Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Драга, да ти кажам дека ќе си легнам да спијам како бебенце. Денов почна одлично, заврши феноменално!
п.с.
603595_10200315089692347_615044076_n.jpg

:drk:

What is left to die for,
what is left to give...

цел ден се чудам за ова...
него заеби то демек 1ви мај, ваму таму- никаде. Си дремев дома со една лименка пиво и лаптопот на скали, надвор топло, се додека не ме собра татко ми на работа... и тој го прескокна први, јбг... Само знам дека од досада почнав да прам лоши работи, многу лоши работи, има многу луѓе да ме мразат за некое време... и не од така што ми текна, туку ми текна дека морам да почнам да враќам, многу „долгови“ имам... И пак како секој идиот незнам што понатака, поточно незнам веќе ни што утре, а не па за друго. Time to get serious, get stuff done AND settle a bit... enough bullshit happening to me because of me!

Шо е поубо од мајка ти да ти испечи стек , напрај салата и да ти донеси нешто за пијање а ти да си седиш на тераса со лаптопо и да си ги ладиш нозете во легенче со шампон од бреза ?

Драга,

Прекрасен ден, може ова да се повторува почесто. :pipi:
И нешто најако што имам прочитано е :

Џвакањето мастика ја заголемува моќта на мозокот. Еве од кј е толку паметен Фергусон :)))

Драга,
интересен 1ви Мај пропратен со reminisce, од она позитивното. But I love reminisces, само ако се работи за весел stroll down memory's lane. Иако некако глупо почна денот, ради егејците, глава не се крева од нив, они ми ти биле некои експерти за политика, па уште па ако се од дијаспора? Одма пиши тамо дека докторат имаат... ревизија на референдумот од 1991ва... Заеби тоа, секогаш крајот го краси делото, а денов заврши with a bang, мислам дека посовршено не можеше да биде, а од друга страна пак... премногу среќа параноја ствара, чекам Марфи во секој момент да ми стропа на врата, зло створење. А и ми се спие, многу, го допушувам последниот цигар додека во позадина Брајан вели "Days before you came counting breaths inside me...". Среќа Драга, среќа.

Кајганче!
Периодот на непроспиени ноќи официјално започна.
Доста време не сум била будна во 4 саат сабајле, гледајќи го градот со неговите последни светла кои уморно треперат додека други веќе се одамна изгаснати и потонати во длабок сон.Се соживеав со првиве, пронаѓајќи се себеси како уморно треперам за сон меѓутоа сонот никако да дојде.Празни улици, по некој џагор од пијаните кои го кршат последното испиено шише, тивко ветре и јас.И покрај мирната атмосфера во себе чуствував несигурност, неспокој и страв.Повторно во клучни моменти мене ми се руши самодовербата, вербата во себе.Не сакам да се измачувам а уште помалку да зависам, од било кој.Како почесто ги кажувам овие реченици, се посилно се предавам на потребата за сигурност и стабилност.Не, не сум единствена, бар тоа го сфатив после толку исповедувања дента.
Еј, и јадев бисквити и млеко во 5 сабајле, убаво ми дојде на душичката :LOL:

Кајгано,кај ги клавате тука јајцата да украдиме некоја идеа?:sneaky:

Само ради едно го сакам крајот на месецот,кај и да е ке има зошто да се оди до банка.Ради се останато заборавам кој ден во неделата сме.
Таман си помислам дека знам,пак увидувам дека трагам по смислата на животот.
Море ја знам,или па не? :oops:
За да бојадисиме јајца на овој ден,на утрешниот да одиме до црква,во недела да се собериме на куп со фамилијата,а во понеделник?
Или не сум наспана или сум во пмс,или ме фатило нешто трето,но НЛО не ке да е :rolleyes:

Ахх да му ибам стопанката, 4 тома за учење имам, сега шо прајме? :icon_lol:

Ponekad pozelim da ostavim studije
I upisem neki zanat,
Pa da budem pekar, limar, il' moler,
Da ukrotim struju i naucim da opravljam bojler.

Il' da budem dimnjacar i donosim srecu,
Da budem majstor za frule,
Da pravim servise il' duvam staklo,
Ne morah na fakultet,al' mi se omaklo.

...

Сум се набилдал сега од сабајлечки приметив :pos:

Иначе цело време мислам на децата и се молам да останат живи и здрави!

Драга,

Уште од сега знам од Дедо Мраз што сакам за Нова Година.

Да им разјасни на сите што е облина, а што е само сало.

Гледам дека многу прават збунки. :confused:

Шо е поубо од мајка ти да ти испечи стек , напрај салата и да ти донеси нешто за пијање а ти да си седиш на тераса со лаптопо и да си ги ладиш нозете во легенче со шампон од бреза ?

треба да се укине производството на овој шампон одма ! хех....бреза....демек....со витамин дури...хах

не е арно кај мене....се додека сум тука.....дефинитивно

„Доаѓаат облаци од Матка, ќе има невреме.“ - античка скопска поговорка.

П.С. Мене ме банираа за 1 цитат само во темава.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom