Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
13 неопходни саати сон.. и се осеќам препородено :)
Преубава вечер.
Собирам сила да се кренам од креветов и да доручкувам нешто, ама телово ме издава малце..
Блаженство :D

Добро утроооо <3

Драга луѓево лудница се:pos:
Да прашам: Коњот ваш е...или го позајмивте?
Да, наш е, го позајмивме.
Добро ми дојде муабетов после ливерпуловцине шо не знает 3 гола да дает, и оние волфзбугр сакатине.
Драга имам едно ливче последно со 3 утакмици...ито 2 во 1 ги пишав. Шо викаш да се надевам на него, или дирекно да го фрлам вканта?
Дај види нагоре, сите реченици со Д ми започнуваат... ова нешто ќе кажит. Знајш шо мојт да е? Изгледа дека Дарко се викам.

Врага.....

Колку е добро да си кулираш и да немаш ни една грижа на светот. :)

зз со една прекрсна песна

Драга

Добро бе, можно ли е да толку да сум баксуз на љубовен план ?
Аххххххххххх

Dear Kaygana,
bbw14.gif

:D

Драга, се вратив од некоја факинг прослава на вујко ми и шта да ти причам... шабане свака част! се шекнав... ај тоа што само стар народ имаше и не можев со никој да си напраам муабет. Баби, тетки, стрини, кога ми се лупна... како цел век да не сум бил тука. Добро е успеав да излезам порано, хорор филм доживеав вечерва:cautious:

ајде еве и јас ќе пишам овде... прв пат по 3 години на форумот...
хах денеска си ја добив титулата староседелец.. поминаа точно три години од ко се зачленив...
друг проблем имам...... во каков љубовен триаголник се најдов.. уфф слатки маки :sneaky: ... само да не ме сети женсками оти тогаш че биди од играчка плачка...
сношти заебанооооооо... ЕЛЕКТРО РУЛЗ...
почнува сношти вечерта со кавадаречка жолта ракија и мариовско бело сирење.. попратено со добра музика (балашевич, кичо слабинац,фолтин, азра, прљавци, меморија, наум петрески) уфф комбинација снова ...... камен, лом се напрајв..

продолжување на електро... колеги,колешки ова она... додека се најдов во просторот заврши забавата уште во 1 негде, важно си запознав убај бруцошки..
оттука со колегите во капан ан... таму стандард електроника...уфф врв на вечерта лезбејки се лапат тука пред мене.. мене курето дрво.. (не дека првпат гледам лезбејки, ама човече овие не само што се лапаа, туку и се дрпаа онака јако сексууално...) заминав оттаму кај три, онаков цел o_O o_O .. си се најдов со една познаничка од фармација, бонбона.. (а пак та запечена за секс што да расправам) си појдовме во гоце сами во соба, си завршивме работа и та си заспа.... јас сеуште се соземав од ракијата и си барав парацетамол некој или кафетин....
негде кај 5 слушам некои будали развикуваат надвор, урлаат... кога еден оттаму го слушнав викна ПОЖАР... јас се запрепастив... онака по боксерици истчувам надвор на тераса.. гледам се собрал народ гаси оган .. оти нели се нашле некои будали фрлале молотови врз гоце.. имаше во вестите ебаго.

си се вратив всоба, изиграв една партија фифа 13 .. оти нели неможев да спијам, ми се качи адреналинот 500 ко слушнав пожар ...
играв со милан и изгубив (како што е редот) се нанервирав.. и си легнав..
сабаљево станав онака пред нејзе, и подготвив поручек во кревет (демек џентлмен), та пак насмевка од 6ка до 6ка .... си поручавме и ја испратив до рамстор.... после си продолжив со девојката на кафенце во Рома кафичон....
се е добро кога добро ќе заврши:)

Влегувам в кафич( продолжение е сегашниов кафич на старото добро , намерно потенцирам добро место) после пауза од речиси 4 месеци, и замисли не познавам никого човече :S Сето нова шема, нови фаци, ме гледаат и си викаат кој е братов , не е овај од тука галиба, или сега допрва се приклучува на шемава која си ја тераме ние..........а јас кутриот 4 години пуштав музика во тој стариот додека комотно можеше да се пушти Radiohead , Interpol, Editors, Tool бидејќи имаше народ за истата, народ кој ја сакаше и бараше таа музика и спобудалуваше, скренуваше на истата. А сега ваму, рупци тупци некое електро со џез елементчиња колку да има демек бас гитарче ради реда и пука шемата. Од друга страна знам во себе кој сум шо сум ( барем мислам дека знам), од трета бев обичен странец за новава раса која ја спомнав. Си најдовме прикладно местенце , ступче со постојле, чунки за сепаре не можам да правам муабет, тоа е начукано со крем-курнаски фаци. Свиреа PMG Kolektiv. Многумина со кои живеам и комуницирам го мразат бендов бидејќи Мирко им бил арогантен, никаков. И мене Попов ми е за никаде, во размислување и сфаќања сме целосно различни, но не гледам причина да ја мразам музиката поради него. Дилејчето во позадина кое оди е чисто пост панкерско, пост рокерско, тапаните на моменти влегуваа во чист њу вејв ритам, што треба фазла. Мирко си го игнорираш во мозокот и си имаш интересно ритамче. Пијав пиво, но неубо ми легна, претходно од едно чурук кафе ме јадеа жеговини. Свирката убо си помина, го напуштив местото иако газдата како да сакаше да ме потпраша која е причинава што 4 месеци му немам цапнато, претходно разменувавме музики триста чуда, човек во 40тата, панкерче од доцни 70ти кога свиреле Joy Division. Но сигурен сум дека го знае одговорот, поради глупото музиче кое се практикува, и изгубениот примат на хардкор местенце, заменето со..........со....не ми иди некој збор посебен , нешто налик на глупо валјда.
Сега испив топло млеко, си пуштив музиче ( на рипит сум ја заборавил песнава дури сега сетив по 10 минутно пишување) и почнувам да читкам Облигационо право. Ајде поздрав и слушајте уба музика, баталете комерцијала и триста компјутерски срањенца, ценете нешто кое се изведува и е отсфирено со инструменти, еве не мора рок, нека биде класика, пијано ова она.

шо ми леже на душа?

Интересен период. Добро е кога има динамика. Раздвижување на бариерите, размена на енергијата. Промена во навиките, начин на размислување, сфаќање едно исто по неколку пати.

Слепи сме понекогаш, во магла од мисли, мисли кои те трујат, почнуваме да се давиме. Како тие те обземаат почнува и реакцијата на телото, како физичко реализирање на мислите, тебе веќе те совладале емоциите. Непредвидлив говор на тело, адреналин, напнатост, грчење на мускули, несоодветни и психопатски изрази на лицето, поглед кој буши се пред себе.

Стануваш се освен тоа што навистина си. Интересно е како ние се идентификуваме со нешто што не сме.

Но добро е, треба да се биде задоволен и среќен што доколку барем повремено ги отвораме очите. Доволно да се може да се дефинираат појавите кои досега не биле дефинирани и да можат да се препознаат во наредна прилика.

Доколку само да би можеле да ги прифатиме работите какви што се, да с------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ани. Доколку би можеле да ја почувствуваме таа мелодија на моментот отѕунувајќи свесно во нашите глави, искористувајќи го со сите наши сетила. Восприемајќи -------------------------------------------------------------------------------делиш со друг чувствувајќи ја таа тајна врска, врска која не поврз-------------------------------------------------------------------------------------------------. Со некого помалку со некого повеќе..
Барем малку повеќе од тие неколку пати во 20 години се ќе имаше многу повеќе смисла.

Нешо бла бла окото сабајле сакаше јачмен да ми фаќа, ама јас нинџа, одма кај матичната.
Матичната ми беше срцка, ама одамна ја немав видено може 2 години немам отидено на лекар. ,
И баш си викам да ја видам да и пуштам некој шмек, и што да видам. Излегува една друга срцка ама оваа срцка срцка, срцка^2.
И таква ми вика "ајде следениот" и ме примети мене таков згоден, секси, rockstar уште првиот момент ми направи еден check in од пети до глава.. И со заинтересиран израз ме упати внатре.
Јас првиот момент без малку збунет, гледам типка, може 26 , 27 год, и додека се свестам дека усфари носи бел мантил.. останав со подотворена уста.
Погледот ми беше закован во нејзе, и како хипнотизиран зениците ми го зголемија радиусот до крај.
Мислам дека тоа беше НАЈСРЦКА доктрорка што некогаш сум ја видел! Висока, згодна, црна коса, совршено лице..коса, раце, нозе СВЕ.. Рај за очите. Се заборавив за момент и таа ме подбуцна, "повели" со НАЈСРЦКА насмевка на нејзиното НАЈСРЦКА лице. И кажувам јас, епа сабајлево станувам се гледам во огледало и глеам окото бумбар почнува да ми станува и се телепортирав тука што можам побрзо не сакам да го гледам вакво.
И срцкава ми вика седни тука, на едно столче што се врти, на пола метро од нејзе.. Седнав јас таа ми се доближи ме допра со рацете за лицето и окото, и тој момент беше убавини, едни од ретките моменти кога пред тебе имаш срцка со титула доктор САМИ во просторија и таа МЕНЕ ме поправа , ќе ми каже дијагноза!:vozbud: :love::LOL: Погледот воопшто не го тргнав од нејзините очи.
Ме провери, ми кажа почеток на јачмен што како бла бла, ми пиша рецепта и ми вика ќе дојдеш на контрола за неколку дена:D Јас пресреќен.. во себе си викам ако треба секој ден по два пати ќе доаѓам на контрола за тебе.
Ги запазив и истакнав моите шмекерски квалитети додека комунициравме.
И на крај пак дооооооооолг поглед во очи проследена со кратка насмевка, она го стори истото.. несомнено е дека и се допаднав:cool: И сега одвај чекам да ја видам пак!

Google Chrome ne me saka, a na Opera neam makedonski font ? abe kaade be ..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom