Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Honey денес е Лермонтов day :wink: :

Од бурата на животот понесов само неколку идеи-и ниту едно чувство.

Љубовта порасна со мојата душа;стана потемна,но не исчезна.

Ако луѓето подобро размислат ќе сфатат дека животот не е нешто за што треба да се грижиме.

Зедов парични средства со мене и додека слегував надолу кроев план по кој пат да одам и што прво да направам. Покрај црква просјачката во очи ме погледна сакав да и дадам пари ама немав ситно во мене па се ветив дека ќе се вратам. По пат го сретнав Г. кратко и јасно се испочитувавме, па на работно место беше А. и му велам дечко лична карта :icon_lol:, неговиот одговор беше еј со Г. договорени да не сте и тој ми бараше лична карта. Ееееее толку ни е капацитетот на двајцата. Тоа го мислев како автозаебанција односно критички осврт сам на себе. Грев од Бога е него да го заебавам не може да врати. Еднаш стоиме така пред гаража и куроглавиот почна нешто да го прашува го дркаш не го дркаш, фрла не фрла, до кај фрла. Сите останати молчат а јас се почувствував како лањо, па му викам кажи му немаш мерено кој го интересира да дојди да измери :pos::pos::pos::pos::pos::pos:. Па кога фатив да го тепам после со зборови, јас тепам останатите се смеат виде како изгледа кога не можеш да вратиш :icon_lol:.
Го оставив А. со полни раце работа :icon_lol:, па продолжив понатаму. Сменив пари во менувачница и размислив што ми е следната акција, а тоа беше плаќање на сметка. Си велам кај се ветив сега наместо направо да си одам ќе треба пак да се враќам, значи само да се кукало ајде пешачењето е добро за здравје :icon_lol:. Гужви на наплатен центар огромни ајде му платив на инкасаторот што ќе одеше горе па заминав оттаму. Потоа одам кај другарчето портокали да купам, не беше тука некоја жена беше на негово место ама пак купив оттука затоа што сигурно негов човек беше. Од Промес уштипци и назад покрај црква, додека и ја оставав парата на просјачката десно од мене ја погледнав црквата и лево од мене слушам пеење ооооооооооооо ооо оооо оооооооо. Господ ми даде знак се разнежнив големиот јас како гризли мечка кога ќе се разнежни, си помислив се собрале овие во солиден број, свртив покрај стадион за да ги слушам прекрасно чувство многу убаво.........

дага... асауава н ми абои
н можам ни да учам на аа. у куац
шмк шмк
:nesvest:

Драга

еве една добра шега:
Q: Што треба да направиш, кога треба да одиш да се бањаш, а те мрзи?
A: Да идеш да се бањаш! -.-

Ај у курац, јебем ли ти живот.
Стварно се разочарав.
Вријам. Ќе си зеам заслужен одмор, е така да си знаеш.
Иди у три лепе и ти.

Досадна си Кајгано.

Ќе се вратам ко ќе биде поинтересно. :salut:

Драгоева

Животот овде е досаден и скап... секое искачање надвор и поминување преку улица каде што нема зебра чини бајаги посебно кога на не се гледа зебрата а чичо полицаец гледа. Исто така и идењето од точка А до точка Б во некои делови од градот може да те чини живот бидејќи нашите драги градски татковци преферерираат да ги трошат парите на часовник кој секој саат испушта одвратни звуци наместо тротоар. Потоа драга се нагацав кал среќа што овој пат си купив едноставни чизми кои се чистат лесно бидејќи си ја научив лекцијата. Драга се изнагледав на кршови и рушевини. Интересно е кога во некои населби амбулантата е сеуше монтажна барака, а уште поинтерсно е кога одиш во супермаркет на кој со огромни букви пишува дисконт и гледаш чоколадата Животинско царство 4+1 на попуст се продаваат за 59 денари последен пат кога ги плаќав беа 10 сеа се 15 а најинтересно е кога се враќаш назад приквечер и гледаш дека нема асално осветлување освен на главна улица а бари и езера има по улицата паралено придружено со твајлајт зоне музика во мојата глава. Ај да речеш дека се некои споредни улички кајгано ама ова е една од поглавните улици.
И така кајгано овде во некои подфоруми за малце ќе ме убедеа дека сме град па излегов да се прошетам да се осигурам дека не сум луда и дека јас халуцинирам у последно време ... кајгано не знам кој е луд јас или они .
Се почесто почнувам да мислам дека халуцинирам. Пошто овде сите велат дека ќе сме заличеле на град и дека сме уствари град ... а на амбиентов уште фалат кокошки да шетаат и по некоја коза.

И така јас велам ...

Се прашувам кој беше моментот кога умрев и дали воопшто некогаш бев жив...

• Ми се допаѓа
Reactions: Џ.
Чоко локум од Европа сред пост.
Детството во тацна и шолја пелин - кафе во Сабота.
Јас таман. Со полн распоред и празни батерии.
John Butler Trio и по некоја гаќа на радијатор. Уште е зима мамата.
Ми се носи шарениот фустан од лани. Има топли бои, а ладно е.
Смотано домашно лексикологија, а јас уште посмотана. Нејќе, па нејќе. На силу.
Овие по дома се обраќаат со г и г-ѓа. Бог да чува. Ебем ти Шехерезад влијание.
Малово го сакам, ама така ми иде да го исплескам и да порасне наеднаш.
Иам нов колаж над креветот.
Моментално не знам што сакам и океј ми е.
Станав асоцијално мрчало.
Со недели ми се јаде пица зеленчукова.
Ќе идам на пазар неделава. Онака. Да зјапам по ќеси и тезги. И ликови збрчкани.
Некоја нова ташна и пар шашави обетки би ме израдувале.
Иам нови куче. Марко - Марче Николовски. Мацко љубомори и само му рипа. Весело е низ куќи.
Јас?
Twisted...

Драга,
треба почесто да има ноќи како оваа, да ми се порадува душичето. Се изнасмеав на глупости, одамна се немав вака смеено (последно беше на "снег пада али се не ухвата") и сега уште си се смеам кога ќе ми текне на вадењето на газ низ врата -да не ти објаснувам подетално, само ќе кажам дека газот беше облечен и колата паркирана, донт вори, и на отварањето врати за да се направи промаја во кола. А, да, и овцата што ми виси на ретровизор од денес се вика Славјанка.
Во суштина, кад размислиш мало зрелије, не знам ни зашто толку се смеев, ама кога ќе се најдам во присуство на одредени луѓе да ми покажеш прст ќе се изнасмеам :toe:
Туку, ми се оди во Irish, ми се оди во некоја пивница кај Св. Спас што била, ми се оди во Дамар, Барселона, Аја, ми се оди во Момир во Охрид (ако не е потопен, охриѓани, јавете се, работи ли?), ми се одиии... Не знам кај ми се оди, сегде ми се оди, ми се скита. Ме фати пролетна еуфорија :) И ми се оди некаде на пат, да се возам со саати и да пијам кафе по бензински и да нагаѓам што кола е пред мене. И ми се оди на концерт некој да се изнавикам. И така.
Иначе луѓено од време на време чудно ме гледаат со косава кратка, може им личам на педерче некое, така, со кратка коса и розево џемперче :toe:
Ај ќе ја оставам таа мистерија за утре за решавање.
Одам да кршам кичми сега пошто ме фати мигрена, изгледа од недостаток на кислород у мозок од пресмејување.
:salut:

Кајгииии имав волшебни два дена :)
Не се прибрав дома :back: Си бев со поубавата половина по цели денови :wub: А денес дополнителна радост ми донесе Вардар. ВАРДАР-милано 2-0, АМИЧИТИЈА ЦИРИХ-ВАРДАР 24-31 :baklja:
Одново си поминав супер на градски, и едвај чекам да дојде наредниот меч. После овие два исцрпни дена, утре очекувам малце да се наспијам и да си фатам книгите:helou:

Врага......
Се натепав макарони од сабаје,може не требаше али ЈБГ денов сеа за сеа ми е опуштен ќе видиме до после каков ќе биде. :salut:

Кајганооо..најубаво си пројдов вчера..вредеше секој изминат момент со нив :wub: :wub: ...ќе го памтам ова искачање уше дооолго доолго време...
и сите оние песни на чело со :

па..

Романтиките на Тошка,нешто српско старо/ново..прекрасно!! :wub:
Бендот направи топ атмосфера иако гитаристите беа тапа -.- :):)

Само крајот на вечерта го уништи делото :nerv: ја извара бе копиле гнасно :nerv: ќе види утре во школо ..покварено створење :nerv:

ajт:salut:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom