Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
COVER-2-1024x412.jpg

Фудбалската Федерација на Македонија ќе ги донира сите приходи од претстојниот натпревар на репрезентацијата до 21 година помеѓу Македонија и Португалија за погодените од катастрофалните поплави во Србија, БиХ и Хрватска.

Натпреварот ќе биде одигран на 23.05.2014 година на Националната Арена Филип Втори во Скопје со почеток во 18.00 часот, а билетите по симболична цена од 50 денари се веќе пуштени во продажба низ продажната мрежа на МК Тикетс: http://www.mktickets.mk/

Продажни места:

• Продажните салони на ONE во: Скопје (Ramstore, ТЦ Бисер, ГТЦ, ВЕРО Центар, Skopje City Mall) Куманово, Тетово, Гостивар, Битола 01, Охрид, Струга, Неготино, Кавадарци, Прилеп, Штип, Велес, Кочани, Струмица, Гевгелија.
  • Југотон ГТЦ 1 кат, MPM PRESS, Гоги Драчево, Универзална Сала – Скопје
Со секој купен билет им даваме поддршка на луѓето на кои оваа природна катастрофа од корен им го смени животот! Уште еднаш да покажеме дека сме хумани!

Што ли само се случува со Скопје, градот во кој сум се родил, пораснал, живеам. Уште неможам да верувам вчера што се случи, денес нова случка, и пак млад живот згаснат... Се молам само неволјата да е подалеку од мене, мојата фамилија и најблиските и во прва прилика да фатам магла од државава, а со тоа да ги земам и моите најблиски. Бидејќи тука не се живее, тука се преживува... Жално и трагично :(

Здраво, бе!
Си направив едно (задоцнето) пролетно чистење на прифилот, онака, од досада. Морам некако да губам време.
Кога сме веќе кај времето, според прогнозата, ако можеме да и веруваме, од утре времето ќе било убаво...

Добив комплимент: не ми бил убав цртежот. Фала на елеменот, ова де, компликацијата, мадам. Ама чисто информативно, го објавија таму каде што го пратив.

Се сетив на мојот роденден. Пред тоа цела ноќ не можев да спијам бидејќи бев болна. Грлото ми беше како од мачка гребано, главата ме болеше и кашлав на секоа секудна. Паднав во некоја депресија бидејќи ќе ми се уништел роденденот, па пиев некој грд чај. Плачев како ненормална и се колнев и пцуев самата што сум отишла на концерт во ладна сала минатата вечер. И на крај го имав најубавиот роденден во животот.

Малку ми е глупо кога некоја на социјална мрежа се потпишала како Цеце. Па нели цеце беше некој инсект кој пренесува болести?
Абе ајде.

Отидов јас.

Случајно ја начекав на фб

Šapnula je Drina Savi
jednu priču o poplavi.
- Rešila sam, Savo, sestro,
da se vrati sve na mjesto.
Izliću se iz korita,
potopiću polja žita.
Puteve ću potopiti
i krovove sve prekriti.
Da podsjetim srca mnoga,
šta je bratstvo,
šta je sloga.
I granice izbrisaću,
da izmirim srpsku braću.
Jer tek onda kad izgubi,
brat će s bratom da se ljubi.
Brat će brata da pomaže,
brat će s bratom da se slaže.
I saznaće srca mnoga
za jednoga oca - Boga.
Da se njemu oni mole
i Hrvata, brata vole.
Da poteku sa usana
molitve za muslimana.
I da vole braću borce,
Makedonce, Crnogorce.
U molitvi svak pomene
braću našu, sve Slovene.
Da se brat sa bratom druži,
prijateljsku pomoć pruži.
U nevolji da se sjete
jedan drugom da dolete.
To su, Savo, želje moje,
da se vrati sve na svoje -
Drina reče, pa poteče.
Pričekaj me, Drino, vodo,
poći ću i ja sa tobom.
Potecimo mi zajedno,
neka budu svi k'o jedno.
Nek nauče da se vole,
Bogu ocu da se mole.
Nek se seti brat svog brata,
da ne bude više rata.

Здраво,

веќе 6 месеци кругчето, скролачот или тркалцето (како сакате наречете го) на маусот не ми работи. Океј. Си скролав така што ќе го стиснев кругчето, скролачот или тркалцето и си скролаше, се навикнав.:) Пред 30тина минути маусот скроз ми се мрдна, стрелката почна сама да се движи, полека но сигурно испушташе здив, конечно згасна. Добро.(n)
Во вакви вонредни ситуации имам еден стар маус на кој не му работи левиот клик и права голгота е додека да стигнеш до контрол панел за да ги смениш кликовите.:гик:
Се убив стискајќи, се препотив, ми омодреа прстите, ми пукна филм и ги собрав двата мауса и ги однесов во шупа и фино лепо со токмак мамичето им го разебав. Додека им ги собирав посмртните останки приметив дека има трет кабел, гледам случајно сум го собрал и кабелчето за телефон (полнач). Изел некој токмак ама добар е. :нинџ:

Идам у продавница да си купам друг маус, гледам има само 2 избора, еден 390 а друг розев 400. Го зиам тој од 390 и си идам дома, го распакувам и гледам сум купил мини маус односно маус со 30цм кабел, за лап-топ.:facepalm: Секунда фалеше да си го рокнам од глава ама ми текна дека брат ми на лап-топот нема маус па му го остаив а јас отидов по друг, сега во продавница за бела техника и слични курци.:mad:
Си купив еден од 300 денари, еве го добар е, бош марка али јеби га. Скролам као луд сега. Урлам. :vozbud:

Еххх мој животу беден, брат ми ни крив ни дужен си доби маус пар екселанс а јас останав полесен за 700 денари. :вонзем:

Чао.

Ме нервира тоа што учам, а ништо не ми влага у глава...
Ме нервира, тоа што ме игнорира и и е сеедно....
Ме нервира затоа што секад сакам нешто што неможам да го имам....
Ме нервира тоа што си одат млади животи, а јас неможам да го променам тоа...
Ме нервира што комшиката цел ден се дере ко ненормална по ќерка и...Анааааааа, АааааНАааааа, АНО одма да се нацрташ дома!!! Слушаш МА?! Не се прај глува!!! А дете ко дете се праи глуво...
Ме нервира тоа што колку и да даваш од себе никад не е доволно...
Ме нервира тоа што кога сум среќен нема со кого, да споделам..Оти на кој и да кажеш нешто ќе ти се насмевнат само, и почнуваат да кукаат за банални работи...
Ме нервира тоа што сакам да нацртам нешто, а неможам, не иде...

И шо ако го напишам, да не ќе ми помине? Ха

Драга ,

Понекогаш си поставувам многу тешки прашања на кои неможам да си дадам одговор. Живот , што е тоа , и која е нашата цел на оваа планета? Иако сум верник и верувам во Господ , некогаш разни ситуации ме доведуваат во разно-разни дилеми кои ми создаваат внатрешен немир.

Од друга страна , факултетскиот живот најверојатно ќе го завршам со стил (четири 10ки). Иако знам дека нема никој да ми го зема тоа во предвид, внатрешното задоволство е бесценето. Многу имам пропуштено, но кога ќе видиш позади себе, многу луѓе го почитуваат тоа.

Сега сум пред најтешкиот дел од патот во оваа моја животна турнеја , кој се надевам дека ќе биде позитивен. :)

Љубави,
порано или подоцна во животот, сите минеме низ некој хорор, и вриштиме како ѕверови одвнатре, и некогаш тоа го слушаат сите - а некогаш никој. И кога ми е лошо си викам, ќе помине, и кога ми е добро пак си викам, ќе помине.. и џабе се себе-тинтриме со утехи и бегаме од тоа што не може да се избега, не сме брзи колку времето, само така си мислиме. Затоа броиме секунди, и минути, и денови, и недели, и месеци, и години, и факинг циклуси. Џабе е, оти кога вриштиме однатре од среќа или од тага, времето за нас запира, и малце е трагично, не јаде и никогаш не е сито од нашите животи, слатки сме некому, хех..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom