Драга Кајгана, почна периодот кога не можам веќе да планирам работи. Вчера што убо си планирав да идам на изложба да ги видам делата на новата класа ученици на Марко ГЕоргиев, кога ми јавија да се појавам на работа

Стигнав на слајдожбата пак, ама не е тоа тоа. Енивејз, на враќање у бус видов дека нај-по-ха-це девојчето од мое село има нова флизура и ТоБ и стои (не и паѓа)
Денес дарував крв по 4ти пат. После два неуспешни обиди за крводарување оваа година. На Кајгана даруванката се разболев, а на Црвен Крст Гази Баба акцијата имав низок хемоглобин, конечно денес бидна работата

Требаше да дарувам со колегите од една друга институција во Јахја Кемал, ама додека да дојдат, екипата на Трансфузиологија си отишла. Потоа брзање за да стигнеме у Трансфузиологија. Nајинтересното, оние што највеќе ја притискаа за денес да даруваме, имаа низок хемоглобин, додека јас имав 150 :win:
Еден совет: Доколку треба да дарувате крв во трансфузиологија, дарувајте, во спротивно, одете каде што имаат акции на терен, затоа што на терен одат оние што знаат како да работат, а оние кои не знаат остануваат во клиника и маваат пикадо по вените на крводарителите.
И нешто што највеќе ме копка, дали викендов ќе ја видам дражасната девојчица од неколку поста на темава наназад... ахх... сеа со мањак крв нема да можам да се курчам :baeh: