Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Драга,

Should I be proud of all what I did for you? Should I ?
Многу ме интересира дали треба.
Само нека ми помине ова чувствово сега се би дала :(
Ај да не избрзувам си реков, да не се нервирам пред време ама не иде ѓабе... нека помине времево побрзо. Немаш поим колку само посакаувам сево ова да има логично објаснување, и да не е се така како што ми изгледа во моментов! Не незнаш...ахх

:back:

Може делувам како мала тинејџерка, али си го сменив никот. Овој повеќе ми стои. :pipi:

Драга,

Си имам проблеми, и констатно ги одложувам. Ајде, има време си велам. Но не драга, нема време. Ќе продолжам вака си велам, но дали тоа е најдобриот избор? Себичен изгледам во ситуацијава, знам, но не сум, верувај. Само сум збунет, без идеа, без план за утрешниот ден.. Што да правам кога не знам ни ја што да направам бе драга? Преку глава ми е од се веќе, но едно е сигурно, кај и да е, ќе морам да седнам да размислам, што понатаму, кој е вистинскиот пат, кој е вистинскиот избор... =/

Идам сега, а ти биди ми поздравена со песнава:

Драга ...

ај се кладиме дека ни ти не знаеш кој е кој сега!

Кајганче!
Денов ваков-таков, пројде.Не јадам, само бафтам цигари и повремено вода.Треба да поминат и утре, и задутре, и викенд да помине.. па ваљда ќе се осеќам подобро.
До тогаш, поздрав со песнава што ми се врти последниве денови у глава

Драга,
Денов како ми пројде ни самата не знам, супер за никаде сум, многу сум уморна а вечер планирам во 9 да легнам:kesa:, утре пак треба рано да станам:nesvest: ај доста се жалев да ти се пофалам нешто - синтакса 9 имам:je: Одвај чекам уште овој семестар да заврши а само што почна - е многу барам, знам.
:back:

Уф кајгано ама си секси. You look hot in yellow. :)

Like this.. :back:

ДК, ти се вратила мор бојата. :)
Ми се спие толку рано, сум се вратил меѓу живите, да знајш. Ај уш по едно кафе и слушни ова. :)

ЗНАЧИ ОВОЈ СВЕТ МОРА ДА СЕ УНИШТИ И ТОА ШТО ПОБРЗО
НИЕ СМЕ БОЛЕН НАРОД
НАЈГОЛЕМО ЗЛО НА ЗЕМЈАТА
:@

ЗНАЧИ ОВОЈ СВЕТ МОРА ДА СЕ УНИШТИ И ТОА ШТО ПОБРЗО
НИЕ СМЕ БОЛЕН НАРОД
НАЈГОЛЕМО ЗЛО НА ЗЕМЈАТА
:@
Можеш да се уништиш самиот себе си, ќе ти биде исто чувството ко да се уништил цел свет.:vozbud:

Иначе, не го сакам жутово*. Жутата боја е мотивирачка, плавата** беше посмирувачка. Сеа ќе ме мотивира да пишуем пожустро, а баш си бев лежерен...

* ваљда има негде кај се мести плаво
** могуче е и сам некако да сум си го наместил плаво, битно жуто ми е сега и мотивирачки. ќе мора да скулирам некако

Драга

Доживеав мало просветлување вечерва..
Не можеш некому да му се лутиш зашто е неук и зашто не знае.
Не можеш да му се лутиш зашто е полн со предрасуди и илузии.
Не можеш да се лутиш на глупавост.
Можеш само да им простиш и да продолжиш понатаму со животот, надевајќи се дека некогаш во животот ќе доживеат просветлување.
И најбитно, си простив себе си затоа што дозволив другите да ми кажуваат за моите чувства и емоции, другите да влијаат врз мојата перцепција и други да ми ја кројат иднината.
Си простив дека не им верував на своите инстинкти.
И да, човек сум. Си дозволувам да грешам, и да плачам, да бидам среќна и да сакам, си дозволувам да бидам намќореста и да мрчам, си дозволувам да им се развикам на луѓето кога денот ми е наопаку и си дозволувам да им се извинам. Си дозволувам да бидам дете, си дозволувам да се менувам, да уживам.
И си дозволувам да имам грижа на совест, да знам дека сум способна да почувствувам емпатија и жалење.
Знам дека не сум супериорна, дека не сум совршена и најдобра во многу области, а и не се трудам да бидам, поважно ми е да бидам среќна сега и овде, за повеќе секогаш има време.
Среќна сум. Знам зошто и знам кој ме прави среќна. Одбирам да бидам опкружена со тие луѓе, луѓето кои ме смеат, кои се грижат, за кои се грижам. Кои ме сакаат и кои ги сакам, кои веруваат во мене, ме обожаваат и не се плашат да ми го кажат тоа. Кои ми викаат дека сум срцка и ме гушкаат како да им е последно. И најважно, ме разбираат и прифаќаат.
Животот ми праќа моменти и луѓе кои ми го менуваат животот и сум благодарна за нив, се е полесно кога го слушаш срцето.
Имам избор, тоа е убавината во мојот живот...
И ко за крај...

Reci mi sta si uradio ako ti zivot prodje u nervozi,
sta si uradio ako zatvoris oci pred ljudima dobrim,
i neka se lose misli sklone jer ne treba ti to,
i jedan osmeh dovoljan je,ceo svet je tvoj.

мила...

...should I stay or should I go !?
Дефинитивно најтешкото прашање во животов моментално.
Help me.:back:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom