Под итно да се направи римејк на Терминатор 2, од гледна точка на Мајлс Дајсон (во наша средина познат како „како се викаше бе црнецон од терминатор двојкана).
Зошто не би имало вакви сцени:
Почнува филмот. Дајсон ја носи колата во авто-перална. Трет е по ред, па чека. Му викаат: оди од спротива, дур чекаш, има едно кафуле, поседи малку.
Дајсон: Има нет?
работникот во автоперална: Што?
Дајсон: Нет?
Работникот: Каков нет бре?
Дајсон: Остај, заеби.
Сцена втора. На работа
Дајсон ровари по компјутерот, му се јавуваат од школо. Директорот.
Директорот: Дајсон
Дајсон: Да, повелете.
Директорот: Син ти, изиграва копук. Две недели со температура се жали. Денес го начекавме со две кила компири в ранец. Ги јадеше. Треба да зборуваме.
Дајсон: Ќе му кажам убаво јас нему! (го дрецка телефонот, скоро до ломење).
Сцена трета: Дајсон е дома. Жена му е во кадар додека ги мие чиниите:
Жена му: Мајлс, шо не се ожени со компјутерот, таму ти е и душата и срцето.
Дајсон: Прекини.
Жена му: Шо да прекинам море?! Шо да прекинам? (остава се', се упатува до дневната кај што Дајсон е испружен ко кит). По цел ден си надвор, јас ко утка седната дома, само јас ова, јас она. На кафе со жеништана не сум појдена.
Дајсон: Прекини мор! Уште ти ми требаше! Она детиштено се гледа како го имаш воспитано. Компири ко свиња гнети. Знајш нашколо колку време не бил ојден? Знајш? море и јас будала, седи си на работа, ровари си по DOS, прај си програмчиња. Не овде, со тебе ке ломотам.
жена му: Ломоти, ломоти, ненормален еден.
Сцената завршува со кадар во кој синот, изнервиран од расправиите се одлучува да ја дојаде и скриената залиха од компири.
Ден втор:
Синот ич не е арен. Дајсон сосе компјутер излезе од на работа, да го земит син му од болница. Жена му не му креват на телефон. Нервоза на сите страни.
Вечерта: сцена - гледаат телевизија во дневна (синот и Дајсон)
Син му: тато...
Дајсон: да сине...
Синот: ќе ми купиш точак?
Дајсон (додека гледа како некои неверојатни појави го лупаат градот - први сомнежи дека терминаторот е вратен): Ќути синко, видиш како е криза на Блискиот исток.
Ден трет: на вечера, на маса седат Дајсон, жена му и син му.
Дајсон во обид да направи социјален еквилибриум прави некоја интерно сфатлива шега:
Дајсон: Жено, убо ти текна да не прајш мусака денеска. (се смее)
жена му: ај прекини молим_те
Син му: Тато, видов денеска на реклама, евтини точкој имат.
Дајсон (се обидува да смени тема): Море како ме виет ракава денојве, кизнај што е работава.
Низ врата влегува Шварценегер со другиве двајца
...