Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Тргнав со намера да пишам долг пост, онака од оние моине од пролетва. Али се откажав. Знаеш зашто? Незнам ни јас. Едноставно се веќе ми е преку курац. Се исто па исто. Им го раскажувам на другиве моето секојдневие и ми викаат дека ми е интересен животот али мене ми е веќе монотоно. Куча-посо-уштенекоиместа-куча. Али мистеријата наречена уштенекоиместа, кај мене е веќе секојдневие. Знаеш водата е убава првите 2 чаши, после ти се згадува и си пренатупанет од вода и ти се повраќа. Епа така и кај мене...Сакам сок, по втор пат ве молам. Ми се јавува машки број и колешкави ме праќа тука. Ало нискоградба?

Ако не си приметила,денеска Месечината е неверојатно близу,барем од онаму каде што сум јас. Неверојатно е!!!
Конечно добар moonstare...

Кајгана,
сум почнала веќе трета година со тебе. Фала што ме трпиш кога сум весела, кога сум тажна, изнервирана, а посебно кога сум во ПМС.
Се надевам досега не сум те повредила со недолични коментари. Фала за некулкуте избришани, со што внимаваш на мојот углед:)
Само да ти кажам дека животот ми тече, почнува да биде убав. Не е сјајен, оти цело е кога има се, а јас никогаш нема да имам се. Само се надевам дека барем тоа што го имам, веќе нема да го губам.
И да, во ПМС сум. Добро е што фрижидерот е полн.
Денеска мислев на релативитетот. Посебно на тоа како брзо тече времето. Набрзо ќе наакам многу години. Ме фаќа страв.

Кајгано, убав ден денес. Чудно за недела, ама ете се случува.
Кафе, книга, кафе, чоколадна торта, музика... Треба ли понатаму за да ја доловам сликата од денешниот ден.

Одам сега да ѕирнам филм. Одамна неам глеано добар хорор и се надевам дека со овој филм ќе го прекинам тој гнасен период без хорор филмови. :putasmileythatdescribessatisfationbecauseofasundayeveningspentinaveryniceatmosphere:

Драга Шенка,
Шише ли е животов, али конзерва, али стаклено ѕвоно, али друга амбалажа? И дај нека излезе на површина неговата содржина... Нешто што го оформувам интимно во мислите и хартијата, а никако да ја догледа пристојноста на еден пар наочари во собата каде што се носат одлуките. Благодарна сум за пополнетите страници, благодарна и за парчињата што недостасуваат во сложувалката, благодарна за малите работи, благодарна што ја гледам позитивноста во она што не ми се допаѓа, што резонирам и предвидувам контрареакции, но... Едноставно, силно посакувам да почне големото шоу, големата врата да се отвори и завесата да се крене. Ајде!

Кајгаџике ... вчера забава, гости, јадење, пиење, КОЛАЧИЊА ... а денеска чај, апчиња и температура:toe:. Алал да ми е бе. Речи ми :aplauz:. Заслужив.

Сакам нашкола !!! Не сакам в кревет! :nesum:

Ах драга,

Глупо ми е :S Ај ела сеа извади го чувствово шо го имам у мене. Уф !
Ај барем сега гости ќе имам, па ќе идем на гости, па би требало да се расположим малку. И ми студи цел ден.. смрзнав. И глава ме боли. Нема ваљда да се разболам сега.. Нели ?
Нека пројде времево побрзо, не се седи више !!

Те сакам, :back:

Драга,
денот ми беше....баш понеделнички -.- Ај што не можев да заспијам цела ноќ, што едвај склопив очи на 3 саата, па уште мрцварење на факултет и гледање во очи цел амфитеатар зашто немаше другде место... Еј тоа, па кога фатија да се смеат на смешките на профата... Не знам до мене е па не ги разбирам, а стварно се смешни, или па овие чисто се пренемагаат колку да му направат кеф.
Е таман излегов од амфитеатар мајка ми ми ѕвони и ја ко будала се излетав дека ке шетам и си останав без кафето. Жената не врти без причина, а најтрагично е што чекаат на мене:nerv: Така ти е кога премногу збориш, фала. И то би било то.
Мрш.

Драга, денес сум посебно изморен.За жалење сум веќе, око не сум склопил 40 часа :( Цела вечер имав некои фрки кој морав да ги средам и сега со тешко срце ќе пробам да се одлогирам и да заспам (нема да биде лесно но ќе се обидам) :)

Драга Кајги,
мене ми се допадна денов, многу кавги, многу пцуење, лош бурек, литар јогурт и... нови фармерки за да си го разубавам денот. Навистина ми се разубаве денот. Даскалката не чини, немат везе :nesvest: ама важно ние парламе италиано. Престанувам да спамирам на темава :pos: Инаку ги проверив мислењата и... се чувствувам осамено :pos: Денес се штекав по дождот и многу убаво ми дојде :back:
Драга, мис ју :toe:

А бе изгледа само на мене ми е убаво што врне и грми... Баш ми е пријатно времево... :) Инаку јас сум одлично. На моменти имам некои флешбекови, ама добро сум. И треба да почнам да учам, ама слабо... ме мрзи бе.

Мене чижмите ми се намокрија, од цел ден по вирови. Рамото ми е изместено, и вратот ме боли зашто правев вежба мост без раце само на глава и на прсти и после со главата идеш лево-десно...
чао.

Драга,

Јебемти време глупо депресивно, не може чуек ништо да прае... Ау мрзим дожд! Иначе, ја ко свекоаш, мрза ме јаде бш највише коа треба да се стегнем. Обврске се трупаа, а ја си дремем. Тоа е... Се ближи колоквиумска недела, а ја книга немам фатено уште, али ајде ќе биде, имам време. Едвај чекам петок да дојде драга, да се напраем рингишпил у кафана. А па наредна недела, ако положим 3 од 4 колоквиуми (дај Боже), не рингишпил, ролеркоустер ќе се напраем. Е таке... Ајде чаос сеа, биди ми поздравена.

М.

Одамна ти реков дека Нимиц може кај мене на часови да иде ... го обожавам животов, преубаво ми е ... сакам вакви денови што повеќе!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom