Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Да бидам искрен не сакав да пишувам на темава ама пустото се исчуручив и јас и плачко голем станав.
Денес фино лепо си паднав на испитот кајги, барем да бев паметен ко што не сум и да не се замарав воопшто и вчера па да го поминев денот уште подобро.
Вчерашниот ден почна чорба гужвање по банки, трчање низ студентски по документи и туркање низ испотен народ, али добро е греота е да се жалам барем завршив работа истиот ден па сега е редно да се молам да ме има на листата на примени :unsure:
Вчера во живо запознав една прекрасна девојка, дете твое бе кајгано форумџиче :)
За разлика од мене барем ведра и насмеана али и да ми се лути морам да кажам премногу тврдоглава :pos: , научив доста работи од неа и се надевам дека не ја налутив бидејќи морав да бидам таков мрачен, досаден и едноставно ТАПА на првото видување поради милион ххххх причини, се надевам дека ќе се вратам во метрополата во поблиска иднина па да ја видам пак.
Денес пак арбајтен од ко се вратив дома и уште повеќе мора да учам оти уште еден рок останува за полагање па не смеам да кикснам пак како денес, ако сакам да запишам постдипломски годинава инаку го ебав ежо на летање.
Ајт отидов да барам тема за дипломска кај чичко гугл.

Драга,

Некогаш некои луѓе ги креваме премногу високо, а потоа се чудиме зошто за истите сме мали и неважни.
Јас Кајги, се сметам за особа која знае добро да процени карактер, ама во последно време се фаќам себеси како во луѓето го барам најдоброто. Знам, убаво е секому да му се даде шанса, ама игнорирајќи ги мааните на луѓето околу мене, кога-тогаш ќе се изгорам.

Не ти се пофалив, го видов вчера М. Се здебелил малку. Очигледно му годи животот без мене. Ама се гледаше дека му е мило што ме гледа. И мене ми беше мило. По начинот на кој се разделивме, не очекував дека ќе сака пак да ме види. Ама ете, и на кафе ме покани. Морав да го одбијам пошто се брзав. Ама кај и да е, наскоро сакала-нејќела ќе морам пак да го видам.

Утре пак полагам. Господ нека ми е напомош.

Поздрав и убава ноќ

Дипломскава на 100 дела е, не можам да ја средам литературата, во секоја книга различно е цитирана :mad:.

Иначе, многу ме мрзи да пишувам, резултатите се тие, што има да филозофирам, ама ете да се исполни некое правило! Уа, анархизам! Анфем. :icon_lol:

Што друго да ти кажам, овие од фринџ ме пореметија, по втор пат ја вртам.

Драга К...

Во денешно време повеќето девојки ги оставаат своите дечковци поради тоа само што немаат кола... а се заљубуваат во половни џипови... имаат дечко со голем мев кој го нарекуваат моето мече... :sick: До таму ли стигнавте?

Ех оваа моја чудесна Македонија...

Драга како може некој вчера што те направил од гомно по надоле денес цинично да ти пише дека си љутко не ме сакаш веке? мислам кајганче кај отиде светов?

Кајгано колку шо напрајв бизнис картички во овие 2 дена, никој нема напраено толку.
Конечно една да и се бендиса на мајками. Утре ги носам на печатење. Од толку мачење да изгледаат елегантно, таа ја одбра најобичната набрзина шо ја праев. Абе да знаев немаше да му ја тупам толку. Али ајде. Готово и тоа. :D

@.Sky. А ги немаш видено, таквите шо ги оставаат дечковците дека тие имаат поголем мев од нив. Mрзи.

Oчаен да почнам да учам level: music for studying and relaxation na youtube -.-

Кајгано како да се сконцентрирам бе? Зашто мозоков ми лета на сите страни? Ај заеби тоа ќе се оправам кога ќе сфатам дека немам време..
Него приметуваш колку брзо поминуваат деновите? Си лета времето.. ех што све не ми се издешава у последнава година, ама ако научив многу за животот, не се каам за ништо.

Како и да е, боље да престанам тука со филозофирање али знаеш и самата дека ме праиш посреќен кога ќе ти се испразнам :)

Добра ноќ

Драга К...

Го завршив и ова видео со превод се надевам го завршив добро бидејќи песнава дефинитивно има прејак текст... а еве мал дел од тоа што тој напишал за песнава
„Првото е буквално затоа што ја напишав веднаш по едно раскинување и се однесува на тоа да ја пуштиш да си замине од тебе. Но овде има и нешто поголемо и повеќе се однесува на тоа како е да не знаеш кого си имал покрај себе сè додека не си замине и мислам дека секој може да се пронајде во тоа“,

Деловиве растураат :confused:

Гледајќи во таванот во темнината​
во срцето го имаш истото она чувство на празнина​
затоа што љубовта доаѓа бавно но заминува брзо​
Ја гледаш кога ќе заспиеш​
но не можеш да ја допреш ниту да ја оживееш​
затоа што си ја сакал премногу​
и премногу силно си нурнал во чувствата​
Светлината ти е потребна само кога полека ја снемува​
сонцето ти недостига дури кога ќе почне да снежи​
а ќе сфатиш дека ја сакаш дури кога ќе ја пуштиш да си замине...​

Толку од мене одам на тераса да испијам кафе со исечукување на изгрејсонцето
(ако го има) со добра книга...

Офтопик

NelTu
Имам се видено низ ова наше Скопје посебно од овие тука забеганиве девојки човек да незнае што да прави дал да се смее или да плаче комично трагична ситуација се...

кајги не дека се правам некој теоретичар на заговор кој верува во виша сила ама следнава случка ми беше suspicious as fuck.
пошо денеска имам молери дома, вчера со мајка ми ја раскревавме куќата, и кога го тргавме троседот, нешто пукна, како да падна нешо, гледам дали се телефоните не беа телефоните, ај нема врска си продолжуваме со работа, ги гледам дата телефони беа на едниот кауч ставени, го зеам едниот и се пуштам на фб и нешто гледав за на факс, го слушам звони телефонот од некое далечно место, одам да го барам и гледам дека под тераса беше фрлен, да паднал ќе се расклопел целиот, особено како што е лабава капачката, плус сумњиво ми е шо од тогаш кучево од куќарка не излегува, го скапав молење не излегува незнам шо му е
fucked up работа кајги ...

ДК feeling kinda... weird you know... It has always been weird... it's just fucking stuff up my specialty and just simply everything falls apart right when I figure how to fix it... But, this time, I think I can fix it :) at least I got another chance this time... maybe for the first time I can remember and I'll try...
Now I got boosted up inspiration... па редно е да грабнам да цртам или да правам нешто, незнам, нешто воопшто :) Иии да ми фалеше канцеларијава и мачорот тука хахахаха :)
и така дк, ти велам тоа беше втор ладен туш ама и како и првиот (тој првиот пошо немаше топла вода) беше очекуван, it was bitter but felt somehow... nice
поздрави и честитки

extreme ways are back again! :)

Поминаа веќе две недели како те нема а мене сеуште не ми е јасно дека не си тука. Мислев ќе ми олесни зошто знам дека се мачеше на крај, но празнината си останува. Толку многу сакав да разбереше на крај колку многу те сакам, цел живот го поминав со тебе и никогаш нема да те заборавам. Сабајле кога станав не можев да си ги сопрам солзите. Знам дека емотивни разделби со песни ти се безвеза, но нека биде зошто душава ми сака. Се надевам си го најде мирот и тоа што најмногу ти недостигаше последниве години пред да не напуштиш.

Eи забораив да споделам шо ми се деси пред едно недела дена :D
Сам дома, дуваме у дневна нешо ау бау и другар ми се обраќа - Брат дај ми го даљинското да го запалам телевизоров.
Му подавам упаљач :facepalm:
Да го запали.. :facepalm:

ete me vampir...cela vecer na fb ko tinedjerka muabeti redam pa otidovme so drugarkata do park se istrcavme malce si dojdov i uste nemam son....a sakam da spijam kajgi vecer me ceka teska vecer...isprakanje so druskava si odi za Kanada :( jas ke si bidam zombi taka da znaes...a plus i da ti kazam vnukickata mi renovire soba ama srce nemam da i se razvikam...aj cao odam da listam bilten ima ubavi utakmicki denes

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom