Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Драга, значи најмногу ме нервираат луѓе што се тоа што се благодарение на некој друг, значи ги искористиле трудот и маката на друг а ти кажуваат којзне што и ти "сучат мустаќи" а уствари не виделе ништо во животот, си го прчат (со извинение) по цел ден по кафиња и од мене до тебе за да губат време. И он мене ќе ми кажува ЈАС што да правам со МОЈОТ ЖИВОТ дали сум се деградирал или не, или пак ќе кажуваат за други, знаеш таквите се експерти за СЕ, они се знаат а ТИ нишо не знаеш.
Значи мојот живот си е мој... ПОМИНА ТОА ВРЕМЕ КОГА СЛУШАВ ДРУГИ!

Мрзеливо Понеделничко попладне...Како и секоj здодевен ден..Топол,се потиш ко свиња пред колење и бараш ладна вода за да ја згасиш жедта устовремено надевајки се дека ке заврне.И од никаде ти пишува стар пријател на српски.
Го прашувам која ти е фората што не зборуваш на мајчин јазик?Ми вели:Јer sam Srbin...
Па кого бре зезаш ти мали?Ако си ти Србин јас сум од Мајами,и имам кука на плажа и секој ден пијам коктели...:icon_mrgr:
Ме интересира...Која е поентата што некој зборува на туг јазик а не на мајчиниот?Глумиш фраер?Мафијаш?Што?
Ти е_ам лугето на денешницава...Вака ништо не се постига...Срамота...Ругај се себеси.

Кајги моја драга најдрага,
Положив! ПО-ЛО-ЖИВ!!! Не ми се верува :vozbud:
Толку се плашев, а тоа 20 минути работа да ти било.
Му викам на асистентот: „Со една задача положена сум, така?“.
Вика:„Да“.
„Епа добро тогаш, јас си одам.“
„Ама имаш уште 2 часа за решавање.“
„Не ги знам другите задачи“
„Ама како така? Најтешката си ја решила, оваа првата е 10 пати полесна.“
И ми пукна филмот. Му викам:
„Види, ја сабајле станав, се облеков, излегов од дома и поминав 100 километри за една шестка. За шестка дојдов, и со шестка си одам одовде. Ајде поздрав.“
Остана човекот со подотворена уста.
Битно ја предметиштево си го откачив, ова ми е најсреќен ден цело лето.
Е сега, откако отспав, малку главата почна да ме боли од алкохолот, ама ако, вредеше. :D

Здравјето ми се зема од статусов на фејсбук кој се врти на нет:

„Јас сум тој, оној малиот што има рак. Сигурно знаеш, јас сум тој за кој собираат пари за да преживее. Да, тоа сум јас. Јас сум кутивчето за доброволен прилог, жиро сметката во вашите банки, хуманитарниот концерт и хуманитарниот број. Тоа е мојот број, тоа е мојот живот и мојата реалност. Да, тоа сум јас.

Јас сум и оној што го помина детството по болничките ходници, оној кој славеше родендени по болничките соби, кој го гледаше Светското фудбалско првенство од болничкиот кревет (ме прекинуваа медицински сестри за да ми измерат температура). Јас сум и оној кој го исцеди животот од своите најблиски, како што оваа „моја“ болест го испива од мене. Би сакал да не беше така. Посакувам никогаш да немавте слушнато за мене и да ме познаваше само мојата фамилија, пријатели и соседи. Или да слушневте за мене, но по нешто убаво. Да сакаше Господ, јас да бев ’оној малиот’ кој го напушти училиштето затоа што не му одеше. Ма би прифатил се, само да не бидам ’оној кој има рак’.

Жалам што сум ви тежина и обврска, што сите ве молат во мое име да ми помогнете, што и јас ве молам во свое име да ми помогнете, а верувајте не ми е за мене. Не можам никако да им го направам тоа на моите - да останат без мене. Гледав како моите ’пријатели по постела’ одлетаа, видов која тага ја оставија зад нив и тоа мојата мајка не би го поднела. Како да и го направам тоа? Кој од вас би и го направил тоа на својата мајка?

Затоа решив да успеам и кога сето ова ќе помине, ќе завршам и факултет за да може и мојата мајка ’по кафиња’ да се фали и гордее со мене, а не само да зборува за рецептите кои го лекуваат ракот. Да, ќе имам и семејство и свои деца и на нив ќе им раскажам, се ќе им раскажам. Како нивниот татко, еднаш одамна беше болен и како се ’извлече’. ЛУЃЕТО му помогнаа! Сите беа тука за него и никогаш, ама баш никогаш тој тоа не им го заборави...“

Статусот е на деветнаесетгодишниот Неџад Бешировиќ од Цазина, Босна и Херцеговина, кој боледува од канцер на лимфното ткиво и веќе 6 години ја води битката за живот.

2.jpg

Не те познавам пријателе, ама денеска не те извадив од глава. Ме боли кога ја читам твојата решеност да истраеш, да не се предадеш, да му пркосиш на ракот, да му се радуваш на животот. Рано ти е да одлеташ пријателе, имаш уште многу Светски првенства во фудбал да изгледаш тука. Само храбро:(

Секогаш втор,она моето веќе видено пред 3-4 години,не сум интересен.....че им го тратам од глава. На почеток демотивирачки делува,потоа го конвертирам у мотивација,оти ќе збрлавам :icon_lol:

Незабележителен у нивни очи,а таму прв треба да бидиш според сите закони на универзумот,нели така не учеа мали,прво сме ние блиските после другите :facepalm:

Немам рак,и не ми ги газат мачките оти ги немам,ама очигледно празно се осеќам исто како да ги имам и двете.

Кој знае кај пишува кој шо заслужува,заебано е се газиме сами.......

Патем,банана генерација,ни мигдалите велат не се погодиле таа година измрзнале :icon_lol: шала на страна,сериозна работа е,кога ќе споредиш шо било пред нас......

Stvarno najtapa rab se toa ispiti u avgust....
Bolje da iscistis u juni sve...avgust najtapa period za ucenje e...
Aj ke bide.. :-)

Прв пат или втор пат пишувам во темава нензам точно..
Драга кајгана
Утре имам испит на факс а немам ништо научено.. од петок се молам да седнам да научам барем нешто да извадам една ебана 6ка ама ме пука некоја јака мрза и ич не ми се учи. Дали е пошто има фатено услов да си упишам втора година или нешто друго појма неам...
Секој ден си наоѓам некоја занимација само за да не учам..
Од саботат до сеа ја изгледав цела 3та сезона од Hawai Five-0, од тоа што имав желба да учам...
Божем сега седнав колку толку да прочитам нешто за да не идам утре и да остаам празен лист ама што не иде не иде..

Draga kajgana
zaso be nekad mora da se zamarame za nebitni luge vo nasite zivoti i da gi trpime kako ni kakat nad glava???
Sranje be samo uste ova dosadnite luge se stetni mnogu po zdravjeto ! Amin nema veke trpenie spasenie od utre sve picke mater teram !
Dobra nok fala na vnimanie kajgi

Љубовта доби ново имеееее кајганооо :D

7188502000_99d61db709_z.jpg
a

Дојди прекини да ги јадеш. Да те видам :D

кајганче....зошто лугето не сватат дека ако нему му е досадно неможе и тебе да ти биде?
Синока кајги бевме да не претерам едно 20-25 луге,само еден беше ко гомно скиснат :notworthy: му праиш муабет он прави фаци...не му праиш муабет гледаш како прави фаци у фазон демек највечи фраер у мало....а кајги девојка неможе да заврте имаше една ја фати како го вара и сеа нон стоп муабети од типот: сите жени се курви :facepalm: и така синока морав едноставно да го отерам у пм и да му кажам се...дека додека сите мои другарки ме молеа да не му кажувам кај ке сме дали ке излеваме јас пак ајде добро дете е :oops: он успеа на сите да ни пукне филм...сите се за него никакви сите машки немат стил само он да ти имал бе човече :tapp: и сега кајги добивам порака од него дека сум имала камионџиско однесување и дека он мене ми мислел за мое добро :unsure::unsure::unsure: значи на денешно време само не цени никој и одма ке дознаеш кој што мисли за тебе нема везе шо со особата се знаеме едно 11 години....тоа е кајги жално жално :place:

Кајгано, страшно ме боли глава. А кога ме боли неможам да престанам да мислам на 300 глупости. И така лежеќи дојдов до заклучок на едно прашање кое долго време си го поставувам.
Зошто луѓето јадат лудо?
Епа јадат зашто лутото ти е исто како секс. Устата ти гори, а и слатко тие. А во другиов случај ем боли и пак слатко. Нели имаш приметено секогаш кога јади некој луто, офкаат или уфкаат појма немам како да ги наречам тие звуци. Пак истото асоцира на секс.

Гуд фор ми, арно шо не јадам луто.
Лека ноќ.:гик:

Омајгат : )
Kajгано, он наручи еспресо и киселу, принц крофну,кока колу, па ладно нес : O Омајгат кајгано
Колко ли му се сере ск, још бурек и јогурт му фали па да сере сс царски рес, гз неможе да му постигне колко му се сере

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom