Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Драга кајгана што е најважно во животот? кои се најважните нешта за кои треба да се бориме?

Дали тоа некој се запрашал зошто секогаш толку т.е скоро целиот живот бараме човек со кој ќе го поминеме животот? премногу прашање а премалку одговори понекогаш не треба да ги бараме одговорите на некои прашања бидејќи скоро и да не постојат ... иако можеби некој ќе каже за секое прашање постои и соодветен одговор јас не мислам така на некои прашања одма не можеш да најдеш одговор а причината не ја знам јас самиот и тука нормално се поставува прашањето зошто секогаш трагаме по нашиот животен партнер? еве нешто интересно ... според Платон, луѓето некогаш биле поврзани, со две глави, два пара раце и нозе, сè до еден ден кога богот Зевс (најверојатно бил многу изнервиран), не ги казнил луѓето разделувајќи ги. Така човештвото останало проколнато, во превод цел живот лутаме за да си ја најдеме сродната душа од која сме биле разделени. Па така, како што напишал Платон, кога сродните души ќе се најдат еден со друг се случува нешто толку прекрасно – тие повторно се поврзани. Тие си припаѓаат еден со друг, духовно, се љубат и почитуваат, претставуваат една целина.
Интересно зарем не? но ајде да се вратиме во реалноста ... јас драга кајгана не можам многу овие моабети да ги правам со некој ... освен само со една личност тоа е мојот другар но тој ... и него гледам често .. и не сакам некого да го замарам многу многу со вакви моабети ... повеќето девојки со кои имам разговарано кога правам моабет што е важно во нивнот живот Кариерата - парите - и дом да изградат и на нивните цели најназад стои како едно мало зборче кое толку тешко го изговараат а тоа е зборчето ''љубов'' мене ми изгледаат како да се плашат од тоа бидејќи еднаш биле изгорени ... но зошто да се плашиш? зарем во целиот свој живот се важни парите? јас би рекол дека љубовта - пријателството и семејството се најважните работи за кои треба да се бориш а од посебе и да работиш меѓувремено но тоа на денешно време се помалце сфаќаат дека најголемата работа постигната е семејството да го изградиш ... а во попатот секако дека и кариера можеш да градиш и покрај себе да имаш личност со кој ќе делиш се, добро и зло и тн. Некој ќе каже еј па овие работи се невоможни да ги правиш во исто време ... јас би рекол тој што ќе каже тоа дека е човек кој не сака обврски премногу, човек кој се плаши да не биде повреден што е тоа многу кукавички ... но едно не можам да сфатам како може една жена да се омажи за некоја личност а во срцето длабоко во себе носи сосема друга личност со која кога заспива со помислата кај него ... и единствено привлечна е женидбата од љубов. Да се ожениш со девојка само затоа што е симпатична е исто како да купиш нешто непотребно, само затоа што ти се видело убаво. Во брачниот живот најважни нишки се љубовта, сексуалната привлечност, едно тело... се друго е несигурно и здодевно, без разлика колку паметно сме пресметале се. Значи, не ви треба симпатична, туку сакана девојка...

И крајниот одоговор кој би бил драга кајгана? јас би рекол дека основањето на семејство на што е можно поголемо е нештото кое вреди да се бориш ... a јас сеуште трагам по мојата понежна половина, личност која ќе ме прифати онаков каков што сум бидејќи тоа е најважното човек да те сака онаков каков што си а најмногу кога ќе го достигнеш дното бидејќи секогаш постои такво нешто ... Некако како што гледам денешните Девојки немаат ни Вистинско Д од девојка ... не можам да го сфатам тој филинг во да се напиеш до даска да биде пијана да се треска од земја и кога ќе ја видиш со ратечена шминка како да е излезена од хорор филм, излегува во дискотека запознува некој тип се пика во кола одат некаде и што се прави нормално ... си се секса :facepalm: и при тоа кога ќе правиш со неа моабет како да е светица ... а кога ќе ја видиш во град како од лудница да излегла :facepalm: лошо ... многу лошо ... 90 % го изгубија она вистинското во нив исто како и машките ... тапа ... (n)

И еве слушај ... се изнувам драга кајгана што ме изнаслуша ... на овој цел реферат (y)

Кајги, треси дупе!
И поздрав до Евреите, да не беа они немаше у диско да искачаме, немаше да пиеме, пушиме и да се сексаме. Благодарност!

Д.
тамам вујко ми ми даде маица со натпис: I <3 MILF ....надвор заврна, застуди и сеа не можам да ја носам :facepalm:

ај, ај, летото е на праг :icon_lol:

p.s. чувството кога знаеш дека си сакан од личност која НЕ е дел од твојата фамилија :P

И така оди тоа во животот, те разочаруваат оние на кои највеќе си им се воодушевувал. Убаво ми викаше мајка ми: Никогаш немој премногу да им се воодушевуваш на луѓето, за кого и да се работи. Па уште ќе те натераат да се сомневаш во себе. Море марш! Немаш очекувања, немаш разочарувања. Не сум нервозна, одамна научив како да си ги штедам нервите, престанав одамна да се нервирам, ама разочарувањето не можам да го скријам.

Денес е првиот ден во мојот живот во кој посакав навистина да си одам од државава...

Дефинитивно, доволно беше... одамна реков дека нема да чепкам по туѓи приватни работи, да скинам некој пасворд. Но, ебана љубопитност, ме оговарале... Читав како сум имал добра душа, како сум бил премногу добар, како секој кој ќе започне муабет со мене го почитувам дури и толку многу што сакам да се дружам повеќе со нив... И знаеш што? Поради тоа што сум толку ебано добар бегаат од мене, од 4 различни личности да го прочиташ истото... А таман останав без цигари и реков нема веќе, истрчав надвор лутав низ центаров пола саат додека најдов трафика, дури се вратив пола кутија ми отиде. Испукав, не, не сум лут, ебано бесен сум. И да, досега со тие што ми згрешиле играв игра која знаев дека неможам да ја изгубам, бев сигурен. Сега ќе играм игра на се или ништо, премногу бев добар, т.е. премногу сум бил добар па луѓето бегаат од мене. Да да да, драги мои пријатели другари или што и да сте, ми скурчи кога паѓате и доаѓам да ви помогнам, но потоа ми газите на вратот, ми скурчи да ме игнорирате поради што сум премногу добар, ми скурчи од сите ваши ситни насмевки кои ми значеа многу, а немало вистина тука, ми скурчи од тоа да сум добар. Си мислев, биди добар, ќе ти се врати... дааа ми се врати, ко бумеранг и ме стресе многу добро иако не го фрлив толку јако ми се врати премногу. Доволно беа сите овие ебани депресии ради мојата неспособност да сфатам што уствари се дешава. Доволно е... кога ќе ми изрикаат сите демони од внатре, бегајте, ете ви шанса, ако бегавте кога сум бил добар, сега бегајте уште подалеку. Изгубив верба во луѓето одамна, но сега веќе не си верувам ни себеси, претеравте сите...

По пауза од неколку години, бев на матура. И пиев пиво и пеев на караоке. Пепло, бил зборот.

ДК,

Ќе го направам тоа што мислам дека треба. Вишок? Можеби, најверојатно. Ама од пуста исполнителност, ќе го направам.

Скоро сум помирен дека јас ќе испаднам виновникот на крај. Ништо ново.

Вистинските пријатели ќе се видат пак на дело.

Поздрав.

Аии што се овие тахикардии рано сабајле.

Пола таблетка енап, главоболката поминува, ахх мај тики тикл...

Четвртоку, немој да си тажен.

Мувиве гризаат, небаре доаѓа Апокалипса. Можеби и веќе е дојдена.
Полудевме од соништа. Ни мирисаат дури и перниците на некои неправди.

Кога ќе ти каже некој дека денес е датумот кога најблизок негов починал пред хх време, само сакаш да се скриеш во некоја лична празнина и да молчиш.
И да му ја посветиш сета среќа на светот.
Затоа, Трент Резнор знае како да те спаси.

М.

Драга Кајгано...

Го извадив повторно велосипедот...Денес повторно ке возам...А потоа ме очекува тенисот во спортската сала.
Сакам да спортувам,дел од мојот живот е тоа...Ме смирува исто ко и музиката.
Си мислев ДК зошто денешната младина поточно повеке од женскиот пол се толку опседнати со парите?Ако некој маж нема пари автоматски бил лузер? (n)
Не,за мене лузери се оние кои гледаат во парите,да биде добро финансиски обезбедени,со добри автомобили инаку ништо од бизнисот.Да,за мене се тие лузери кои се опседнати со материјални нешта.
Mислам која е поентата да бараш некој партнер со длабок џеб а да не го сакаш?А глуми вечна љубов?
Јеботе...Некои не знаат што е љубов...

Повели,да ти тргне денот. :icon_lol:

ДК,

Како можи бе на толку пишување да падниш.. Мрш искомплексирани професори.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom