Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Кајгано.
Ти натежнале трагачите по лајкови и нови другарчиња,оти неможат да ги задржат старите.
Па нормално дека неможат,тие не се држат ниту бараат,спонтано се стекнуваат.
Исто како и интелегенцијата,за која мислат дека со чашка ракиичка и пцовки на дијалекти сама ке им затропа на врата.
Пак ке повторам дека толку си разновидна,а богами и полна со работи кои вредат да се видат и прочитат,може ке успееш да ги ,,просветлиш,,и оние кои досега никој не успеал.
Полека измина и овој бран на празници,блазе си им на оние кои знаат и можат да ги прослават.
Оти нели сите сме различни,па мора да постојат и оние кои промовираат мир во светот на зборови,ама не ја научиле лекцијата за делата.
За сите има надеж под ова небо па камоли во твоите крила :D ......ајде нека цветат кокичиња,нека вртат гзови момичиња,за да има на што да плазат момчињата јазичиња.

Драга кајгана ... пак напишав текст ... зошто? зошто?

Збор кој создава илјада слики

Зборовите даваат одговори, но создаваат и нешто помоќно, прашања.
Да кажеш нешто е моќно, но помоќно е да не го кажеш ... постојат моменти кога зборот нема потреба да се искаже, збор кој знаеме дека другата личност може да ја повреди. Но тие зборови ја создаваат и тишината, тишина од која понекогаш и самите се плашиме...
Постојат и зборови кои добро се чуваат и чекаат да бидат откриени, кои ние самите не сакаме да ги откриеме кои чекаме некој друг да ги открие ... Но често сме и неми и не знаеме кои зборови да ги употребиме. Без зборови ... нема тишина. А без тишина ... нема зборови. Кога ние молчиме, ги чуваме зборовите за себе додека некој или нешто не не натера да прозбориме. Понекогаш отвараме уста и самите ние создаваме ураган од зборови, за кои молскавично повредуваме нечие срце, ураган од зборови со кои создаваме лоша слика, слика со која подоцна се каеме и се разочаруваме од самите себе си, но и другите ги разочаруваме од нашите искажани зборови ... Но постојат и зборови кои кога ќе дојдат можат да те разбудат ... зборови кои можат да ја заташкаат измамата. Многу често користиме и лоши зборови, зборови со кои сакаме да го сокриеме нашето минато ... збор кој во иднина ќе биде пречка за убавиот збор. Постојат нешта кои секогаш ќе ги паметиме а тоа се зборовите, понекогаш добри но многу често тоа се лошите зборови. Зборови кои засекогаш ќе останат во нас, зборови кои некогаш молскавично го пресекле нашето срце, нашата душа која ја поделиле на милион скршени парчиња ... парчиња кои наликуваат на мали ситни стаклеца од кои самите ќе се исечеме ...Зборовите се мисли што се претвораат во акција, зборовите се таму. Спремни да се употребат. Зборовите провоцираат, не движат, не прават незгодни. Зборови кои не носат во немирните води, води кои порано или подоцна самите ќе се удавиме ... Понекогаш се прашуваме самите себе си чии се тие зборови? Кој е нивниот сопственик? Еден, двајца, сите? Што вредат нашите зборовите ако никој не ги слушне на другата страна, страна која толку многу посакуваме да ги слушне нашите зборови во истиот миг. Некогаш рекле: една слика вреди илјада зборови. Но кога зборот вреди, може да постојат илјада слики. Зборот е најмоќното оружје на човекот, кое постојано и постојано го користи за добри и лоши намери за разлика од моменталната ситуација наша ... Зборот вреди, секогаш постои убав израз и позначаен од она ''Ти давам збор'' Ти давам збор. Тоа чин на преданост, љубов, доверба, не е само обичен израз, тоа е нешто многу моќно оружје, тоа е поставување во животот. Тоа е чин на верба. Зошто на крајот кога во животот ќе се најдеме во безвредна ситуација, зборот е нашата последна надеж, тоа е последното наше оружје кое може да не спаси.

Текст: Ѓеорги Живковић Тантур

923083_173321232831614_2043102583_a.jpg

3ov4q3.jpg

:icon_lol:

је, пак така, сношти демек трнав да се изочукам али тапа ... вечерва од шо немав шо да прам слушам Bad Copy новиот албум, утре правец скопје па заутре работа и така, поинтересно ќе е :)

Кајг, шо слушам попојве нешо се дрогирале?
Ти &*@% лудата земја, за ваков сексизам инјекција, посебно кажано од таква погана уста.
Све ретардирано, бре, све ретардирано.

Чоек не чини да се однесува претерано сериозно оти че биди досаден. Чоек не чини да се однесува ни претерано лефтерно оти че го напра будала.
Чоек не чини да слуша многу Блок Аут или Редиохед оти че го напра наркоман .
И шо е мајката најубо да бидиш?! Будала, досаден или наркоман?!

Како и да е немој никогаш да бидиш досаден будала, е од то полошо нема.

Ако почнам да ти пишувам тоа што сакам да ти го пишам ќе нема доволно меморија форумов да го собере тој 58 трилионити терабајтен текст.
На кратко кажано или коцките ќе се наместат или ваква ќе биде работата...

a-simple-solution-580x435.jpg

П.С Ги оставив цигарите, последниве деновиви само цигари сонувам. Веќе 6ти ден немам запалено и лошо ми е.

Легнав во 12 станав во 3, секое лето истата приказна маки да мачиш сон да те фати како чоек да се наспиеш шо ќе беше склетчивка легнувам уморна сонлива и почнува мозолецо да работи против мене тешки филмој шо ќе биди ако биди ако не биди како ќе биди и ве ме по толку превртвања пак пред пц , гад блес кајгана шо ќе праев иначе , са се мислам да не ја згрешив темата можи во кајгана психолог требаше да пишам :cautious:

Драга
4:30 мин. Надвор се истури, свеж воздух.
Колку ми требаше вакво нешто да седнам на тераса и да се опуштам максимално.
Го обожам ова време :pipi:

Драга,

конечно се враќам за дома, штета што овој празник не го поминав таму каде што сакам, но по болници.
Забележав дека секој велигден си зема жртви за празникот. Среќен сум што не стигнав до таа работа, па еве ме сеа, здрав и жив. Повторно се совземам психички, се врќам со мислите, се враќам во родниот град каде што припаѓам. Ќе помине и ова и сите лоши мисли и работи кои ми преминаа преку глава овие денови и ме стегаа длабоко во душата.

Позитивна мисла на денот: Ценете го животот, ценете ги оние кои што дале све и се жртвувале за вас. Тоа не е го опишува крајот, туку љубовта. Припазувајте кога ја ковате вашата среќа, да не удирате по прстите на најблиските.

До наредно читање, драга.

Белград е преголем ако го шеташ во еден ден......
Се ме боли...и не само шо шетав таму бев и на шетња во Дивчебар...
Ме опечи сонцето а ладно беше ептен и дуваше...
Сега че си легнам , утре не шетам че се одмарам дури другиден или по другиден....
Одвај чекам да одам во золошка ми ветија дека че ме носа пошто му напнаф :D

Да си знајш дека че те запоставам и тебе и твоето ретардирано другарче фејзбук, однапред ти се извинувавам.... а на фб че видам шо че прам...секако нема ништо ново за велигденоф....мајка ми колку да ја занимавам , да ми пишува да не ти дојди , да му ги напрајш чаршафите лом таму , клај си влошки :tapp::facepalm: , оти немаш ништо клаено слики....:vozbud: кај си ...не мочам без тебе....не ти влегувам в соба оти ѕнам дека не си тука и тешко ми пајџа...
А ко че сум дома рецка не ми мава ....по цел ден на фб седи....сега си начека не сум тука ....па реши на фб да ме малтертира:facepalm: да ти пратам шо ми пишува и тебе че ти доди едно десетпати глата од ѕид да си ја мавниш:tapp:...туку морам оти се му пренесува на татко ми , че речи оти не пишува , да и пишам....
Лека нојч кајганче ..срцка си најголема , и да ти кла јајца горе за украс , како шо ти кладоја ѕинѕурки ѕа нова година , ама слабо и нив годинава , не му се вапцаја изгледа убо....јас да ти се пофалам преубај ге напрајв , че ти клам слика во наредна прилика да видиш...
:love:

264463_3033427692109_247679291_n.jpg
ко че се вратиш те чека којнчево , да ми го пазиш и да ми го храниш и војца да му даваш редовно :D

За три топки сладолед 50 денари, викам пичката стопанкина ќе ебам уште еднаш овде што ќе седнам ние ќе ги богатиме да му ебам фамилијата во уста :icon_lol:.

Иначе јас арен а ти? Решив повеќе да не бидам фин тип мора да смениме малку вака не бива :icon_lol:.

Извини што е љубовна.....

Ди Кеј

Зошто бе срце мислам дека само на Скопјани се тренираат закони?
Зошто имам чувство дека само во Скопје ти пишуваат казна ако не поминеш на пешачки? Зошто само во Скопје е забрането да се пуши по кафичи и дискотеки?
Само во Скопје очигледно и за појас ќе ти пишат казна, за погрешно паркирање, за фрлање отпушок.

Ди Кеј, немаме ние толку пари.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom