Ооооооо Драга
за некој сат треба да се стани и да се работи а мене од проблеми око не ми се затвора. Ми се руши целиот свет околу мене, се чувствувам како да сум пред умирање едноставно изгубив премногу луѓе кои ги сакав и ми значеа најмногу на светов за многу кратко време, ме нервира и општо однесувањето на луѓето околу мене. На никој не му се работи, по 25 и кусуро години чекаат на мама и тато и машки и женски....ама не се тие виновни виновни се родителите што ги разгалиле така, али поради тоа си го однесува понатаму оној кој треба да ги трпи оти тие фамилија не гледаат то е јасно. Незнам како да помонам каде што можам оти и јас веќе незнам што е исправно а што не е. Колку повеќе паѓам психички толку паѓам и физички, немам желба за ништо едноставно читам премногу за нешта кои може да ме однесат до совршенство во физички изглед за кратко време но дали ќе имам придобивка од тоа и дали е исправно. Вака не бива, срце ме боли да јадам дома поинаку од другите кога ги гледам дека не расфрлаат како мене никој и се хранат она што е неопходно. Храната ни е дадена да живееме а не да се правиме бикови и спартанци од неа, оти живееме во доста мирен свет во поглед на војни и такви срања па дополнителни лускузи.
Пред 10тина месеци живеев во хармонија, ги имав покрај мене луѓето по кои тагувам сега, имав милиони планови за во иднина, поддршка за секој чекор кој го правев, а сега едноставно не ми се чепнува ништо. Денес завршив малку порано на двете работни места и спасив 3-4 саати од денов али преморен сум и пак не ги искористив за вежбање. Утре пак на терен уште од раните утрински часови, упм да фатат сите села ги научив во околијава. Нема време за излегување, али едноставно немам ни кеф да излезам и да се сретнам со други луѓе, едноставно со колегиве на работа решив од старт да се поставам како колега и толку, на едниот сум му претпоставен, другиот е син на газдата и разгалено копиле, а газдата душа човек. А дома со домашната работа е то е веќе поинаква приказна, работата која до лани ја имав заедно со татко ми сега е на мене сам, на секој чекор доаѓам до ситуација да неможам да дозавршам нешто или да неможам да најдам каде е оставено и посакувам да е до мене и да го прашам

. Многу пати мислам дека се ова е сон и си викам ајде ќе се разбудам али изгледа грешам.
Ќе се прашувам додека сум жив што е тоа што ни го креира животот, дали самите или постои нешто што го викаме судбина, нешто однапред напишано и по кое мора да го тераме животот. Што е тоа толку совршено да може да ни го планира животот однапред како да игра шах со нас.
Многу мразам да се жалам на луѓето околу мене и затоа во последно време сум сосем поразличен од тоа што бев, разговарам само кога морам и си ја бркам својата работа оти 99% ако се жалиш ти се ситат, а другите 1% не те ни слушаат што кажуваш, али не се издржува и сполај му на горнион шо си тука па да си кажам маката.
Ај поздрав и се надевам дека утре ќе биде подобро од досега.