Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Еве седам пуштам ВХС Касета и се потсеќам на деновите кога нон стоп ми беше пуштен телевизорот на МакСпот Телевизија, незнам дали памтите секое сабајле од Пон до Пет во 09:00 часот имаше Рок Кафе со Влатко Илиевски од Морал... супер емисија за сознавање на нови хардкор бендови што прв пат ги слушаш, Сепултура, Корн, СОАД, Слипкнот, Машин Хед, Опетх, Чилдрен Оф Бодом, Напалм Дед...можеле нешто и од Мејхем да стават али сите членови им умреа пред издавање на првиот албум :kajgana: Тука нормално ги вртеа и класиката ГнР, Металика, Бон Џови, Блек Сабат, Ајрон Мејден, модерните емо шминкери Расмус и ХИМ, даваа поретко и македонски рок, Архангел, Мизар, Морал, Поинт Бленк, Санаториум, понекогаш и екс Ју како Чорба, Кербер, Казалиште... Се на се одлична емисија која нажалост траеше само две сезони (2004-2006). Се отиде у курац кога 2008 К-15 ја купија МС и почнаа да се глупираат со песните незнаејќи да направат концепт на програма. Влатче (така го викаа у емисија) нажалост си почина у 2018 од предозирање :'(

Еве сега гледам постара касета, нешто што снимале роднини мои во 90-те...ТВ Тоска еј :icon_lol:, ја памтам оваа телевизија. Интересен вкус имале родниниве морам да признаам, од Ace od Base директно одат на Весна Змијанац :nesumjas:

Дк, денеска ми беше еден од оние типови на денови што највеќе ги мразам. Да се разбудам уморен (wtf?). Цел ден го пројдов така, ме убиваше гравитацијава. Сега кога дојдов до кревет не ми се спие. :facepalm:

ШОКАНТНО!

МАКЕДОНЕЦ ГИ ЗАПРЕ ПОДЕЛБИТЕ!

Слушаше песна од Бугар, на инстументал познат по песна на Србин, а цела песна е за салата каква што и постои во Грција....ок, не знам како да ги спојам албанците во ова, ама не е битно, сами ќе најдат начин

• Ми се допаѓа
Reactions: 048
Добар ден...

Да се памети денов денешен кога во визба барав кабел и најдов ранец, а во него тефтерче и пишани лозинки!
Тажно, последниот муабет ми останал за виршли и колбаси, колку недостоинствено за така достоинствен лик.
Не доаѓав да манјачам ич, болно беше тоа за мене, сега ќе гледам што се дешавало.
Симпатијата после мене заминал, му кажав јас дека нештата се ценат повеќе кога ќе се изгубат, сега прц. Елај си ќе си јадеме паштети и виршли заедно, ако ме читаш да знаеш не заминав со друг, ни кренав раце од тебе. Ја заборавив лозинката :(

И јас како Милан, си се вратив кај што припаѓам. :D

Последно уредено:
Дк,

Кажи му на Некој дека треба да и' се доближи на Сања на 3 км и ќе му се јави. Нема да му се јави секако кога од Батинци ја бара, а она у Центар се ебе. :ROFLMAO:

Draga. Temata za Spasenito e zaziveana u posledno vreme. Decata si mislat deka toa e pljukni zalepi.
Ja veruvam i ke bidam spasen. Ako recimo bide kako so zamisluvaat vernicite togaj rajo ke e prepun so vernici i site ke mu dosaduvat na Isus i na drugite Gospodari. Oni dosle taka nerfazvieni bez murdost i svest i Gospodarite pa ke treba da se zamarat. Tozi raj nema da bide raj.
A ako ispadne po Sat Sanatam Dharma -prirodnio princip taka lesno do sea site ke se prosvetleeme u ke beme edno i u taa ednota TAMU, bez entiteti, jedan bez drugoga, samo apsolutna svest, apsolutna srekja, blazenstvo, u koja nema desafki.....pa dosadno ke bide. Koj moze da prebiva u stanje u koe nema desafki?
Takoj da, imamo mi da se pomumucimo joste mnogo ciklusa u ovoj kosmicku igru....

• Ми се допаѓа
Reactions: 048
Ретко пишувам во темава...

На целава тиња и гној од општествени односи, финанско дно, културолошка р'ѓосаност, едно дувло на багра....кога ќе замирисаат прво тревите, па багремите, па една чудна грмушка што освен во Скопје не сум ја сретнал на друго место, па и липите во наредниов период, чоек да се излаже и дека не е така лошо...за малце покасно да доминираат контејнерите со скапаните лубеници и загреаната усмрдена атмосферска канализација што филантропите ја мешаат со фекалната...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom