобам јаболко и ќе одам на шопинг. Ќе си купам многу работи. Шес книги, едни балетанки, кошуља и фармериц.
:pipi:
После ќе се вратам и ќе се спремам за екскурзија:vozbud:.
Јес да, до вторник има време. Каааааако да се натерам да учам?

Драга,

Станав и главата ми е тапан :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: ама како и секогаш сум насмеана :toe: Red, red wine не е за секого :pos: главата брмчи после повеќе чашки, ама мораше да се прослави успехот од четвртокот :vozbud: убаво си поминав, лошо организирав :kesa: ама дечкиве ме извадија :smir: ааааај ќе биде весело денес, се разбира кој ќе успее да стане па да дојде на закажано место :pos: :pos: :pos: се сакам себе и ги сакам луѓето со кои бев синоќа :back: Конечно викенд време за одмор и... за смеење :pos: :pos: :pos: денес доказите од синоќа треба да ги прикажеме пред сите :baeh: едвај чекам реакции :raz: ќе има и кавги, многу повеќе отколку смеење, кај некои сеуште ќе збори алкохолот, оние што не сакаа да слават ќе мрчат за се, ќе треба да се презентира новиот тим, ќе биде мачно, но слатко :pos: :pos: :pos:

:back: :back: :back: :back: :back:

п.с. Драга, утре ќе ми недостасуваш, ама... ќе се читаме и допишуваме на фејс
п.п.с. лелеее колку сум знаела да бидам смизлаааааа пуздраффф :pos: :pos: :pos:

Кајгана,

којзнае колку ти е убаво коа ти доаѓаат запиени членови да ти се трезнат низ страниците.

Ми недостасуваше

Драга,

Многу ми недостасуваше ... не бев во можност овие денови да ти пишам ... не бев во можност ни психички ни физички ... нешто се случува со мене ... ќе ти кажам кога ќе се видиме ... жалам што неможев повеќе да дадам изминатиов период ... но знај дека искрено многу ми недостасуваше

Со љубов,

Вилинка

П.С. И да знаеш ... без разлика на се ... неможам да го заборавам

Можда сам биднаја тој што цел живот га презираше. Капиталистички робот.

Неколку дена се решавам да го пишам постов и никако да се решам. Конечно собрав сила...малку, онака.:toe: секогаш сум се чудела и не сум можела да си објаснам како кога некој раскажува за свој близок, без раслика дали е некој од потесниот круг на семејството или најдобра/најдобар другар/ка што ја напуштил земјава засекогаш, раскажува со толкава носталгија и болка, а знаејќи дека ќе можат да се гледаат. Можеби било така затоа што никогаш немав почувствувано нешто такво на своја кожа:toe: сега кога конечно и јас осетив такво нешто знам зашто е толку тешко. Поминаа 3 дена откако си отиде за Америка(Флорида-Мајами) а јас уште мислам дека си тука, дека ќе те видам некаде низ школо дека ќе седнеме и ќе се смееме како улави, дека ќе се расправаме за фудбал, дека ќе одиме заедно на утакмица да те гледам како играш фудбал и да се дерам ајдеееее Илееее гооооооол:pipi: Неможам да опишам колку мноооогу ми фалиш:( Сигурна сум дека таму ќе ти биде многу поубаво, дека ќе можеш да си ја надоградиш фудбалската кариера со многу поубави услови и со надеж дека за некое време ќе те гледам и ќе навивам кога ќе играш за репрезентација:back: Што и да кажам ќе биде излишно, само знам дека засекогаш ќе ми остане врежано во глава тоа што ми го кажа пред да одиш и кога ме гушна и рече- Сестра ми(кко што ме викаше ти) те молам чувај се. Сакам да дојдеш пак да се видиме што е можно побрзо, иако знам дека нема да е исто како некогаш зашто пак ќе треба да одиш и знам дека секогаш ќе ги памтам сите заеднички лудории, глупирања, падови и возвишувања....па дури и препишувањето на тестовите германски:pos2:.......ај неможам више зашто пак ќе почнам да плачам....
И за крај една од нашите песни што секогаш си ја слушавме
...Посветено на мојот најдобар другар(брат)- Иле...те сакам:back:

ДиК

сабота е! убав ден, за разлика од вчера и завчера. сега дојдов да те разгледам и заминувам да си купам нови патичиња. добро знам дека купив пред месец дена ама мали ми биле:kesa: а замисли јас си ги бирав, да не бев ај ќе речеш не сум пробал па мали се ама ти да си ги купиш бе и да не ти чинат :nesvest: бруки.

ај да одам лека полека :back:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom