Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
еј,еј,еј до кога ќе бидеш ваква ? сакам да те видам жолта.. Кајго лошо ми е ептен.. Ајт поздрав :tv:

Да си се надополнам... Changes. I am the new Obama :tv:.. Си сменав ник, избришав фб акаунтот, читам Достоевски, планирам да престанам да пушам, одбив гане, цел ден си правам листи од изведувачи (дарк псај,гоа,дабстеп,драм ен бејс, трип хоп). Фак јеа, излегов од депресија :tapp:. Сеа ќе си гледам Samurai Champloo.. Ако ми текни уште нешто I'll right again.
Cya :smir:

Пичка шоља куууурац...
ме ќине стомак
треа да си легнам
ова со никовиве ќе е калакурница (ќе им смачело жими газов :D ко мене шо ми смачува од аватари)
дури и ја му ја мислам да го сменам (ме боли кур шо ќе бидам непознат меѓу форумџииве, и онака у задње време не пишувам/не ме читаат...)
али може и да се предомислам да го остаам...
коа више ми се може коа сакам, не ми се сака...

Кајгано чајче, медче, сирупче, капче за носче, всушност мадам мим најдобро ми ја прикажува состојбата

ДК Извршив самостојна промена на корисничкото име. Мислам дека не погрешив во изборот :)

Драга,

Наредна недела ќе полагам четири испити :nesvest:
Друго се е ок, вчера едни другарчиња не изненадија мене и цимерсот со шампањ, као да не сме биле сами за Валентин во нашата мала собичка без нешто алкохолно, срциња тие :pos: Испивме по некоја чашка, се изнасмеавме убаво и така пројде денот. Ај лав сурпрајсес.
:back:

Драга...

Гес ху ем ај... :) Сигурна сум дека ќе ме препознаеш.:pipi:
Кога правам некои промени, па дури и да се релативно мали како оваа промена на корисничкото име, чувствувам дека го оставам минатото таму каде што му е местото.Чувствувам дека сепак чекорам напред.Понекогаш се прашувам дали е добро или лошо да се има толкаво трпение како моето.Навистина.Претпоставувам дека и ова, како и се друго, си има своја лоша и добра страна.
Не знам што друго да ти кажам.Чудна состојба е оваа мојата...Хмм, или сепак е најнормална после се што поминав.Кој да ми каже?

И за да не тресам повеќе глупости, еве завршувам...Само сакав да те поздравам.:salut:

Dragana

Denes denot mi e u piicku kurac materin... Trea kec da popraam od polugodie,a pojma neam. Kniga neam pipnato.
Posle skolo trea u drzavna da idam,stres test ke praam :je: :/
I posle toa testot,treba da idam da se slikam za almanah. Jes da sum grd,ali so ovoj raspored so go iam za utre ko strasilo ke ispadnam....

Me mrzi da smenam u kirilica jebiga.
I da mn mrzam ova opcijava za menjanje nikoi so e. Taman gi nauvic koj se tie na NG so gi smenija,sea treba pak....
Toa e <3

Сакаш ли да знаеш една рендом филозофска мисла?
Кафка можеби бил во право, ама можеби прави голема разлика. Што да мислам за човек кој бил толку преплашен од себе што барал цело негово творештво да биде спалено и да не го види светлото на денот, а истовремено барал утеха кај три различни жени, признавајќи дека не сака да биде сам. Се плашел од себе, се плашел за себе. Магичен круг ќе да е тоа. Ако на крајот речеш збогум преплашен што си живеел?
Тука ќе го убациш сарказмот на мојот почитуван Трендо, и ќе кажеш нешто во стилот, "Дабоме, нека биде тоа ковчегот поудобен , ме кине спондилоза цел живот. Башка промаја лошо прија на коски."

Едно кон друго, ќе заклучиш дека колку едно дело е постаро од тебе толку повеќе си ја лепиш мислата за него. А никогаш не помислуваш дека тоа човече делото го создало сосем случајно, непланирано или без самодоверба. Ха! Па иди после читај и тумачи. Кафка и неговата животна приказна е само пример кој ме потсети на таа состојба. Овие денешниве човечиња се живи и здрави, ги среќавам на улица, низ маало, у продавница дури се обидувам да се сетам дали ќе ми текнат сите три работи кои ми рекла мајка ми да и ги купам. Се лутат на "не лути се човече', (иронично), нејќат да губат во карти, најчесто не ме разбираат што им зборам, оти некако сакам да не ме разберат, забораваат на родителите оти дечкото им бил богат ( тру анд фреш стори), се тешат со погрешни зашто било срам да си у хибернација која трае подолго, па после ми пукаат глава оти ја утнале скроз. Моите омилени кои нешто ми ги нема у околина се оние кои кога ќе им спомнеш домаќинка, прават фаца која е мислиш предсмртна. За оние што не знаат тоа у денешно време е полоша навреда од пцовка."Еми шо да ви праам", си мислам дури ми ја вртат истата реченица на различен начин, а јас за тоа време си мислам дали Џон Маер и Џеф Бакли се истиот човек во различно време. Нормално, не смеам да размислувам на глас, оти секогаш треба да се испочитува туѓата исповед макар што со првата реченица го знам крајот.

Е затоа Кафка можеби бил во право. Страв пред се. Сеј ноу мор. Страв да не не ти се јавел Петко, додека Петко се плаши да не ти се јави прерано; страв дали да прифатиш работно место, зашто на другово комоцијава е премногу добра да се пропушти; страв од егзистенција; да не си останеш лузер; да не немаш пари за такси накај дома; да не го утнеш патот за накај викендичка; страв да не си папучар т.е домаќинка. Е мајке му. Изгледа сите не мачи спондилоза.

Ја мудро ќе си заклучам дека на Ким Кардашиан и е најлесно, и на онаа шо се мота низ весници, и на Ким од маало, од факултет или од форум. Оти без памет е најлесно. А памет е нешто опасно. Е така, ајде сега еден скок во место. Друже Кафка, ај андрстенд, веруј, ама тоа не значи дека во се мора да се сложам. Страв за нешто, не за се пријатељу.

Сакаш да знаеш една сосем небитна нефилозофска мисла? Како со несоницава ќе успеам сабајле да станам толку рано?

Драга Кајги,

Мистер, мистер, Ви можда ни сте упучени, али ово сто персент американ инвестмент, американ долари... смајал бреее :)

П.С. Ја сам свјесна ситуација и остачу ако треба... :toe:

Драга.
Надвор 6*C, а за денес договорено да се иде на терен. Мора и тоа понекогаш, ама интересното е под какви услови ќе работиме :pos:

Ај, заминав.

Драга,оваа недела и следната ќе биде пеколна и тоа многу. Ае одам да поучам нешто за утре. Се гледаме за 2-3 саати :)

Just one of the 10 lucky bastards, dear .. Hmmm or more than just a number !?

- Чувството беше страшно денес, кој ВРВ кога знаеш дека си чист. Без никакво чувство на сожалување (океј можеби малку према некои), ама така им требааa, многу не се за таму .. Ма што многу, никој не е :vozbud: !! - Је*ем ти српска необразовна багра. Скоро скоро ќе останат само 2цата мајстори, дипломи на 20 г. и удри им шпицот. :aplauz:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom