Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Денес ли мораше? На работа од 8 во еден град, сега во воз на работа во друг град, после назад дома, зеам куферот и правец трет град, за на крај да стигнам во четврт град.
Скопје, се глеаме вечер :)

Dear friend...

Ко шо вика членката еден/два поста изнад мене, тоа е резултат на разединетост на common sense. Преголемата либералност во апсолутно се` е само продукт на безидејноста на системот. Сардисан од сите страни за права и константно менување на закони (за свои цели пред се`) го направија општестово толку преполно со тривијални сфаќања, што приоритетите се загубија во морето на истите.
Значи да не се лажеме, сеуште сме далеку од либералното општество, а како тргнало веќе од година во година одиме се` подалеку. Приоритетите ги мести секој, но едино што исполнува се само оние од тривијален карактер - пљачка, експлоатација, паравести... Просто народот више во ништо не верува.

Love always
Saladin

Денес ми е Super Pippo Inzaghi day :D :D

Кога ќе се потсетам на тие емоции и и со каква љубов и нетрпеливост сум ги гледал утакмиците и сум скокал дома на секој ебан гол.

Џабе се Роналдо и Меси брат, види го чоеков каков е природен, као ги прославува головите, емоциите види ги пер!!!

Pippo mio Pippoooooooooooooo reteeeeee reteeeeeeeeeeeeee

Му завидувам на секој еден чоек што имал шанса да го гледа па и на тие противничките а и секогаш ќе ми биде криво што бев мал и не бев во можност барем да се обидам да појдам во Атина во 2007ма.

Ваков човек еднаш се раѓа!!

Кајгано да знаеше што се трпиш до сега неколку пати ќе завршеше како Мерлинка.

Драга К,

Кога преку к*рца се ти е дојдено... седиш во соба на фотеља, песната на риплеј, коњаче до тебе и мозокот на пасење, спуштени ролетни и само седиш, ништо не правиш освен тоа што 2 часа нема да размислуваш на ништо дали некој излажал,дали тоа некој ти се смее цинично во фаца и го гледаш како мизерија, не се замараш дали ќе ти избега автобусот,дали ќе закасниш на работа ама за баш ништо не те боли, Не ги слушаш оние тапа моабети на фб како и оние секојдневни фаци кои се намрштени секојдневно. А песната, си оди на риплеј и чашка коњак во рака. Незнам зошто песнава но најмногу прилегна. ајт Кив4е

Jaro jaro Jarane gde si kad muzika utihne
kad se svi prozori zatvore kad i suza iz oka,
vise ne navire...

Драга

Си добив iPod nano.

look at it... it's so pretty!!!
Look at it...
LOOK AT ITTT!
LOOOOK ATT IIIIIIIIIIIIIIIIITTTTTTTTTTTTT!!!!! :love:

Не го допирам многу, ми е страв да не го повредам :) Го меркам цееело времеее

И ташна најпрекрасна... Ко мене да ми е роденден божем :))))

:love:

Ле драга.

Ќе почнам со тоа дека сега и од искуство знам дека земјава, нашата сакана татковина ни за веце шоља не ја бива. Бев, ја прошетав Европа, колку што можев за недела и кусур дена и си дојдов со импресии кои ќе траат заувјек. Средношколска, повеќедневна екскурзија, драга, згора на тоа па и надвор од државата, ти е трип на триповите. Се шо се деси за толку малце време, не се дешава ин риал лајф ни за десет пати подолго време. И покрај некои недостатоци, преовладуват моментите кои срцето ми го натераа да се посере од чукање ко ненормално.

Од градовите шо ги посетив, за најдобар, најуреден, со најдобар систем за живеење го сметам Виена. Тоа е град со историја и архитектура шо у Скопје сакаат да ја пренесат ама не се ни близу. Огромен феил им е тоа, ама шогиебам. Не ме гајле. Немав време да ги простудирам тамошните луѓе, башка и од странци вриеше ама осетив дека да не го неќев германскиот јазик тамо ќе ми беше целта за да живеам.

Виена помина. Биде Салзбург, градо на маестрото генијалец Моцарт и неговата сестра, логично нели.

Париз, град на светлината, а ништо посветол од Кочани, рецимо. Шала. Париз свети од културно, историско људско и уметничко богатство. Таму мислам дека е кремацо на светот. Исто плени со страшно перфектна архитектура, музичари на улица на кои вода можат да им носат 98 посто од нашта фејк одбрана естрада. Љубов се осеќа спрема сите тие шо ти се насмеат на улица, а знаеш дека прв и последен пат ги глеаш. Водичот у Париз ни беше пијана комедија, човек шо е интелигентен и знаеше за Париз ама се шо ни кажа беше дека таму цигари не можеш туку така лесно да купиш, си има посебни продавници ТАБАК и таму изгор е. Беше у Лувр, беше у Версај, видев ги тие уметнички парчиња, фамозната Мона Лиза и нејзината никаква фаца. Ништо посебно ама човекот си бил манга па ја нацртал. Првата скулптура у свето, закачалката на Луј четиринаести, министерската софра на Наполеон, неговото вечно почивалиште, Шанзелизе, триунфални капии и Ајфиеловата кула шо е пониска одколку шо очекував. Не ме воодушеви нешто посебно ама ја фотнав стопоеесиљади пати за мојте дома. Македонска сељачана у душа ти е тоа. Не само ја, сите. Франција е демократска земја, ни го напнаа со тоа. Нема малцинство и се функционира перфектно. Доказ, фотографирање на француска административна зграда, никому ништо. Ја фоткаш америчка амбасада и те носат у подрум цијаши и те распитуват кој си, шо си, дали јадеш кисело млеко и слични срања. Абе демократии се и тиа и тиа. Сеедно. Алкохол се пиеше, имаше машкоженски контакт, имаше забава, имаше се што би требало да има на едно средношколско путовање, на дел од вас им е познато шо збора, дел го испуштиле тој мерак, дел енос ќе го доживеат. Ќе го забраев местото шо не само на децата им е од огромно задоволство да го посетат. Дизниленд е посебен свет и тоа не у метафорична смисла шо ногу пати се мисли за други работи, туку стварно. Тоа е засебен свет. Свет од цртаните филмови. Толку работи видов шо ми го згреаа срцето, ја уште дете ко шо сум си ептен бев радосен. Скапо, изгор, ама бесценето. Толку амбиентално, толку осмислено, толку средено и под контрола ставено што никој навикнат на условите на овие простори не би го земал за реално веднаш. Ех, и после Македонија била чудесна. Ебате чудесијата ебати, ебати патриотизам ебати се.

Венеција, роматничен град демек, така ни го претставија, градо на Казанова и кој ти знам друг, убав и мирише на море и школки. До негде убаво. Скапи сендвичи од сегде јадевме, ама у Венеција најскапи. Уште ме боле хранопроводо за тај сендвич. Небитно. Исто како и претходните и Венеција плени со убаини, генијално уметнички архитектури, канали, кајчиња, бродови, магнети за на фрижидер и разгледници. Можда оти немав сила, се измалтретиравме малце пред да и влеземе си бродо крстарејќи не ја земав со толкава воздишка како другите места. Или па едноставно, не ми се свиѓаше ногу. Ќе идам па, па ќе си кажам за сигурно.

Најубаво си поминав и ти ми фалеше драга. Скришно те посетував преку телефоно од бензински и хотели кај шо одвојував по 4,23 минути за вајфај. Незаборавно.

Драга, многу сум изморен деновиве, многу трчам по работа. Време е за мал одмор да си дадам себеси.

Драга

Неделава ми почна ужасно, многу работи ми се собраа одеднаш, нервози, растрчаност, навака - натака.
Не сум наспан како што треба во последните 2 и пол недели.
Имаме уште неколку недели до наредните колоквиуми, треба да почне да се учи полека, полека, а мене ич не ми чуе. Кај мене е на "Deadline" принцип, тогаш сум најпродуктувен :D
А и имам една моја поговорка: " Спремањето на колоквиумот / испитот го оставам за последниот ден, бидејќи тогаш сум најстар и најискусен" :D

Друга работа што ме изритира многу... Па добро бе да му се невиди, осудиле полицаец на доживотно заради тоа што си ја бранел ќеркичката. Па тоа планинарите не се луѓе, тоа се животни, сите до еден треба ги нема, без исклучоци. Имам фрустрација поради ова, бидејќи ништо не функционира како што треба во оваа држава, жал ми е за човекот, за семејството негово, ќеркичката сега цел живот ќе треба бремето да го носи како камен на душа, па стварно не е фер.

Друга работа што е жална е тоа што во 15 минути се сумира се што случува во оваа држава, алал да му е на човекот, да беа сите како него, оваа држава ќе беше подобро место за живеење.

Трета работа што ме мачи е тоа што НАЈМНОГУ внимание им се посветува на пензионерите, они ги имаат најголемите права, што не е фер. А ние студентите како отфрлени, никој не мисли на нас, а ние сме иднината.

Единствена работа што може да се направи е да се напушти што побрзо оваа државичка, нема друг исход, врти - сучи пак на тоа доаѓаме.

Имам уште многу нервоза во мене, но ако продолжам ќе почнат копчиња од лаптопов да летаат.

Нешто во стилот подоле...
rampage-destroys-door-o.gif

Одам јас во теретана да им се истурам на справите и на вреќата за бокс.

П.С. Јаким Трифуновски е ХЕРОЈ за мене !

There are time when I feel I'm afraid for the
world
There are times I'm ashamed of us all
When you're floating on all the emotion you
feel
And reflecting the good and the bad
Will we ever know what the answer to life
really is?
Can you really tell me what life is?
Maybe all the things that you know that are
precious to you
Could be swept away by fate's own hand

значи неможам 3 дена каде што ми а арно и мирно да сврзам, мора некоја лоша вест да ме акни

There are time when I feel I'm afraid for the
world
There are times I'm ashamed of us all
When you're floating on all the emotion you
feel
And reflecting the good and the bad
Will we ever know what the answer to life
really is?
Can you really tell me what life is?
Maybe all the things that you know that are
precious to you
Could be swept away by fate's own hand

значи неможам 3 дена каде што ми а арно и мирно да сврзам, мора некоја лоша вест да ме акни

Драга,

Го допрев, фатив и осетив дното.
Буквално. :(

Добив супер комплимент, кој заврши со тоа дека "таква ми била семката". :facepalm:
Добро бе, што им е на луѓево? Батали ја фразава, начинот на искажување е глупав, ич не ми ласка, напротив.
Боже мој, фала им на баба ми и мајка ми за пренесениве гени. :rolleyes:
Исто фала им однапред за сето кенкање што ќе ми го удрат во наредниве денови, знам дека ќе го има во изобилие, од типот на: ние кога ти зборевме - тебе канти ти чукаа, ти си едно многу тврдоглаво магаре, така ти е по твое кога си тераш и никој не слушаш, бла, бла, бла!
А јас ќе мора да ќутам ко пет години кога имав, оти сум крива.
Но, нема да бидат тоа тие, ако не ти го напикаат тоа во нос, бар 5 пати дневно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom