Драга,
why can't we not be sober?
Се сеќавам, а како да не, пред месец и нешто, минував околу 1 по полноќ кај славното ни МТВ.
Ми пријде една девојка, не постара од 22, не повисока од 165 и непотешка од 50. Млада, симпатична, фино облечена.
Личеше сосема нормално, само малце тажна и изгубена. Ми пријде и ме праша „Дечко,орален за 1500 ?“
Ми падна тешко. Ми падна глупо, додуше.
Малку пошо се осетив као расист, секој пат кога циганка ќе го направеше тоа само ќе направев згадена фаца и ќе си продолжев нормално со денот.
Сега само реков „не фала“. Ама не сопре, само се потцени „За 1000, те молам...“.
Ко да ме мавнале во стомак, толку ми беше глупо.
Ги соблеков панталоните, кога стигнав дома, и се облеков во удобни пижами и легнав пред телевизорот.
Можда 2 саата гледав само у некоја програма, без да видам ништо, само размислував како некој луѓе се принудени да прават такви нешта.
Како некој како неа, завршил на такво место, правејќи го тоа. Кого толку нема, кај кој да се обрати. А сосема нормална девојка.
Не исе, си продужив со животот после тоа.
И вчера влагам у деканат кај мене на факултет, и збори за казни со жената на студентски. Е таа, истата.
Пичку матер еј. Незнам дали да би ме видела, би и текнало дека и мене ме прашала.
А ме интересира.
Него, Манчестер со Баерн падна ? Тапа еј...