Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Драга и мене не ми е лесно со ваков моронски брат ,па стока да беше ке научеше дека некој работи се прават по одреден редослед

Драга,

да ми раскажуваше некој лани што се ќе проживеам оваа година немаше да му верувам, ќе му/и речев дека е луд сто посто! Имаше и добро и лошо, само искрено се надевам дека добро ќе заврши и дека наредната година ќе ми почне подобро од оваа. Едвај чекам да видам како ќе се одвиваат настаните и дали ќе се решат некои прашања што подолго време ме мачат..

Ај нека ми се оствари бар една од новогодишните желби, please!
:pipi:

Драга,

Главава ми е ко рингишпил, ама буквално.
Нормално било, се дешавало, јади повеќе овошје и зеленчук. Ова долгорочен лек е.
А, ако продолжи и утре, ќе се мафтам до факултет чекајќи да се струполам во секој момент?
Веројатно, да. :unsure:

Виј го Владо фраериште. Сакал 10 девојки!
И јас сакам десет дечки. Еден за масажа. Втор за да ме смее, по 10 вица на ден да ми кажува. Трет за да ми готви. Четврт за да ми прави друштво Пријатели кога ги гледам. Петти торби од автобус/воз да ми носи. Шести за шах да игра со мене. Седмиот, да можам анатомија да учам на него. И почна пак глава да ме боли, другиве тројца нека се за рекреација. :sneaky:

Драга Кајгана,
Ова времево е смрзнувачка, се топлам дома и се дружам со тебе.

Гледам она Гурмансконо катче стана шокантно...

Колку сакам само да се вратам во Скопје па да си ги видам сите пријатели, па да дојдам на некоја Кајгана собиранка... :)

На работа е супер, луѓе има, работа има и тебе те има.... бар 3-4 пати додека сум на работа те посетувам... :)

Засега толку од мене, се гледаме подоцна :)

Д.
конечно собрав храброст да појдам тука во комшии кај новодоселената :oops: и замисли и тропкам на врата, таа излегува, а јас се врзав, почнав да дткам, како глупак излгедав..... не знаев зошто сум дошол и и побарав плинско :D:D и после демек и го враќам и таа ми вика па дојди ако сакаш на кафе :D јас кафе воопшто не сакам ама мораше да пијам и тоа во 9.30 навечер. па муабет еден коа разврзавме, па што да ти кажувам......сеа мора во секое време да ми биде чисто, зашто она е на ред да дојде.....на ти го, дај ми го :D:D

Драга и ја сакам иронијата на Македонија, прво избраа n луѓе на некој конкурс за вработување ги уснимаја, па тогаш ги повикаја пак ги уснимаја.
Пак ги викнаа за снимање за пак да ги прикажат на тв. Денес ги викнале пак на снимање, ко демек пак да се потпишат... можам ја вика до сабајле, после ко ќе има избори истите у спотовите ќе ми ги стават.
Сме пратиле курнишони со пестициди, ме отекоја ма, ме отекоја, ја уште кога мрчам дека ништо не функционира, прво имате луѓе што го дрват по цел ден во државна институција/инспекција со несоодветен факултет, земаат 30к плата, додека ја се расправам со Анѓелиња и хиени по цел ден за едвај 10 000 денари месечно (само затоа што не сакав да извадам книвче и да влезам во фенси фирмите), а бев првенец .
Не верувајте на рекламите на тв, не учете, фатете си го патот на време.

Е,
Ако продолжам со вакви валкани сонови(ммм), ќе можам да си изградам и кариера како режисер на порниќи. :cautious:
Дури и бројот на мислења ми е со перверзен број. И телефонскиот број. И секоја мисла.
Си најдов дијагноза. :свиркам:

Ајдееееее, врели костени парт II.

Профил на типичен фан на Металург од форумов:
-На форумот е минимум една година, но никогаш претходно не пишал во подфорумот ракомет, ниту пак дал некој знак дека следи ракомет
-Приврзаник е на владеачката партија, и како што следува е некаков тип на квази патриот кој навива за сите Македонски екипи
-Мислењата во остатокот од форумските теми му се тешко масирање на јајца, и повеќето го гласаат во форумџија со најтапа смисла за хумор и слични категории
-Почнал да навива за Металург пошто ги мрзи Комити
-После одреден период е посрамотем поради лупање на тешка глупост и покажување на своето ракометно нензаење, или па го провалуваат дека пред неколку години се палел на победи на Вардар, па мистериозно исчезнува од подфорумот ракомет

:icon_mrgr:

Негооо, ладно нек си ибе мамата :нинџ:
Којзнае кој ноември по ред, во кој сум факинг болен...
Седам во двор и го гледам блескањето на уличните бандери.
Ни ставија нови бандери, кои имаат некое чудно бронзено светло и цела улица едноставно блеска. Лисјата на дрвјата изгледаат како да се бронзени :icon_mrgr: Многу јака глетка, само што убива очи ако гледаш поголдо време :icon_mrgr: Пола другари ги колнат светлава, им блескале низ прозор, не можеле да спијат навечер. Епа подобро да има некакви светла, отколку воопшто да нема, како што беше во изминативе којзнае колку години :oops: Со децении беа истите бандери, горе со ониен тањирине како традиционалнине Кинески "тањир капи" :D
И то :гик:

Денов го посветив на два филма. Немав гледано речиси месец дена ништо.

Naked
Fitzcarraldo

Особено главниот лик од првиот ми остави интересен впечаток. Цело време ломотеше мрднати работи. Еве мал дел од нив.

Johnny: I've got an infinite number of places to go, the problem is where to stay.

Johnny: Resolve is never stronger than in the morning after the night it was never weaker.

Johnny: And what is it what goes on in this postmodern gas chamber?
Brian: Nothing. It's empty.
Johnny: So what is it you guard, then?
Brian: Space.
Johnny: You're guarding space? That's stupid, isn't it? Because someone could break in there and steal all the fuckin' space and you wouldn't know it's gone, would you?
Brian: Good point.

Louise: How did you get here?
Johnny: Well, basically, there was this little dot, right? And the dot went bang and the bang expanded. Energy formed into matter, matter cooled, matter lived, the amoeba to fish, to fish to fowl, to fowl to frog, to frog to mammal, the mammal to monkey, to monkey to man, amo amas amat, quid pro quo, memento mori, ad infinitum, sprinkle on a little bit of grated cheese and leave under the grill till Doomsday.

Инаку филмот успешно ја заврши работата. Ми го зеде умот во тие 2 часа и некоја минута, настрана од секојдневните прашања со кои се реметам. Меморијата знае да биде зезната работа. Замисли да постоеше опција да ти избришат одредена тема од можноста за размислување. Дали тогаш би се нафатил на ДА, или би продолжил со разлетување низ дуалитетот кој те развлекува од еден на друг крај до екстремност, убав спомен,тешка разделба, убава игра,тешка обврска, убав сончев ден, студена ноемвриска ноќ во која изигруваш надзорник и набљудувач на секој час.
И уште еден заклучок. Пред некое време имав пишано дека доколку знаев што ќе се случи, целото време ќе го посветев нему. Сега претпоставував што требаше да се случи и се случи. И најголем дел од времето го посветив и знаеш што? Пак не е доволно. И никогаш нема да биде...........вечната разделба го негира значењето на неговиот интензитет.

Да бевме цртеж на листот на мало детенце, извајан од мрсни боички. Сите да не гледаа и да викаа:
- Ох! Колку убав човек! Колку убава куќа и колку убав двор!
Да го закачеа листот на фрижидерот со магнетче и секое утро да бевме гордоста на мама и тато. Да можеа да не прецртуваат, доцртуваат, да ни доцртаат друго човече што ни ја држи раката, или бетмен маска, крила за да летаме, или меч за да го спасиме светот..
Никој да не ни замери, оти не извајале мрсните боички во рачињата на едно дете. Листот да бледнее ко сеќавањата, да жолтее ко есента и да ги пие боите во себе ко што пиеме сензација од очите на другите луѓе.

Ама дека не сме цртеж, и не висиме на ничиј фрижидер, и кожата не ни мириса на мрсни боички, ниту сонцето над нас нема очи и уста ко во цртежите на мало дете, никој не се радува на нашето постоење повеќе од оној кој доколку би биле цртеж би посакал да дишеме.

Драга К,

Знаеш што е многу лоша особина на некој начин е да бидеш неодлучна личност да влезеш во продавница по сок и да гледаш ко теле во фрижидерот и да незнаеш да се одлучиш кој сок да го земеш нормално бидејќи си неодлучна личност. Од ова полошо нешто нема дефинитивно.

ДК
беден период во животов, што допрам со рака се крши или пепел станува. Ништо веќе не оди како што треба, како не се родив едно женско да му удрев и јас ко колешката blowjob на професорите и на интервјуто за работа па можи и ќе ме примеа и мене. Ебана државичка сме ние и уште поебани ќе бидиме.
Правам иљачи сега за ногава оти џигер модра ми е, знаеш како викаат ко нема у главе има у ноге.
И пак ќе речам жена ниту разбрал некој ниту ќе разбере, кога гледам какви идиоти со IQ помалку од мува имаат гром женски ми иди да си го ставам на трупче и со сатор да го сецкам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom