Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Мала, зошто денеска на секоја можна страница ми излегува таа глупата поп-ап реклама на Џабест со пејнтболот и не можам да прочитам тоа што сакам. WHHHHYYYYYYYYYYYYYYY !?!?:mad::mad:

Јас супер сум иначе. Вчера си го лапнав и овој, предпоследен семестар. Туто комплето. Тежок беше у глобала, ама на испитите некако зачудувачки минавме полесно од очекувањата. Можеби имавме среќа, можеби сме учеле повеќе .. Кој знае. Soon I'll graduate :гик:! Текмите исто одат, дал Господ ..

Не било лесно и кола да купуваш... си збирал пари и знаеш дека ќе даваш и сакаш изборот да биде совршен!!!:tapp:

Драга
Денес со малава го гледав Монтевидео и ме потсети на нешто и на некој, на тоа колку е суров овај живот, но и на нешто што научив досега, а тоа е секоја работа да ја работам најдобро што знам и умеам, да вложам максимално, останатото го оставам на вселената да ги нареди околностите според некој нејзин план. Паднав психички многу, сфатив дека сум избегал од колосек, започнав премногу работи, но морам да одберам кои се приоритет и од некои да се откажам колку и да сакам да ги правам. Една од нив ќе биде вежбањето, еве ме прв ден без тоа и полудувам, тешко ќе ми биде да се навикнам извесен период без вежбање, но морам во последно време и тоа не го правев како што треба, губев само време без средена исхрана и не го достигнував максимумот.
Не е фер животот, но наше е да се трудиме да дадеме се од себе додека сме во овој облик.
Еден ден се надевам дека ќе го сретнам оној од кој научив најмногу за животот, оставивме многу незавршени работи кои ги имавме планирано, остана огромна мудрост која не ми ја пренесе и одлична филозофија за животот.

Драга,
1 down, 23 more to go.
Се трудам годинава да не го хејтам „празников“ што и после толку време не успевам да го сфатам.
Рекламата со кравите што денсаат многу ме смее.
Сакам да се врати времето и да се запишам на градежен наместо информатика.
Уште сум црвенокоса, немав срце да ја сменам бојата.
Ми се јаде кроасан 7 days double - ванила и какао.
И уште не ми е јасно како некои луѓе не сфаќаат кога на културен начин пробуваш да им кажеш дека ти се досадни и дека треба да престанат да те замараат.
Тоа.
Аааа да, почнав пак да пишувам.... конечно ми се врати инспирацијата.
Хагс енд кисес,
Џинџер.... Не сум.

Д.К

Ми дое преку тасе и морам да си пишам...

Значи да се ебат у уста и ВМРО и СДС и сите слепи следбеници нивни што мислат дека ќе видат некаков ЌАР од глупата партија.

Ќе пишев и дека имаат алтернатива, ама гледајќи ги работите во државава - НЕМААТ !

Или ќе лепиш плакати и ќе подработуеш нешто, или ќе бидеш клошар невработен макар имал 150 факса.

Значи живеам за ден кога Македончето ќе почне да мисли со своја глава, ама тешко да го доживеам истиот.

Драга Кајгана,
Зошто се случува ова? Зошто најдобрите Кајганџии си заминуваат?:confused:

Честопати се карав со неа, но на крајот секогаш се смирувавме, она ме научи како се прави сапун, заедно учествувавме во Кајгана готвач натпреварите...., а сега одеднаш ја снема :(

Ќе ни недостигаш @AnFem:(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom