Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Драга Кајгано.

Познато ти е тоа чувство кога знаеш дека коцките се поклопени како што доликува?
Чувството кога се глупираш со саканиот и правите планови за иднината макар биле смешни и глупави гледајки ги од страна?Е мене ми се совршени,а и тој е совршен :icon_mrgr:Му го сакам и хуморот иако е чуден ..
За некој ден и најбедниот месец ке заврши,Октомври...а со тоа и почестите средби со него,зачинети со шетање по дожд и пеејки ја

Toа го сакам...

An_Autumn_Rain_by_Leonidafremov.jpg

А зошто и го опишувам сето ова кога е тешко да се искаже со зборови.
Само ке кажам.Нека живее љубовта.:love:

Документи,документи, документи.....
Не било лесно ни шеф да се биде у пм...

колку да се пофалам шеф дека сум

Дома копаме тоа подрумот нешто ситни измени, па ме интересира кого треба да контактирам од влада за да дојдат функционериве свечено да го пуштиме во погон?
Горде...Таа е за внатрешни работи..:D

Kajgano,
nastrana toa muabetot so bildanjeto, odamna ne sum zapoznal nekoj od forumov. Tie sho bea za zapoznavanje gi zapoznav, ostanative pederi se.

Кајги,
постов сакам кажам не знам речам.
Милион пати почнав, па избришав.
Што да кажам, понекогаш луѓето имаат потреба да глумат за да скријат што стварно мислат. Има ситуации кога не сакам да кажам што стварно мислам. И мразам кога
ми се анализира секој збор и потег, што ли стварно значело, ко божем сум отишла на психијатриска проценка.Кога ми пробуваат да ми навлезат во психа. Ако сум сакала да кажам нешто ќе сум кажела.Стварно не ми е јасно таа потреба вечито да се бута нос кај што не им е работа.

И уште нешто. Многу ама многу мразам квази очајни домаќинки што немаат никаков друг живот освен виртуелен. Со креативност голема колку зрно грашок. Па уште попатетично е кога мислат дека ако напишат еден пост тука на виртуелна личност што никогаш не ја запознале, и ако ја исплукаат со нивната "отвореност" дека ќе добијат некој трофеј за нивната енормна имагинација.
Поголема квантна физика ќе чујам од дедовцине што седат пред кооперацијасо пивцето отколку од нив.
Ај една песна и од мене.
едит: си најдов нова серија има да му ја седнам сега со сончоглед.:свиркам:

http://www.accujazz.com/ - и пишувањето ми оди полесно.

Либето ми нурка во забавни паркови, ми игра со желки, се слика со карпи од седимент, а јас сум со вишок килограми, тотално неинтересна, сакам црвено капутче, се плашам дека ќе се расплачам на следниот глупав лигав филм, тропотам по тастатура, создавам нејасни реченици што ни херменевтика не ги спасува и сакам нови приказни. Со него. Не сакам стравови и чувство на негрижа кон својот ментален склоп. Морам да се навикнам дека имам многу работи што треба да се завршат, инаку никогаш ништо друго не би ни почнало. Со леснотија и џез во трагите. И чат пат по некое залутано прашалниче.
Срцево ми е бордо боја. ПМС ме убива. Скромно јадам, сакам да пешачам, да се запишам на зумба или аеробик, што било да правам. Не сфаќа ова мое тело дека е само сега и не треба да потпаѓа во сладострастие на храна. Душата не се лекува во осаменост. Само се пролонгираат нотите до следната весела мелодија.
Каков филм можам да снимам богами за своиве драматизирања, о, да. Ко Бриџит Џоунс, со мидер, како јадам крофни во кревет, пишувам теза што практично е мојата лична историја, кенкам што либето ми е уџум, плачам на X фактор младине пејачи и одеднаш ќе ми текне - Абе, јас сум вљубена ко ќофте, еј! И доста. Тука престанува мојот плачкарски филм, се облекувам во пижами, пишувам, не пијам ништо пред компјутер, не сум Кери Бредшо, а и не ни носам штикли со тој ентузијазам како неа, мирисам на бебешка пудра и посакувам снег на јазик. Чисто да го допрам.
Или да почне да паѓа по шофершајбни, па да начкртам со ракавица #ЉУБОВ
И да си се фасцинирам од сопствените глупости што сум ги пишувала во трета средно, кога плачев на Џим Морисон, а еве години потоа, на неговиот гроб на Пер Лашес, со кармин напишав - Thank you for all the poetry. И јасно ми е која сум.

Жена со вишок емоции, секогаш. И морам да пишувам. Инаку сево ова би се претворило во фрустрација и малтретирање недолжен народ во реалноста. Па вака, ве мачам вас.
Еее... Снег, дожд, чорапи полумокри, се’. И џез. Многу џез, ама тотално конкавно, без никакви помпи и фолирање. Везе немам што слушам, ама ме допира. И не се сопирам и опирам.
Го сакам, како што се сака Маж. Со сите нишани и без ниедно оружје.

M.

Во моментов слушам да и нема ништо побитно од моментов, овој момент сега moving continuously forever after one another in the sequence of no time dimension, т.е. еден е моментот и само тој е друго ништо не постои, се е хармонично синхронизирано и се случува сега... финтата е во тоа да се постане свесен за целиот процес на момнетот сега и овде и да се биде присутен и свесен без напор и никакви врзувања со минатото или фантазии во вид на посакувања и желби за иднината(it is all a dream stuff...) кога ќе се разбудиш од сонот ќе сватиш дека само овој момент ти е на располагање и да се претопиш во него е едина можност за да постанеш за прв пат жив(и да увидиш колку до сега си пропуштал од самиот момент... колку многу не е возможно да се опише со зборови)
Добра ноќ до сите...(y)

Драга,
Овојпат наебав. Онака свесно, намерно и рационално. Свесен сум за последиците и гордо ке си ги сносам. Не бива да префрлам на друг. И ми се спие, и не ми се спие. Не знам кај терам веќе....а пази, во петок го полагам најтешкиот колоквиум...
Ајде..до утре.

Д.К.

Кога гледам како некој отворено цеди од себе дволичност, трола, резили, без притоа да погледне кај себе, барем во скутот, да си најде дамки од минатото ...

Еее тогаш драга, тогаш .... I get this face:

tumblr_m4bgzrt8II1qdpoye.gif

This is the face of disapproval.

The "I'm-not-gonna-let-them-have-their-fun-anymore" face.

Само затоа што некој е елита (или мисли дека е), не значи дека треба да се однесуваат омаловажувачки спрема други лица. Некој редно е да го посочи ова ...

Нее синка сеа не смееме да попуштиме.
Ќе се по губам уште малце, после ќе се препуштам да ме вози.
Добра или лоша проценка, не ме интересира, живеам од ден за ден, од момент за момент. И верувала или не, секој ми е убав.
Сакам mephodrine трип да ми се деси.
Веќе не зборувам, туку практикувам.

Др. К!
Што ранобуден свет ова форумџиите!
И како може псотојано да ги испуштам најинтересните дискусии. Таман си мислам дека на форумот сме само јас и неколку фанови на Милан или Лацио, ќе се одјавам и другиот ден гледам што сум пропуштила.
Ќе треба да се поврзам со некој од исцелителите- можеби сум настапнала нешто :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom